Totalt antall sidevisninger

mandag 21. november 2011

Med Eire i sikte

Vinneren av NM-pakken, selveste Grunderen

Pallen pent bekledd denne gang

Herlig stemning som alltid da brunt falt i glassene

I ACE sitt fravær fikk den evige toer og boblegutt, Nuts lov til å trene på å heve trofeer

Da var sesongen rundet av med en spennende rangeringsturre.

Value var dessverre på kjærlighetstur i Stockholm og måtte fint tenke på guttene som kriget om de innsamlede midler. ACE hadde blingset og planlagt teambuliding for avdelingen sin denne fredagen, noe som var svært utaktisk ettersom han var årets spiller 2011 og kunne starte et par hestehoder foran rent sjetongmessig hvis han hadde stilt. Nuts ble sparket et hakk opp på grunn av brillegutten sitt fravær og utnyttet mulighetene godt. Toget var den siste av de faste som ikke stilte, ettersom han bare har deltatt i 1 turre i år og ikke var kvalifisert for deltagelse.

Formatet var 1 banan inn. I to timer kunne lederen rangeringslisten Nuts, kjøpe seg inn igjen to ganger gratis. De 6 neste på listen hadde denne muligheten 1 gang, mens de seks siste ikke hadde noen ekstraliv. Kun Reim brukte rebuy de to første timene, mens resten anvendte livene i pausen.

Premiene var komplett NM-pakke til første, buy inn til NM i andre (800 euro), mens tredjemann fikk fly og hotell til Dublin i april. Dubli

Etter mange harde flopper og slag stod Reim, Nuts, The One og Ilderen igjen som de siste fire. En deal ble gjort slik at fjerdemann fikk 1,5 bananer i trøst. Etter en meget seig sesjon treveis, endte det tilslutt med at Nuts fikk fly og hotell, Ilderen buyin og The One fikk the complete package.

Den 23 mars til 01. april avholdes NM i poker i Dublin. Main event som geitene fra EtterDE sikler etter starter med Dag A 28. mars. Vi reiser ned den 28 og registrerer oss for Dag B som starter den 29. Da mesterskapet ble avholdt i Riga i fjor hadde man knappe 900 deltagere, deriblant vår kjøre Billy som med svart pubertetsbart gjorde et uutslettelig inntrykk på de mange tusen som fulgte livestreamen. I år håper man på 1000+ deltagere. I skrivende stund er 5 fra EtterDe booket og klar, mens man regner med en 3-4 til. Dublin vet ikke hva de har i vente. I år 840 bygget som vi alle vet vikingene fort og grunnla det vi i dag kaller for Dublin. I 2012 snur nordmenn nok en gang den grønne øy på hodet.

Undertegnede gleder seg til gjensyn med verdens beste pub O`Donoghue. Det skal drikkes ekte Guinness, Jameson og røykes til lungene kreperer. Kast loss.

mandag 14. november 2011

Da skal det kriges

På fredag møtes vi hos Billy kl 1900 for rangeringsturre.

Opplegget er i utgangspunktet 1k buyin. Den som har vunnet rangeringen får to gratis rebuy/addon i løpet av to timer, mens resten av feltet deler seg i to. De på den øvre halvdel får en rebuy/addon, mens de på den nedre får ingen til. Siden ACE, VALUE og TOGET er fraværende, foreslår jeg at Nuts overtar toppspoten med to rebuy/addon, mens resten blir uforandret i forhold til dette. Det blir som følger:

1. NUTS Tre liv
----------
2-7 Psycho, Killer, Reim, Geiten, Ilder, The One To liv
8-13 Boat, Thai, Flush, Dentist, Billy, Akutten Ett liv

Vi kriger om NM-pakker. Foreløbig ser det ut som vi får råd til to komplette pakker, vi får diskutere hvordan vi skal gjøre det.

Ring hvis det er noen spørsmål.

onsdag 2. november 2011

Da var det gjort!

En veldig edruelig og pent pyntet premiegjeng

God stemning da konjakken ble delt

Value resignerte blidt på sofa etter utslagning

Dentist tok ned sin første rebuypris

Endelig kan Akutten få konkurranse om "best bris" vinnerposering

Fredag 28. oktober hos Flush var siste mulighet for knekter og prinser å kapre poeng og geld i EtterDE 2011. Det vil si den siste regulære muligheten. Dette var kvelden da en gylden geit skulle få æren av å kalle seg Årets Spiller EtterDE 2011.

Før alvoret begynte lå Psycho best an, med Nuts og The Killer gampende i hælene. I praksis ville den av de tre som kom lengst ta ned pokalen, men hvis alle de tre scoret lavt ville regjerende mester Reim og ACE surfe forbi med sterk plassering.

Grunderen her hadde utelatt de sedvanlige purre-smsene i forkant denne gang. Dette fikk konsekvenser. Toget kokte pasta med madamen da floppene skulle deles ut og ACE var ikke ferdig med snopebongene han hadde skaffet til veie for å se tegnefilm på Bergen Kino. ACE omstilte greit og kom noenlunde tidsnok, mens Toget kapitulerte og gav dermed sjansen fra seg til å delta i Novemberturren.

Formatet denne gang var 0,5 bananer inn med to frie rebuymuligheter og en addon i løpet av 2 timer. Noen ante fort ugler i musen og minnet grunderen høflig på infernoet som oppstod på ACE sin hytte på Hanevik sensommeren. Enkelte sliter enda med ettervirkninger både psykisk og økonomisk etter den blodbataljen. Denne kvelden gikk ikke taket av hytten, vi holdt på reglene, men de fleste valgte likevel å kjøpe seg inn maks, noe som gav en fin klase med bananer på 21. Nok å spille om altså.

Rebuyprisen gikk til The Dentist på grunnlag av at han først nådde cappen på antall innkjøpsmuligheter, han overlevde og var i høyeste grad med da alvoret begynte.

Dramaet startet raskt da etter litt klassisk bokspsykologi de to titteloutsiderene ACE og Reim clashet preflop. Reim timet litt før han brynte i synet med sine høns mot ACE sin AK. En blank flopp, lav turn gjorde mulighetene små for avdelingslederen fra blodbyen, men den berømte riveren viste en herre med grå bart. En herlig gledesutlblåsning fra betjentens side og et surt hoderist fra snekkerguden fra Varden. Reim var fortsatt med, men røk raskt etterpå da bøsset gikk på med 77. Reim møtte sterke JJ i hendene til The Dentist og 1 fattig poeng sluttførte protokollen og tittelforsvarersjansene til Reim.

2 poeng gikk til en høstyr Akutten som etter mye sprell og fanteri fikk på sjetongene med 10-6o. Bøddel var The One som hadde KQ.

En badbeat hører som regel med og denne gang var det den sympatiske Åsane-tannlege som var på den grove delen av brødet. Hans AQ røk allin preflop mot ACE sin AJ. AQ ble forøvrig i tidlig norsk texashistorie kalt "vaffel" ettersom mannen som brynte i sjetongene med denne som regel måtte i kiosken å kjøpe vafler fordi det var alt han hadde råd til. 3 poeng til The Dentist, som fikk brennevin i stedet for vafler denne kvelden.

The Killer hadde travet uvanlig ureint denne kvelden og måtte få det på med en meget marginal hånd tilslutt. 37o hadde ikke sjans mot Geiten sin solide 99. 4 poeng til dataguden og pokalracet stod nå mellom Psycho, Nuts og ACE.

Psycho burde holdt et par plasser til for å sikre pokalen, men da han allerede som nestemann røk med 55 mot The One sin 99, var trofeet ute av rekkevidde. 5 skuffende poeng til Bønesgutten.

Status nå var at Nuts hadde pokalen dypt nedi lommen, hans eneste bekymring var hvis ACE høstet 3 poeng eller mer på ham. Når han slår ut Value på neste plass ser ting enda lysere ut. Hende var 87s på Value og AKs på Nuts. 6 poeng til Value.

Nuts hadde likevel ikke mye chips og raskt etterpå var han selv ute av dansen. Hans q7 ble for svak mot Flush sin AT og Nuts fanget bare 7 poeng denne fredagen. Nuts begynte nå å be til karmagudene om at ACE ikke fanget 10 poeng eller mere i turren.

8 poeng gikk til The One som etter å ha sølt vekk en monsterstack med mongospill preget av brun brennevinsrus gikk allin med QT. Ilderen var forpliktet til å syne med any hand, denne var tilfeldigvis 72o, som stod, og gav nok snerk i kakoen til at grunderen gikk på blodtilt resten av natten i barkskap, på kredittfront og i kontantlaget. Koko.

