Totalt antall sidevisninger

onsdag 2. september 2009

En aften i geitens tegn

Dette bildet er vel snart å finne på FBI most wanted list.

Rooooooooooolig no far

Skare vant ihvertfall noe: Den prestisjetunge rebuyprisen

Etter to kjappe forfall lørdagen måtte henholdsvis Løven Tadesse og Vinkel Madsen kalles inn som superreserver. Med The Killer og Billy Skare på plass fra før, kunne man trygt si at den syvende turren i EtterDE var reservepreget. Åstedet for flopper og potter var Ilderens rekkehus i Dalen.

Rebuyperioden surret og gikk, og det var etterhvert tydelig at to stykker hadde bestemt seg for å gå tidlig i brudd både på fyrefronten og innkjøpsfronten. Billy Skare hadde bygget skambris siden tretiden på dagen og gadd knapt å se på kortene før han var allin. Gostack fikk han periodevis, men klarte å søle mye vekk med mottoet "par er bra". Hans konkurrent på allinfronten var utvilsomt Nuts Maanum. Den vanligvis forsiktige telefonselgeren var allin fra første deling og banket stacken i midten hver gang han så et bildekort. Om det er utbetalt gobonuser nede på Danmarksplass, eller om det er jokertusenlapper som har begynt å regne i Allestadhaugen vites ikke, men logistikkeksperten var uansett uvanlig raus denne kvelden. Nuts kvilte etterhvert inn et par grovpotter slik at han slapp å gå til freezeperioden med ministack. Skal nevnes at Mannum hadde med seg 20 halvlitere til dans, ispedd et par slurker brunt fra Skares rebuypremie satt snakketøyet og practial jokesene skamløst utover kvelden. Den som nøt godt av godene fra Maanum og Skare var debutanten Madsen, som viste gohånd etter gohånd og gikk til frysuten med kjempestack.

Hei og hå, rett i stålet og ut med han. Billy skare reraiset The One tidlig etter pausen, fikk syn av american airlines og klarte ikke å dra på med sine vafler (aq). Etter et par monologer om rikets sikkerhet, forsvant den lystige karen hjem til konemor. Ett fattig poeng er nok skuffende for den nybakte casinodirektøren, men rutinen forhindret ham fra å miste fatning. Godt å se folk med smil rundt munnen i motgang og medgang.

Nestemann ut av rekken var ACE Haugland. Etter et par setups, hadde stacken minsket og han dro sverdet i sanden med 55. Blikksyn fra Løvens nierpar og ingen hjelp. Two points er vel mindre enn forventet fra den ambisiøse sivilingeniøren, men kjenner vi den brillefine rett kommer han raskt tilbake på vinnersporet. Den eldre Haugland stod forøvrig for et move man sjelden ser i EtterDE. Når turn og river er delt i en pott mot Akutten ligger det blant annet to damer og tre spar i bordet. ACE byr river, Akutten raiser og ACE tenker en god stund før han reraiser. Akutten okker seg, viser opp "no pair" og kaster seg. Alle forventer at gutten med brillene skal vise opp minimum tress, men han tabler 87o for 8-høg. Bordet måper og ACE har levert "play of the day" Kanskje dette til og med kvalifiserer til en foreløbig "play of the season."

Ilderen som før sommeren av mange ble betegnet som "untouchable" har de siste turrene vist seg menneskelig likevel. The One mante fram et kirurgsyn med Kj og Paleviks Kt var bak. Ingen hjelp i bordet og tre poeng gjør at Ilderen taper terreng til førsteplassen som en stund "was his to lose" Enda tre turrer å snu på flisen, så vi kviler med å regne vekk fredagens strålende vert i sammendraget. Kanskje på tide å dra frem de billige rosevinene igjen?

I takt med et enormt brennevinsinntak har de flestes stacker en tendens til å minske. Slik gikk det også med Vinkel Madsen. Etterhvert som promillen nærmet seg Smedvignivå, forsvant hans ledelse til feltet hånd for hånd. Løven gav ham nådestøtet etter at pengene gikk inn på en dame høg flopp. Vinkel hadde mellompar med aj, men Løven hadde toppar med q6. Denne floppen var kontroversiell ettersom et par kort snudde seg underveis, dette er jo leit, men slikt skjer og 25 minutter er litt for lenge å diskutere løsninger. Likefullt en respektabel plassering og debut for unge Madsen.