Neste utslagning var av det spektakulære slaget og avgjorde sammendraget. Det var også eneste utslagning som ikke handlet om allin preflop denne kvelden. Billy hadde QT på floppen JTT. ACE hadde QJ, mens Geiten hadde AJ. Billy dekket begge, men det som var det avgjørende her var at ACE hadde mer sjetonger enn Geiten da hånden startet. ACE kapret dermed 10 poeng, mens Geiten fikk 9 poeng. Dette betydde etter strykninger at Nuts og ACE stod LIKT med 57 poeng hver. ACE har imidlertid flere medaljer og vinner sammendraget.

ACE er altså ÅRETS ETTERDE-SPILLER 2011. Vi gratulerer fra bunnen av hjerte og unner definitivt friskusen suksessen etter en mildt sagt svingende sesong. Sinnsvake små marginer som avgjorde dette, nok en gang var det Nuts som stod som sølvgutt i sammendraget.

Pallen var bekledd med hyggelige gutter med hyggelige premier. En deal ble gjort og Billy fikk mest. Poengene ble imidlertid 11 til Ilderen, 12 til Billy og 13 og seier til den suverene vert FLUSH.

Her er sluttstilling i EtterDE 2011 justert med de 7 beste turrene som tellende. Vi noterer med smil rundt munnen at samtlige deltagere har fått smake på pallen i år:

1. ACE 57 poeng 7 turrer 3 bronser
-------------------------------------------------------------------------------------------------
2. Nuts 57 poeng 7 turrer 1 bronse

3. Psycho 56 poeng 7 turrer 1 gull, 2 sølv

4. The Killer 54 poeng 7 turrer 2 gull, 1 sølv

5. Reim 47 poeng 7 turrer 1 gull, 1 bronse

5. Geiten 47 poeng 6 turrer 1 sølv, 2 bronser

7. Ilderen 45 poeng 6 turrer 1 sølv, 1 bronse

8. The One 40 poeng 7 turrer 1 sølv

-----------------------------------------------------------------------------------------------
9. The Boat 40 poeng 6 turrer 1 bronse

10. Thai 34 poeng 5 turrer 1 gull

11. Flush 31 poeng 5 turrer 1 gull, 1 sølv

12. The Dentist 28 poeng 5 turrer 1 sølv

12. Billy 28 poeng 7 turrer 1 sølv

14. Value 24 poeng 5 turrer 1 gull

15. Akutten 17 poeng 3 turrer 1 gull

16. Toget 13 poeng 1 turre 1 gull

søndag 2. oktober 2011

Jevnt før det avgjøres

Hei

Det er som kjent de syv beste resultatene som teller i EtterDE når rangeringen skal avgjøres. Det er fem stykker som hvis de stiller i siste turre hos Flush får strykemuligheter. Nuts, Reim og Psycho får to stryk siden de har deltatt i alle, mens ACE og The Killer får en.

Her er resultatrekken til tethestene.


Psycho: 1, 5, 6, 9, 13, 11, 7, 5=57 poeng =kan stryke 6 poeng

Nuts: 7, 7, 4, 7, 9, 9, 2, 11= 56 poeng = kan stryke 6 poeng

The Killer: 5, 6, 11, 4, 5, 11, 12= 54 poeng= kan stryke 4 poeng

ACE: 4, 9, 8, 11, 8, 5, 6= 51 poeng = kan stryke 4 poeng

Reim: 10, 2, 7, 2, 7, 3, 9, 9= 49 poeng= kan stryke 4 poeng

Vi forutsetter at alle høster mer poeng enn de kan stryke per dags dato. Det må man for å vinne slik jeg regner det. Psycho leder da fortsatt, men har Nuts og Killer i hælene. Nuts må knipe to poeng, mens Killer må bare knipe ett ettersom han har bedre medaljestatistikk som teller ved lik poengsum. (3p for gull, 2p for sølv, 1p for bronse). ACE må knipe 5 poeng på Psycho, mens Reim må knipe 6. De to siste her må imdlertid holde de to andre bikkjene og hverandre på god avstand, og muligheten for seier er mer teoretisk enn realistisk.

Eller minner jeg om at 8-plassen er en viktig plass ettersom den gir rebuy i rangeringsturren, noe 9-plass og nedvoer ikke gir.

Sesongens nest siste turre i box.

Vinneren TOGET

The Killer bøyer seg rutinert vekk fra The Nuts som nettopp har spist rå kebab og vil spre. Gutta i pengene dette her.

The Boat var fornøgd med trofe

En av supereservene: LappaÅge

Hei og takk for i går.

Vi hadde kalt inn noen superreserver denne varme lørdagen ettersom man på forhånd hadde planlagt en lagturnering. Da alt kom til alt var det ikke alle som var like keen på lagturre, så vi kjørte i stedet en regulær gammeldags griserebuy. Ok hvis folk gir tilbakemelding på opplegg og slikt på forhånd heretter, så slipper man slite ut de få hjernecellene man har til å lage strukturer og slikt.

Kos ble det uansett, 16 friske folk. Undertegnede ledet suverent etter rebuyen med stack på nærmere 70k etter å ha innkassert et par grisepotter som underdog. The Boat stakk avgårde med den prestisjetunge rebuyprisen (bilder kommer senere.)

For ordens skyld, det blir ikke 16 poeng på første slik jeg sa i går. Det var 13 stykk faste medlemmer og de utgjør poengkampen. På Hanevik fikk Killer 11 poeng for seier selv om det var 12 spillere. Likhet for loven og alt det der.

Value røk først med q9c for flushdrag på floppen Ac Jc 4h, Toget fadet motouts med sin AJ.

Neste hånd var en dobbel utslaging fra årets boblegutt Nuts da hans to høns sendte Billy (A6) og Geiten (99) til railen. Geiten hadde mer chips enn Billy og fikk 3 poeng, mens eks-direktør Billy måtte nøye seg med 2.

The One rotet det meste av sin stack vekk da han raiset the Boat preflop, på flopp, på turn og river med en hånd han trodde var KK. Da Boat synte og viste opp K8 på bordet TT875, jublet grunderen inni seg, men ble raskt møtt med fortjent latter da hånden hans viste seg å være KJo. The One advarte 5 minutter før denne hånden om at knektene fort kunne forveksles med kongene når man spilte med den innlånte dreitakortstokken verten hadde fått fra naboen. Resten av bosset til The One gikk inn med kruttsterke J2o mot The Boat sin A5. 4 poeng og av med sveisebrillene.

Sammenlagtleder Psycho røk raskt etterpå da hans 44 ble dradd ut av The Boat sin 73o. 5 skuffende poeng til Prinsen av Bønes.

ACE var før denne turren Psycho sin nærmeste trussel i sammendraget, men klarte ikke å knipe mye terreng da hans Aqs tapte mot terminatoren The Boat sin JJ. 6 poeng.

Thai måtte frem med mobilen og melde etter villige Dalen-høns da hans T9 ble for svak mot The Boat sin K4. Bordet var aq43 da Thai gjorde move, ikke så lett å bløffe en bilselger, det burde Thai vite. 7 poeng, men en motatt sms med masse gule smileys gjorde at maleren ikke forlot laget i altfor dystert humør.

Toget var bøddel i neste pott da hans 66 traff set og fikk deigen fra The Dentist som satt med K9. 8 poeng til Åsanebuen.

Superreservene Pettis, Åge og Vegas-Bernt var nå røket, de blir ikke tatt med i referat siden deres resultat ikke teller for sammendraget. Det var 4 premier denne kvelden og alle regnet som vanlig med at boblen ville tilfalle Nuts, men den gang ei. Regjerende årets EtterDE-spiller Reim, røk da hans Ajo ikke stod mot Toget sin Kq. 9 poeng til snikkergutten.

I pengene landet Nuts, Toget, The Killer og The Boat. Førstemann ut av leken var The Boat som hadde løpt inn i litt trøbbel før han ble ekspedert av Nuts. Hånden til Boat var J8, mens Nuts holdt AT. Floppen var AT8. 10 poeng.

Nuts ble omtrent tårevåt og tok med seg blodtilt inn i kontantlaget som rullet lystig på siden da han betalte av Toget sin QQ med AQ på en q-høg flopp. Likefullt, første pengeplassering for Nuts dette året, noe vi alle unner ham.

Headsup ble det for en gangs skyld ikke gjort deal. Duellen med The Killer og Toget varte og rakk, men til slutt ble Arnabuen Toget den lykkelige vinner. Vi gratulerer Toget med sin første pokal og The Killer med nok en grovplassering.

Neste turre foregår hos Flush fredag 28. oktober. Meld av hvis du ikke kommer. Formatet blir 500 buyin med to valgfrie rebuys og en valgfri addon etter to timer. Starter med 10k-stack så folk kan lime billig hvis de vil. Dette er siste regulære turre før rangeringsturren avholdes 18 november.

Under følger tellende rangering.

1. Psycho 57 poeng 8 turrer 1 gull, 2 sølv

2. Nuts 56 poeng 8 turrer 1 bronse

3. The Killer 54 poeng 7 turrer 2 gull 1 sølv

4. ACE 51 poeng 7 turrer 3 bronser

5. Reim 49 poeng 8 turrer 1 gull, 1 bronse

6. The Boat 40 poeng 6 turrer 1 bronse

7. Geiten 38 poeng 5 turrer 1 sølv, 2 bronser

8. Ilderen 34 poeng 5 turrer 1 sølv

8. Thai 34 poeng 5 turrer 1 gull

10. The One 32 poeng 6 turrer 1 sølv

11. The Dentist 25 poeng 4 turrer 1 sølv

12. Flush 18 poeng 4 turrer 1 sølv

12. Value 18 poeng 4 turrer 1 gull

14. Akutten 16 poeng 2 turrer 1 gull

15. Billy 16 poeng 6 turrer

16. Toget 13 poeng 1 turre 1 gull

søndag 4. september 2011

Hyttetur i gåsens tegn

Yes

Da var EtterDE sitt første hyttearrangement kommet litt på avstand og man har fått nok distanse til å skrive et noenlunde fornuftig referat. De som var der kan bifalle at dette ble en meget spesiell begivenhet som på tross av et nøkternt utgangspunkt ble det motsatte : ELLEVILT

Vi telte 12 gåser rundt filten etter å hatt samling i undertegnedes villa i Dalen for å innta brune og se Brann nesten dra i land tre points mot Trømsø. 11 var regulære medlemmer av foreningen, mens sistemann, Rich, var leid inn som humørsupplement ettersom han bare bodde 40 steinkast fra hytten og hadde gode lokalkunnskaper i tilfelle hytten måtte evakueres.

Strukturen var i utgangspunktet 500 inn, en frivillig rebuy a 500 og en koseaddon a 500. Et lurt hode som samme kveld hadde fått inn noen millioner på konto hintet frampå at det var utrolig kjipt å drikke seg til maxbris og ikke få lov til å tøyse litt i pottene. Forslaget om ubegrenset rebuy ble ført fram og fikk grei oppslutning, selv om noen edru hoder nok allerede da forutså et seddelbad ikke før sett i kortlagets historie.

Det spesielle med denne hyttevarianten var at man kunne får 5k chips for 500 når som helt uavhengig av hva man hadde i stacken. Dette førte til at folk så på stacken til sidemannen, syntes den var fargefull og rakk opp hånden for påfyll. Galskapen varte i to timer og da røyken var lagt seg sto halve laget med rompen i postkassen, og ca 12 unger på vei ut av barnehageløftet hvis ikke pappa besteg pallen. 28+ bananer lå det i potten, rimelig friskt for 12 mann i etableringsfasen. Psycho hadde 70k i stacken, men rebuyprisen gikk til den alltid frisktsatsende Mr. ACE. The One ble så opptatt av telling og sedler som kom flygende at han glemte å kjøp ekstra chips til seg selv og startet perioden med 12,5 k i chips. Snittet rundt bordet var 22k.

Tannlegen vår som i det siste har fått utvidet sin kundekrets med verdisøkende kortkollegaer kjørte bil denne kvelden, noe som tydeligvis ikke hadde noen god effekt på kortkarmaen. Med sin Aq så han frisk og fin ut allin preflop, men ble dradd ut av The Killer sin A7. The Dentist tok tapet som vanlig med fatning og godt humør, og begynte å telle minutter til han skulle hente sin nye flamme på Periferifestivalen. Som ordtaket sier: Hell i....... Uansett 1 magert poeng til Åsanebuen.

Nestjumboplasseringen gikk til en av de uheldige i årets sesong: Nuts. Med 4-5 bobleplasseringer og generelt lite gli, trodde vel de fleste at skuten var på vei mot stødigere kurs da han deiget allin preflop med AA. Hans gode venn Psycho hadde imidlertid lurt seg inn med en spekulativ 75s og floppet like gjerne nutsen med 8-6-4. Sure 2 poeng til jokerarvingen.

3 poeng ble etterhvert delt ut til Mr. Flush som var involvert i en ærlig flipp med JJ mot hytteverten ACE som hadde AK. Tømreren er av det sindige slaget og tapet endret ikke frekvensen på inntaket av de mange små brune vennene han hadde med.

The Boat var lagets andre sjåfør denne kvelden og fungerte også som kredittsentral for deltagerne som ble overrumplet av den avsindige rebuystrukturen. Bilselgeren kunne imdlertid ikke innkassere swixgli hos kortgudene på tross av sin godvilje, og røk ærlig da hans q9 ble skubbet allin preflop mot Geiten sin QJ. 4 poeng og en liste med navn og siffer var det Fjordengutten la i hanskerommet denne natten.

Det ble en familieduell da det femte poenget skulle fordeles. ACE shovet med godkjente kq, men møtte for hard motstand da hans fetter holdt AK. Ingen badbeats og rett i sidelaget med 5 pinner i brystlommen for dataguden fra blodbyen.

Value ble nestemann ut i rekken da hans 88 tapte flippen mot grunderen sin KQ. Likefullt 6 respektable poeng for selgeren fra Varden.

Psycho hadde møtt en del motgang underveis og var dekket av The One da han shovet inn med AT. The One hadde rammepar i form av KK og snipp, snapp så ble det 7 poeng og semiboble for bønesguten.

Den sureste boblen i EtterDE sin historie skulle avgjøres. Aldri har en tredjeplass gitt mer, og aldri har seff gapet mellom 0 bananer og pallplassering vært større. Den sure ære fikk Geiten. Den trofaste banksliteren fikk sin korte tårn inn med q8, men ble callet av The One sin k9 som stod. 8 poeng er vel en mager trøst i denne sammenheng, men idrettsvant som Geiten er tok han nederlaget med håndtrykk og så godt humør man kan mobilisere i en sådan stund.

Treveis hadde The Killer og The One omtrent 125 k hver,mens Reim satt og lusket med skarve 26k. Det ble forhandlet og da Reim fikk 1,5 ekstra banan enn det som var planlagt for tredje ble det en spiltdeal og ingen mer spilling ettersom hanen snart begynte å harke på nabogården. Killer og One fordelte resten likt og flippet om poengene. Denne vant selvsagt Killer og han fikk en ny pokal i beltet. Gratulerer så mye.

Neste turre vil foregå LØRDAG 1 oktober kl 1930 hos Nuts. Vet det er sirkulert rundt en terminliste som sier den skal avholdes helgen før, men dette var feil. Beklager hvis dette medfører problemer for mange. Denne turren blir utrolig spesiell. Det blir en lagturnering. Den vil foregå på følgende måte: Vi trekker lag. Vi må selvsagt ha partall i deltagere, slik at hvis kun eksempelvis 13 faste stiller må vi ha inn en supereserve for å fylle opp. Hvis mindre enn 10 kan stille på lagturren vil vi ikke kjøre denne varianten, da finner på noe annet.

Jeg har tenkt at vi spiller den tradisjonelle rebuyvarianten med to bord. En deltager fra hvert lag på hvert bord. Regningen deles på de to i laget når perioden er ferdig. For de semitrege vil det si at hvis Ilderen og Nuts er på lag, Ilderen bryner i 2k og Nuts 1k blir det 1500 på hver. Dette kan bli bra for noen, dumt for andre. Sånn er det i lagspill (håper jeg slipper Billy).

Når rebuyen er ferdig og vi er eksempelvis 12 spillere, smeller vi lagets stacker sammen og vi spiller 6manns. Lagets medlemmer vil da veksle på å spille. Hvordan denne vekslingen foregår er fritt frem, men en spiller kan ikke spille mer enn 1 runde rundt bordet før bytte. Det vil ikke være lov å rådslå med partner mens hendene spilles, men man kan diskutere strategi o.l mellom hendene på en diskret måte. Det blir to premier med en 70/30 fordeling. Poengmessig blir 12 poeng for de to som vinner (ved 12 deltagere) 10 poeng for 2 plass, nedover til 2 poeng 6 plass. Tror dette kan blir steingøy.

Neste punkt. Jeg har kommet frem til et noe annerledes opplegg enn tidligere sesonger for rangeringsturren som avholdes 18 november. Når vi kommer så langt har vi samlet ca 11 bananer i rake (ble bare 9 rakede turrer i år ettersom Veftet fikk dårlig oppslutning). Vi kjører en 1k buyin i tillegg slik at poolen blir ca 26k. Akutten mangler 1 deltagelse for å kunne være med, mens Toget er ute av dansen. Vi kan altså få max 15 deltagere.

Startstacken blir på 10k sjetonger. Vinneren av rangeringen (årets spiller 2011) kan når som helst i løpet av 2 timer få 10k nye sjetonger. Han kan i tillegg velge hvis han har 10k eller mindre i chips å få 10k nye sjetonger. Med andre ord: Han har tre liv som han kan forvalte.

Resten av listen blir delt i to. Den øvre halvdelen får ett ekstra liv. Dette livet kan benyttes hvis man har 10k eller mindre. Med andre ord man kan begynne med 20k ved begynnelsen, eller man kan ha et ekstraliv i tilfelle man buster i løpet av de to første timene.

De som havner på nedre halvdel vil ha ingen nye liv, ingen muligheter. 10k, thats it. Skulle spilt mere eller bedre i løpet av sesongen bønder. Hvis Akutten kvaller og nåværende stilling opprettholdes, vil Psycho ha tre liv, 2-8 plass (Boat) ha to liv 9-15 plass (inlkuderer undertegnede) 1 liv. 8 plassen er altså en skillelinje slik det ser ut nå (i tillegg til 1 seffff)

Premiene blir vinklet mot PokerNM 2012 som avholdes 28 mars til 01 april i Dublin (main event). Denne turren sies det vil koste rundt 800 euro.

1. premie: Buyin til Main Event, flyreise og hotell betalt

2. premie: Buyin til Main Event

3. premie: Buyin til Main Event

Dette baserer seg på en fordelingsnøkkel på 50-25-25. Per dags dato ligger flybilletter (man må desverre via Oslo) på 2k, mens et 4-stjerners hotell ligger på 3-4k. Jeg vet at arrangøren jobber inn deals for hotellopphold i forbindelse med turren slik at denne prisen antagelgvis kan bli en del lavere.
Nå vet jo vi ikke eksakt hvor mye vår pool blir, eller hvor mye Dublin-eventyr koster, men vi forholder oss til den rammen jeg har satt opp og så foreslår jeg at vi sper på andre, tredjeplassen med flybilletter av overskyende midler.

Håpet mitt er selvsagt at flest mulig i laget henger seg på til den grønne øyen, slik at vi får en real guttetur å se fram til. Man trenger jo ikke å spille turren heller, man kan gjøre masse gøy utenom filten, Dublin er sick nice.

Jeg tar med andre ord vare på prizepoolen etter turren og ordner det rent praktiske for vinnerne.

Under følger tellende rangering:

1. Psycho 51 poeng 7 turrer 1 gull, 1 sølv

2. ACE 45 poeng 6 turrer 3 bronser

2. Nuts 45 poeng 7 turrer

4. The Killer 42 poeng 6 turrer 2 gull

5. Reim 40 poeng 7 turrer 1 gull, 1 bronse

6. Geiten 35 poeng 4 turrer 1 sølv, 2 bronser

7. Ilderen 34 poeng 5 turrer 1 sølv

8. The Boat 30 poeng 5 turrer 1 bronse

9. The One 28 poeng 5 turrer 1 sølv

10. Thai 26 poeng 4 turrer 1 gull

11. Flush 18 poeng 4 turrer 1 sølv

12. The Dentist 17 poeng 3 turrer 1 sølv

13. Value 17 poeng 3 turrer 1 gull

14. Akutten 16 poeng 2 turrer 1 gull

15. Billy 14 poeng 5 turrer

16. Toget 0 turrer

mandag 8. august 2011

Slaget på Hanevik

Hei

Siden kun The Killer ble rapportert inn av Billy som deltagende under årets spillfestivalturre på Verftet ble denne ikke tellende i noe poengsammendrag. Dermed er listen etter Juni-turren fremdeles gjeldende med Psycho tronende på toppen.

Undertegnede har fått positive tilbakemeldinger på å arrangere neste turre på hytten til ACE. Denne ligger på Hanevik, Askøy ca 25 minutter kjøring fra byen.

Turren blir avholdt 26.08 og vi håper å starte ca 2130. Den sene starten skyldes at Laksevåg har kamp, vil oppfordre ikke-fotballspillende medlemmer å stikke ut litt før og varme opp filten. ACE må uansett ut før for å rigge klart. Hytten har ingen kjempehøg standard, og det er egentlig bare 6 klinke sengeplasser. Legger du til sofaer o.l får man presset inn et helt kortlag. Håper uansett at flest mulig lar bilen stå og spiller seg gjennom hele natten.

Håper folk kan gi tilbakemelding om de ikke tenker på å komme. Vi får koordinere transport når vi vet hvor mange vi blir. Vet at Ilderen har termin rundt den datoen så hans deltagelse henger i en tynn tråd.

Vi spilles.

tirsdag 26. juli 2011

En sommer snart forbi.

Boat driver med små marginer i bilbransjen for tiden

Som en hane poserer Thai etter sin første seier i EtterDE

En heller slæten og ukoordinert pall

Billy blir her spurt om han om han er fornøgd med eget spill denne fredagen

11 friske gutter var samlet i grunderen sin kåk i Fyllingsdalen dagen etter St. Hans. Turren som var den sjette av året og den siste før sommerpausen tok til, ble arrangert som en freeze med sent starttidspunkt tilpasset Laksevåg sin kveldskamp. Sånn i ettertid synes jeg dette fungerte veldig greit, vi ble noget sen, men tror de fleste får med gehør for denne varianten enn det å sette av både fredag og lørdag de helgene det er kamp. Ellers var det første gang vi potensielt kunne forvente 16 faste spillere rundt bordet. Som forventet og kalkulert tikket forfallene jevnt inn, slik at vi ble 11 rundt filten da alvoret begynte. ACE hadde forøvrig allerede sittet en 1,5 i vertshuset da de andre kom halvsvett hjem fra kamp. Han tok selvsagt feil av tidspunktet og døren stod åpen. De 90 minuttene hadde han fylt med å sende sms og ringe til de andre i laget fordi han var i en "krisesituasjon" ettersom han hadde glemt lommeboken hjemme. 10 minutter før laget startet fant han imidlertid seddelboken i høyre baklomme og han måtte avlyse bilene som var på vei i skytteltrafikk opp til konen hans for å lete. Herlig krabat denne ACE.

Spillet i seg selv ble jo litt annerledes denne fredagen ettersom det var en freeze og de to vanlige timene med grisespill var vekk. Her måtte man være skjerpet fra første flopp. En som glatt ignorerte disse endringene var gala-Billy som sånn cirka etter 15 minutter hadde deigen inne mot Thai på floppen QJT6 med to ruter. Billy hadde K8d mens Thai satt med QT. Ingen hjelp til tømreren og 1 poeng kassen.

Siden han er en så ivrig krabat, fikk Billy umiddelbart tilbud som å kjøpe seg inn igjen for et nytt flak. Dette sa han seff ikke nei til, men det var ganske overraskende da han 10 minutter senere nok en gang var inne med deigen og callet av det ferskeste medlemmet i EtterDE-familien The Dentist. Billy har her nuts på floppen q98 med pene JT. The Dentist er en lunefull spiller og gir ham en raise med sin tynne A9. Billy bare syner. Turn kommer A og Billy raiser The Dentist allin. Blikksyn og A på river. Gøy spill og turrens to siste plasser ble bekledd av samme mann (!).

Spillet varte og rakk før neste konfrontasjon. Stødiggående Reim rant inn i maskinen Geiten. På en J-høg flopp gikk deigene inn. Reim hadde J6 mens Geit hadde QJ. Beste hånd sto og 3 poeng til regjerende årsmester.

Den neste utslagning var det ACE som stod for. Hans JT drog på str8 mot The Dentist sin JJ. 4 poeng til tannlegen fra Tertnes.

The Boat er kjent som en kreativ og standhaftig spiller og når han kommer i klinsj med sin gode bebrillede venn, ACE, er det ofte mange som sjokkeres av lave håndverdier. Denne gangen var intet unntak da notisene leses som en allinkonfrontasjon mellom 92 (Boat) og 96 (ACE). Mulg det er lagt noen kort i bordet og ting er skjedd, men det viktige er at Boat tapte og fikk 5 poeng.

Ilderen er kjent som en ivrig poengsanker rundt filten, men denne gang smurte han ørlite feil og kom ut som taper med sin KT alln preflop mot The One sin KQ. 6 points til bankmannen.

The One doblet Psycho straks etterpå da han mente seg priset inn allin med J3s not Psycho sin 99. Resten av bosset gikk inn neste hånd med T5 mot Thai sin 98. Thai drog på, mens The One enda har til gode å plassere seg i pengene i 2011. 7 poeng.

ACE så ut som en vinnerfugl ganske lenge, men fikk sine håp sluknet da hans shove med AT perflop ble møtt av Thai sin AK. Favoritten vant og 8 poeng til avdelingslederen fra blodbyen.

Boblen er det Nuts som i år har abonnement på. Supershort pushet han 65 inn mot Psycho sin T9. Ingen hjelp og snip, snapp. 9 poeng til gutten som bør vurdere snarest om de tre magnetbåndene han bærer rundt armbåndet virkelig gir en bedre hverdag eller om det er juggel.

Geiten har deltatt sjelden i år, men har skamgode plasseringer. Det virker som sykefraværet har støpt en løsere og mer uforutsigbar spiller i laget som kan drive det langt. Bronse på bankmannen ble det da hans 62 ble parert av godttravende Psycho sin A4. 10 points to Sandviken.

Headsupduellen vant Thai og dermed knep han sin første enkeltseier i EtterDE. Alle som har fulgt den blankissede humørsprederen vet at han ikke akkurat har hatt Fru Fortuna med seg i disse lagene og en seier var vel unt. Grattis, og grattis også til Psycho som nesten dro ned det hele for andre gang på rad.

Neste turre er førstkommende torsdag på Verftet. Registreringen åpner 1500, turren begynner 1600. I år som i fjor kjører vi en 1k last longer bet inklusiv 100 kr rake. Billy som vant i fjor blir ansvarlig for å samle inn og holde rede på stillingen. Det er meldt at en del andre sjeler utenfor EtterDE vil henge seg på sidebeten, så det kan bli en very nice prizepool. Må presisere at vi trenger minst 6 for at deltagelse skal gi poenguttelling. Hittil har jeg fått frafall fra The Dentist, Thai, The One, Reim, Boat, Akutten. Vet Ilderen, Nuts og Billy skal stille. Resten har jeg ikke hørt noe fra. Dere får melde dere til Billy ved ankomst.

Turren etter Verftet er allerede 26 august. I utgangspunktet er den hos Flush, men mulig den blir omgjort til hyttetur med ACE. Dere får fortsette å melde hva dere vil, høres ut som stemning for hyttetur er god.

Nedenfor følger tellende rangering.

1. Psycho 44 poeng 6 turrer 1 gull, 2 sølv

2. Nuts 43 poeng 6 turrer

3. ACE 40 poeng 5 turrer 3 bronser

4. Ilderen 34 poeng 5 turrer 1 sølv

5. The Killer 31 poeng 5 turrer 1 gull

5. Reim 31 poeng 6 turrer 1 gull

6. Geiten 27 poeng 3 turrer 1 sølv 2 bronser

7. The Boat 26 poeng 4 turrer 1 bronse

7. Thai 26 poeng 4 turrer 1 gull

10. The One 18 poeng 4 turrer

11. The Dentist 16 poeng 2 turrer 1 sølv

12. Akutten 16 poeng 2 turrer 1 gull

13. Flush 15 poeng 3 turrer 1 sølv

14. Billy 14 poeng 5 turrer

15. Value 11 poeng 2 turrer 1 gull

16. Toget 0 poeng 0 turrer

mandag 6. juni 2011

Det er sumarstid

Sliten grinder ringer kontofonen 0400

United tapte, men Johnny har allerede bestilt sommertur til Pattaya for å kompensere

Pengene forble sveiset i Bergen Sør

Psycho, ACE og The Dentist kledde opp pallen

Bord 2 minus fotograf rett før det braker løs

Bord 1 etter utdeling av brunt

ACE tok ned rebuyprisen og den fikk raskt ben å gå på

Turren hos The Boat ble etter tradsjonen lagt til dager da man forventet solskinn og kunne legge sommerkoteletter på grillen. Regnbyen leverte imidlertid nok en gang dretavær da det gjaldt som mest og undertegnedes flintstek forble i frysen. Vi hadde åpnet for 2 bord denne gangen og totalt var vi 15 muler rundt to filter. Bare Geiten, Toget og Billy hadde meldt forfall av de faste, mens GalaOdd og Jaffen stilte opp som outsiders. På tross av regnet var stemningen skyhøg fra første flopp og rammene var som vanlig fortreffelige når The Boat arrangerer.

Rebuyperioden ble som vanlig frisk og fin. ACE stakk av med innkjøpsprisen, men flere beit godt fra seg og vi fikk nok en hyggelig pott å krige om.

Det var CL-finale denne dagen og det var selvsagt satt av tid til å se denne uten å ha flopper flygende i været. Den eneste som røk før selve kampen var Value som prøvde seg på en grovbløff mot en kar som sjelden kaster med brunt brennevin i masken, nemlig ACE. Hendene er litt uklart notert, men mener de var q6 (Value) mot Aj (ACE) på et bord som inneholdt 88a. One point til den sportsutstyrselgende artige krabaten fra Dalen. Det skal legges til at Value reddet seg fint inn på et livebet under kampen mot undertegnede.

Da jubelen var lagt seg etter festfotball på TV var det slutt for vår kjære gjest GalaOdd. Med JT fikk han på deigen mot mannen med 40 vektall med kirugi fra det medisinske fakultet på Exodus, Akutten. Røreleggeren som for tiden sogner til Minde Kirke, peilet seg inn med dominerende QT. Allin preflop, exit for debutanten.

Q2T var floppen da Flush fikk på sjetongene mot sin svoger Psycho. Med to overkort, spardrag og gutshot var det en legitim push, men KQen til nemesisen på fyrefronten stod unna brasene. Uvanlig med bare 2 poeng fra den alltid like humørfylte gorillaen fra Nattland.

Nestemann ut var The One. Etter å ha synt et oppspill fra Psycho med hånden 99, pushet han like greit deigen med bordet AT69q. Psycho var litt bekymret for KJ, men synte med sin 87 og turnede str8. 3 poeng til grunderen.

The Killer røk uvanlig tidlig ut denne gangen på ukarakteristisk vis. Sannsynligvis var det et resultat av at alkolåsen var lagt igjen hjemme, men datakjempen prøvde seg med et helhjertet push etter at ACE hadde checket en flopp bestående av J44. Turn kom 4 og ACE synte på lette ben med AJ. Et lite takk for sist fra datamann til datamann. 4 points to the Killer.

Verten selv, The Boat, var knapp favoritt etter å ha fått på chipsene med A4, men klarte ikke fade The Dentist sin Q9. 5 poeng til den båtglade klassikeren fra Loddefjord.

Den alltid like leverende Akutten pushet 65s en stund etterpå, men møtte kveldens bøddel ACE allin preflopp. ACE eller betjenten som mange liker å kalle ham holdt stålsolide 99. 6 poeng likefullt til humørbomben fra Dalen.

En kveld blir aldri komplett uten en ellevill beat. Denne kvelden var det årets EtterDE-spiller 2010, Reim som måtte smake på den sure delen av eplet. Thai hadde synt Reim sin push alln preflop med JJ og fant en liten gutt på flopp som spiddet Reims kongepar. 7 poeng til en av de bedre snekkerene på Varg Veum-settet.

Thai holdt imidlertid ikke skansen lenge og hans glattbaserte isse og berusede sinn måtte pent traske bort i sidelaget etter at han presset T9 allin preflopp mot The Dentist sin AQ. 8 poeng lar seg likevel høre på totalrangeringen.

På floppen QT4 kom alle sjetongene på fra både Nuts og ACE. 77 på telefonselgeren fra Varden var langt i fra godt nok mot swixsmørende ACE sin QT. 9 poeng til Nuts som fremdeles har til gode å bekle pallen i EtterDE 2011.

På semiboblen kom debutanten Jaff som hadde holdt toget flytende lenge med stødig og rutinert spill. Hans JT møtte imidlertid motstand fra QJ i hendene til Psycho. Snipp snapp.

Den sure boblen gikk til llderen denne kvelden. Den høytsnakkende, men tvers igjennom trivilige bankmannen hadde uflaks da hans solide 8er par ble dradd ut av det ferskete faste medlemmet i EtterDE The Dentist sin A7. 10 poeng, men ingen sedler hjem til mor.

Pallen var nå fullt bekledd, og de tre ærlige sjelene var ACE, Psycho og The Dentist. The Dentist ble på tampen av kvelden tildelt fast medlemskap i EtterDE-familien og takket ja med en liten tåre i øyekroken. Den rutinerte stopperkongen fra Åsane bidrar med humør og en geografisk balanse i laget.

Bronse (den tredje i år) gikk til mannen med brillene, ACE. Hånden har forsvunnet fra arkivet, men 11 poeng, penger og medalje er ikke noe å kimse av.

Headsup ble avgjort da The Dentist meldte "dette gidd eg ikke mer" og synte med K-high uten drag mot Psychos push av et lavt mellompar med 54. Sterk innsats av begge to, vi gratulerer!!!!

Neste turre blir Fredag 24.06 hos The One. Startstidspunkt er litt uvanlig da vi må legge den etter en Laxavåg kamp som er ferdig 2045. Startstidspunkt blir frekke 2130, så det er bare å skifte om til fyresokkene direkte i gaderoben for de spillende geiter. Turneringsformatet blir denne gang en ren freezeout. Innkjøp blir 1k bananer (inkludert rake) Dette grepet er gjort på grunn av tidspress, samt et legitimt ønske om variasjon i type turneringer vi spiller. Utover høsten kommer til å variere mellom en del typer turneringsformer, følg med følg med.

Vi er nå 16 medlemmer, ingen reserver. Det er likevel veldig viktig at folk melder forfall slik at jeg kan vite om vi trenger to bord eller ikke.

Under følger tellende rangering:

1. Nuts 34 poeng 5 turrer
2. Psycho 33 poeng 5 turrer 1 gull, 1 sølv
3. ACE 32 poeng 4 turrer 3 bronser
4. The Killer 31 poeng 5 turrer 1 gull
5. Ilderen 28 poeng 4 turrer 1 sølv
5. Reim 28 poeng 5 turrer 1 gull
7. The Boat 21 poeng 3 turrer 1 bronse
8. Akutten 16 poeng 2 turrer 1 gull
8. Geiten 17 poeng 2 turrer 1 gull, 1 sølv
10. Flush 15 poeng 3 turrer 1 sølv
11. Thai 14 poeng 3 turrer
12. The Dentist 12 poeng 1 turre
13. The One 11 poeng 3 turrer
14. Value 11 poeng 2 turrer 1 gull
15. Billy 11 poeng 4 turrer
16. Toget 0 poeng 0 turrer

torsdag 26. mai 2011

En liten påminnelse

Dyrevennen Psycho

[stien+essefull.JPG]

Ville bare trykke dette bildet av akutten. Tar det alltid frem når jeg er i dårlig humør. For de glemske er dette vinnerposeringen til Akutten etter Marsturen 2009. Tror de fleste kan glemme å oppnå tilsvarende maxbris på lørdag, men trykker bildet for å illustrere hva man kan sikte etter. Elefantbildet er tatt med fordi det er rett og slett helt Psycho.

Breaking News

Value er han med tattis!

Vinnerposering fra årets spiller 2010

The Killer, maskinen fra blodbyen

Billy med en av sine mange rebuypriser

Forhåpentligvis går Toget nå over til å drikke utelukkende brunt brennevin

Ettersom det konstant er tre forfall i EtterDE, og vi har stabile og villige reserver har jeg nå utvidet laget til femten stykk. De nye medlemmene er Toget, The Killer, Value, Reim og Billy. Kjente og kjære fjes. Bordet vårt er såpass stort at det fint går an å sitte 12 stykker rundt det. Hvis vi blir mer enn 12 stykk, må vi ha to bord, derfor fortsatt viktig å melde forfall hvis man ikke kan stille. Utvidelsen er gjort fordi det blir mye arbeid da mange melder sine avbud i seneste laget, og reservene som er med omtrent hver eneste gang må gå i krigen med kone dagen før avspark. Dette unngår vi nå. Fremover har altså 15 stykker autopass, dermed utgår den opprinnelige reserveordningen.

Litt om de nye.

Billy er som alle vet casinodirektør og tømrer. Har vært med masse i alle tre sesongene av EtterDE, og også steppet inn som vertskap for flere turrer på kort varsel. Allerede et naturlig medlem i EtterDE-familen før han nå blir klinkende fast. Billy har sagt at hvis ikke The Boat tar med seg bordet tilbake til Florida ved neste anledning og tatoverer inn navnet hans på filten, klikker det. Hissig fyr denne Bill-boy.

Reim kom med i sesong to og tok like greit ned sammenlagtpokalen. Sier aldri nei til å stille, og blir nå fast. Melder at han har en superreserve på gang i form av Trond Espen Seim som visstnok skal være skamdret i kort.

Value har vært med fra børjan av, er alltid villig til å bli med, men må ofte melde pass pågrunn av seine beskjeder og lite planlagte meglinger med dronningen. Dette slipper vi nå ettersom han har fått tilsendt terminliste.

The Killer har vært en contender fra dag 1 i EtterDE, stødig som et vogntog på autobahn har han sanket poeng og frustrert mindre fornuftige medspillere. The Killer får nå muligheten til å ta med seg lut på lagene, da turrene kan planlegges i god tid i forveien.

Siste medlem er Toget. Toget har ikke vært så mye med som de andre fire, men har bidratt i alle sesongene av EtterDE. Toget har meldt interesse hver gang spørsmålet om utvidelse har vært nevnt. En stødig holdemspiller med svart belte i karate og fem års fartstid som Dj på landets mange høyfjellshotell. Toget bidrar også til å spre den geografiske balansen da han sogner til Bergen Sør.

Disse endringene er gjeldende fra dags dato og terminlister er spredd ut til de nye. De nye medlemmene trer inn som respektive verter fra 2012 sesongen, da årets turrer allerede er fordelt.

Håper folk gir denne utvidelsen sin applaus og tar godt i mot nye revholer!

søndag 15. mai 2011

April datert

Hiv og hoi.

Grunderen her var ikke tilstede under aprils EtterDE-turre hos Toddy Palevik, så det blir ikke noe fyldig referat her. Har fått en lapp med nedskriblede notater som er ganske uleselig, ser ut til at den er preget av at forfatteren har vært involvert i tung brennevinsrus. Bilder er ikke kommet meg i hende.

Resultatet av årets fjerde turre var som følger (med forbehold om feil):

Gull: Value
Sølv: Psycho
Bronse: ACE
Boble: Nuts
5. Ilderen
6. The Killer
7. Thai
8. Flush
9. Reim
Jumbo: Billy

Grattis til Value som gjorde en etterlengtet debut for 2011-sesongen.

Minner om 28. mai hvor vi samles til grilling kl 1400 hos The Boat på Nesttun. Blir det dritvær dropper vi grillingen og begynner rett på kortene klokken 1600. Vi tar en pause under Champions Leauge-finalen som begynner 2045. Vi har plass til 20 stykker denne gangen, så folk kan invitere venner, men gi meg lyd underveis. Foreløbig har bare Geiten meldt forfall av de faste. Av reservene har Reim, The Killer og The Dentist sagt at de kommer. Dermed er vi i skrivende stund 12 deltagere, plass til åtte stykker til. Inivitasjon har gått ut til minst 20 stykker, slik at hvis folk vil være med bør de sikre seg plass ganske kjapt.

Under følger tellende rangering:

1. The Killer (r) 27 poeng 4 turrer, 1 gull
2. Nuts 25 poeng, 4 turrer
3. Reim (r) 21 poeng 4 turrer, 1 gull
3. ACE 21 poeng 3 turrer, 2 bronser
5. Psycho 20 poeng 4 turrer. 1 sølv
6. Ilderen 18 poeng 3 turrer, 1 sølv
7. Geiten 17 poeng 2 turrer, 1 sølv, 1 bronse
8. The Boat 16 poeng 2 turrer, 1 bronse
9. Flush 13 poeng 2 turrer, 1 sølv
10. Billy (r) 11 poeng 4 turrer
12. Akutten 10 poeng 1 turre, 1 gull
12. Value (r) 10 poeng, 1 turre, 1 gull
14. The One 8 poeng 2 turrer
15. Thai 6 poeng, 2 turrer
16. Ipod (r) 4 poeng 1 turre
17. Mulen (r) 2 poeng 1 turre






mandag 11. april 2011

Da var våren kommet for fullt

Kveldens vinner og ny rangeringsleder: The Killer

Gutta i pengene

Ilderen ble kjempeglad når han endelig fikk brunt i glasset

Godt nyttår!

Fredag 25 mars var vi samlet igjen for fest og moro, denne gangen hos Johnny Thaimat. Vi var 11 rundt filten denne gangen ettersom ACE hadde surret med datoene, og reserver allerde var booket. Fraværende denne gangen var Geiten som var på Sverige-tur og Akutten som var i Tyskland for å se på hester. Reserver var The Killer, Reim og Billy.

Rebuyperioden var rimelig frisk. Høy alkoinntak, samt at vi spilte shorthanded bidrog nok til dette. En annen avgjørende faktor var at Psycho hadde bestemt seg forå fyre sokkene lysegule, og dermed startet en enorm innkjøpsgallopp som dro potten opp. Den artige krabaten dro i land Cognacen med solid margin.

Alvoret startet og vi konstaterte at vi denne gangen spilte om en nesten rekordstor pott. Førstemann ut av gladlaget var den alltid smilende Billyboy. Hans A7 møtte for sterk motstand i form av The Boat sin A3. Bordet låg 93379 da deigen kom på. 1 poeng til Billy.

2 poeng ble uheldigvis delt ut til den orientalske verten. På en flopp som inneholdt både to kløver og en 3er, gikk deigen til Thai inn mot The Killer. The Killer satt med 33, mens Johnny satt med to kløver. Ingen pådrag og scheisse for den isseblanke.

3 skuffende poeng ble fangsten til den busskjørende bankmannen Ilderen denne kvelden. Hans sorti var en 97-shove som rant inn i swixsmørende The Killer sine TT.

Neste utslagning var dobbel og av det spektakulære slaget. The One 3better The Boat sin utg raise, Nuts deiger bøsset sitt fra midten og ACE får på hele sin elleville chipsborg fra button. Boat kaster, The One har nesten lyst å kaste sine konger fordi han forventer AA fra sin fetter, men får det på, Nuts er allerede allin. Hendene er KK (The One), AQ (Nuts) 77!!!(ACE). ACE bygger str8 og sender to mann på railen. The One hadde mer chips enn Nuts og luntet avgårde med 5 poeng, mens maskinen fra Allestadhaugen måtte nøye seg med 4.

Nestemann ut av rekken tror vi er Psycho. Ingen er sikker, han er vekke fra alle referater, og ingen (inkludert ham selv) husker hvilken plass han kom på eller hvordan det skjedde. Vi plasserer ham her med 6 poeng, ettersom grunderen vet han varte lengre enn ham. Bra spelt!

Dermed blir det 7 poeng til neste ulykkesfugl, Reim. Hans exit ble besørget av den glade bilselger fra Nordås, Boat. Hendene var AJ (Reimegutt), QQ på Boat.

The Boat himself var ikke lenge i paradis, hans nierpar så flott og solid ut når det var opp mot Flush sin kjo, men den gang ei. Flush traff et bildekort og snipp, snapp, boble, men 8 points til Nordås.

Da var pengene klare. ACE, The Killer og Flush skulle bekle pallen. Førstemann som røyk var ACE, som ble lurt i en finurlig felle av sin gamle studiekamerat The Killer. Floppen kom qt9, denne ble checket av begge. The Killer checket esset som kom på turn, men ACE deiget. The Killer snapsynte med j8 og ACE hadde null outs med sin t7. 9 poeng og bronse til ACE.

Headsup ble der gjort splitdeal, men The Killer vant poengene. Gratulerer så mye og bra spilt. Kudos til Flush som nok en gang besteg pallen EtterDE-sammenheng.

Kl 0200 stod forresten Thai sin terasse i full fyr, vi snakker 150 cm høye flammer. En nynnkjøpt fakkel hadde tatt fyr i det nyinnkjøpte plastbelegget som dekket terassen. Melderen var Psycho, men alle trodde han tullet. Det gjorde han ikke, og Psycho viste spor av gammel storhet da han ville slukke brannen med 3 dl vann i en Fjellchipspose. ACE ristet imdlertid raskt av seg brennevinssødmen og hoppet i flammene bevæpnet med et teppe og fikk forhindret en potensiell katastrofe. Ilderen hadde i mellomtiden tisset i buksen og måtte trøstes. Fin mann å ha i knipe han Ilderen. Elleville tilstander med andre ord, bra huset ikke stod tomt.

Neste turre er Lørdag 30.04 hos llderen. Grunderen her kan ikke være med, The Killer tar hans plass. Hvis flere faste har problemer, må de gi en lyd snarest og ikke senest. Fyr det opp!

Nedenfor følger tellende rangering:

1. The Killer (r) 22 poeng 3 turrer, 1 gull
2. Reim (r) 19 poeng 3 turrer, 1 gull
3. Nuts 18 poeng 3 turrer
4. Geiten 17 poeng 2 turrer, 1 sølv, 1 bronse
5. The Boat 16 poeng 2 turrer, 1 bronse
6. ACE 13 poeng 2 turrer, 1 bronse
7. Ilderen 12 poeng 2 turrer, 1 sølv
8. Psycho 11 poeng 3 turrer
9. Flush 10 poeng 1 turre, 1 sølv
9. Billy (r) 10 poeng 3 turrer
9. Akutten 10 poeng 1 turre, 1 gull
12. The One 8 poeng 2 turrer
13. Ipod (r) 4 poeng 1 turre
14. Mulen (r) 2 poeng 1 turre

onsdag 23. mars 2011

Hello March

Gull og Sølv
Hei

Fikk i dag oversendt en mail hvor det står noen resultater fra Februarturren. Den leses som følger:

2 poeng Reim (3-3) slått ut av Psycho med KQ
3 poeng Billy (A-T) mot Geitens KK
4 poeng ACE (AQ) mot Akuttens AJ
5 poeng Psycho (Q9) mot Akuttens AA
6 poeng The Killer (AK) mot Ilder sin 88
7 poeng Nuts (A9)
8 poeng Geiten
9 poeng Ilderen med TT mot Akutten sin K8.
10 poeng og vinner AKUTTEN!!!!!

Gratulerer så mye til verten Akutten som tok hjem geldene i egen stue. Rapportene tydet også på at han vant på fyrefronten også denne kvelden, så årets første DOUBLE i EtterDE går til Akutten. Gjør oppmerksom på at det kan være feil i stillingen denne gangen, gi beskjed dersom.

Neste turre er allerede på fredag hos Johnny Thai. Vi utsetter starten til 20:00 ettersom Laksevåg skal spille finale i en cup. Åtte er altså tiden for de som ikke kan digitalklokke. ACE, Akutten og Geiten er fraværende denne gangen. I deres sko spiller Billy, Reim og Value.

Vi spilles

Under er tellende rangering:

1. Geiten med 17 poeng 2 turrer 1 sølv og 1 bronse
2. Nuts med 14 poeng med 2 turrer
3. Reim (r) med 12 poeng 2 turrer 1 gull
4. The Killer (r) med 11 poeng og 2 turrer
5. Akutten med 10 poeng og 1 turre 1 gull
6. Ilderen med 9 poeng og 1 turre 1 sølv
6. Billy (r) med 9 poeng og 2 turrer
8. The Boat med 8 poeng 1 turre 1 bronse
9. Psycho 6 poeng og 2 turrer
10. ACE 4 poeng og 1 turre
10. Ipod (r) med 4 poeng 1 turre
12. The One 3 poeng 1 turre
13. Mulen (r) 2 poeng 1 turre

mandag 21. februar 2011

Februar hos Akutten

Hei

Vert for kommende fredags EtterDE-turre er Akutten. HAn bor på Minde og har lovet å gjøre det riktig så hjemmekoselig til guttene kommer. Jeg, Boat og Thai er fraværende, i våre små sko stiller gullrekken i form av Billy, The Killer og Reim. Hvis noen faste mot formodning skulle ha problemer, gi lyd. Minner om starttidspunkt 1930, og at dette nå er hellig i forhold til muligheten for å ta dobbel addon.

Alle mann til pumpene.

lørdag 5. februar 2011

2011 i gang

Første Cognacseier for trofaste The Killer

Den alltid lure Billy

Etter deal ble det fire premier denne gangen, og gutta feiret i baris

Den siste fredagen i januar ble EtterDE 2011 sparket i gang. Dette er tredje sesongen i seriens historie og det virker som folk fremdeles er entusiastiske og ivrige. På tross av dette måtte vi stille med hele fem reserver denne gangen, ettersom ACE, Ilderen, Thai, Akutten og Flush meldte sine forfall. Villig fra siden kom traverne Billy, The Killer og regjerende mester Reim. Vi fikk også to ferskinger fra televerden med: Mulen og Ipod.

Rebuyen var ganske så frisk. Billy hadde tydeligvis bestemt seg for å spille korrekt poker i 2011 og støvsugde etterhvert de fleste sjetonger rundt bordet. The Boat var som vanlig helfrisk i satsningen, men slapp denne gangen å grave dypt i pengepungen siden floppene for det meste gikk hans vei. Halve laget var blakk da den vedtatt reduserte innkjøpsperioden var over, men etter innstendig oppfordring utvidet vi perioden til gamle, gode to timer. Totimers rebuy vil for ordens skyld stå fast resten av sesongen, siden det var unisont at 90 minutter ikke var nok. Litt kontrovers var rundt addontider, da forsentkommere tryglet og ba om å få kjøpe dobbel addon. Dette er jo selvsagt et regelbrudd, men vi lot det gå. Fra neste gang blir det ingen kjære mor, og vi kjører knallhardt på at hvis du skal ha dobbel må du komme presist.

Første offer etter røyken var røykt og alvoret begynt, var den hardtsatsende Psycho. Shippingmogulen møtte motgang da han brynte inn sjetongene på en q høg flopp med qj mot Geiten, som gjorde et gledelig comeback i pokerlaget etter langvarig sykdom. Geiten hadde floppet to par med qt, og Psycho ringte 07000 umiddelbart etter at bordet blanket ut. 1 fattig poeng til den gale.

Neste offer var verten for anledningen, Mulen. Etter å ha møtt ganske konstant motstand i sin EtterDE-debut, kuliminerte det med at han fikk på chipsene med kq mot Billys a6. Siden floppen var ak8, var veien til dobling lang, altfor lang. 2 poeng og rett i det brune brennevinet for den gamle ungdomslandslagsspilleren i fotball.

På floppen q85 (to hjerter), brynte grunderen The One inn sin stack i håp om fold eller flaks mot EtterDE-stjernen Nuts. Den stadig tjukkere evigstudenten hadde a7 i hjerter, mens Nuts vurderte med qj. Telefonselgeren peilet inn det riktige synet og fadet sine motouts lett. 3 poeng til The One, og en trasig start på årets sesong.

4 poeng ble til en EtterDE-fersking Ipod da hans qt løp inn i Geitens At som floppet to par. Ingen penger, men masse minner for en av de tre telefonselgerene vi hadde i huset denne kvelden.

Neste utslagning var av det ærlige slaget da The Killer skjøv sin stack inn med 99, men møtte veggen i form av The Boat sine høns. Ingen mirakler og 5 poeng til dataguruen fra blodbyen.

Semiboblegutt ble Billy som etter et par heftige potter hadde fått redusert sin fryktinngytende sjetongborg og nå var allin med kt mot The Boat sin aks. Ingen hjelp og 6 poeng til casinodirektøren.

The One stakk likegjerne hjem på dett tidspunkt ettersom det begynte å nærme seg første bleieskift i heimen. Referat fra de fire siste konfrontasjoner har uheldigvis ikke kommet meg i hende, men plasseringene er klare. Nuts fikk 7 poeng, The Boat 8 poeng og bronse, mens Geiten tapte headsupduellen og mistet gullet til den evigtravende maskinen Reim som tydeligvis ikke tar noen fanger i EtterDE-sammenheng. Gratulerer til alle sammen.

I skrivende stund er ikke vert klar til neste gang, men regner med noen melder seg i løpet av uken. Jeg er vekke neste gang, Thai er i Thailand (true story)og The Boat er i Miami. I deres sko har The Kiler og Billy taket ja til plass, mens vi avventer svar fra Reim. Hvis flere faste har trøbbel håper jeg de kjapt kan gi beskjed. Datoen er 25 februar, en fredag. Vi minner om at presist oppmøte 1930 (eller før) gir muligheten til dobbel addon, ingen unntak vil bli gitt.

Under følger telende rangering:

1. Reim (r) 10 poeng 1 turre 1 gull
2. Geiten 9 poeng 1 turre 1 sølv
3. The Boat 8 poeng 1 turre 1 bronse
4. Nuts 7 poeng 1 turre
5. Billy (r) 6 poeng 1 turre
6. The Killer (r) 5 poeng 1 turre
7. Ipod (r) 4 poeng 1 turre
8. The One 3 poeng 1 turre
9. Mulen (r) 2 poeng 1 turre
10. Psycho 1 poeng 1 turre

mandag 3. januar 2011

MARATHONTABELL ETTERDE

Siden Nuts er så opptatt av at han er Bergen og EtterDes beste turneringsspiller, tenkte jeg at vi kunne få litt fakta på bordet. Under er 10 av de faste medlemmene i EtterDE sine stats totalt sett for 2009 og 2010-sesongen. Ingen resultat er strøket. Har også tatt med de tre reservene som har spilt mest.

Here goes:

Hadde egentlig laget en fin og oversiktlig tabell, men den ble fucked. Tilfeldig rekkefølge under, tallene står for antall poeng-antall turrer-snitt

Reim 64 9 7.1
Nuts 112 16 7.0
Ilderen 122 19 6.4
The One 104 17 6.1
Psycho 106 17 6.2
ACE 86 18 4.8
Flush 60 10 6.0
Billy 42 9 4.7
The Boat 67 14 4.8
Thai 45 9 5.0
Value 51 8 6.4
aKUTTen 55 9 6.1
kILLER 67 11 6.1
Geiten 49 9 5.4

Nytt år, nye muligheter

Hei

Da var 2011 godt i gang og vi setter blikk mot en tredje sesong av EtterDE. Jeg har i utgangspunktet ikke tenkt å endre noe som helst for denne sesongen, men hvis noen har meninger om ting som kan rettes/justeres/endres, så er det kanon hvis dere gidd sende en mail. Hvis intet høres blir jeg nok en gang diktator i denne leken.

Har sendt en del smser angående verter for jan, feb, mars-turrene. Vi er jo i tøffeltider, så de fleste har måttet sjekke med sine dronninger om de i det hele tatt får slippe ut av huset i 2011. Foreløbig har bare Thai, som ikke har høns på slep, sagt seg villig til å arrangere turre fredag 25. mars. Vi venter med resten av året til Laksevåg sin terminliste er klar, er en del kamper som foregå om lørdagen av hensyn til kamp. Hvis noen synes dette er irriterende, så må det understrekes at 6 av 10 i EtterDE er fotballspillende i Laksevåg noe som gjør det legitimt å flytte turrer etter kampprogram.

Grunderen her har navnefest for en skokk med unger siste helgen i januar og kan ikke arrangere jomfruturren slik han vanligvis gjør. 28 januar går første turre av stabelen, 25 februar går neste, vi søker verter umiddelbart.

Drei av.


Bye bye 2010, hello 2011

Hiv og hoi

Da var julebordet 2010 unnagjort og undertegnede vil takke samtlige frammøtte for en herlig aften i det bruneste brennevinet sitt tegn. Fyringssjef Psycho hadde trukket et par tusen hos det lokale polet slik at god stemning og maxbris skulle sikres for eventuelle unnasluntrere. Med hjelp av innleide Cheese, fikk man skjenket høyre og venstre og oppnådde livlig stemning rundt filten. Noen kan sikkert være etterpåklok og vurdere om de neste år skal melde seg frivillig til å drikke alle de shotsene folk ikke ville ha (les ACE), men slik vil jo det alltid være i et lystig lag.

Vi var 23 nystriglede muler som møtte opp til denne bataljen, og når røyken hadde lagt stod 4 stykker igjen i kassen: Bolikk (som i fjor), Charlsen (etter at Billy hadde unnagjort rebuyperioden for ham), Jan T og Toget. Toget røk på fjerdeplass, mens de tre andre delte pengene som var igjen. Well played hele gjengen.

Utover natten kom rosaskjortede, snickersspisende, vanndrikkende grindere for å ta penger til de overstadig berusende EtterDE-tøsene som ikke hadde fått taxi hjem. Det tror jeg de klarte rimelig greit.

Takker alle for en heidundrande aften, og håper vi sees neste år.

Ps. Takk til Billy for å stille lokale til disp, rapportene tyder på at det så meget mye bedre ut etter oss enn forrige år. Skulle bare mangle.