Mannen som har for vane å ta med seg penger hjem fra EtterDE, The Killer, måtte denne gang ta til takke med 6. plass. Hans kq (?) var mer enn godt nok til å shove preflop, men han fikk syn av Løven som hadde gigastack og synte med t9. Tieren falt og sjokkskadet måtte Pettersen for en gang skyld forlate guttene med minus i boken.

Akutten som med aggressivt og bra spill holdt seg i toppen hele veien gikk etterhvert på et par lette smeller, og ble til slutt såpass criplet at han så seg nødt til å få inn rest med beskjedne q2. Lett syn for The One med tierpar, og semibobleplassering på Stien. 20 poeng på tre turrer lar seg likevel høre, og med et par grovplasseringer utover høsten kan han fremdeles inneha et respektabelt utgangspunkt i november.

Løven var nestemann ut av rekken. Dog på en noe spesiell måte. Etter å ha tatt en flopp med The One var det dyp uenighet om hva Løvens aksjoner var videre. Siden Nuts Maanum var på stangebris og Geiten ikke hadde fulgt med, ble det vanskelig å få en nøytral dommer på hva som skulle skje. Mye ble diskutert, men det endte ihvertfall med at Løven fikk med seg noen penger fra premiepotten og gikk ut fra turren. 45 fokkings minutter brukte man for å finne en løsning på uenighetene.

De tre gjenværende var i pengene. Nuts Maanum var klart shortest, men herjet vilt og fikk doblet seg et par ganger. The One stod etterhvert med skjegget i fuglekassen da hans A5 ikke stod opp mot Maanums Qt. En deal ble gjort mellom Nuts og Geiten, even split. De spilte for poengene, noe som falt i Hansens favør. 10 deilige poeng til The Goat og han ble tvunget til vinnerposering, riktignok i ført solbriller og caps slik at POT ikke umiddelbart skal tracke ham på webben. Vi gratulerer Geiten med seier og Nuts som viste at han sanker poeng selv om han svømmer i lutsjøen.

Det er ikke lenge til vi møtes igjen boys. Allerede 11. september hoster Nuts Maanum turre i sitt nydelige slott av et rekkehus på Varden. Dette er turren som egentlig skulle vært spilt i juli. Håper alle har nok penger og at de faste kjapt kan gi beskjed om de får problemer.

Opplegget for novemberturren er forøvrig klart. Buyin blir 700 og det blir en freezeout. Nummer 1 på rangeringen starter med 26k i stack. Nummer 2 starter med 24k osv. Det spesielle er at hvis man ikke har deltatt på 10 turrer, kan man for kjøpe seg opp. Hvis man feks har vært på 6 turrer kan man kjøpe 8k chips for 400 kroner. Altså 100 kroner per 2k chips. Dermed kan man kompensere for manglende oppmøte, samt at de med høg gjennomsnittsplassering kan bli belønnet rikelig. Det er ingen cap på antall deltagere, men man må ha deltatt på minst tre turrer for å bli invitert. Vet det har vært litt frem og tilbake med dette opplegget, men håper dette er noenlunde akseptabelt for menigheten. Vi setter datoen til LØRDAG 21. november. Vi begynner klokken 1700, slik at vi kan få en god struktur, og bli ferdig før fuglene fiser. Turren blir hos meg, med mindre noen andre har veldig lyst å arrangere. Det er minimum 17k i potten til denne turren, så håper folk klarer å spikre datoen.. Hvis mange får problemer må vi finne en mer passende dato. Helgen etterpå er det barcelonatur for mange i laget så den er uaktuell.

Vi røkes!

Under følger tellende rangering.

1. The One 46 poeng, 7 turrer, 1 sølv, 1 bronse
2. Psycho 42 poeng, 6 turrer, 1 gull, 2 sølv
3. Ilderen 41 poeng, 7 turrer, 2 sølv, 1 bronse
4. Nuts 37 poeng, 5 turrer, 1 gull, 1 sølv, 1 bronse
5. The Killer 31 poeng, 4 turrer, 1 gull, 2 bronse
6. Geiten 30 poeng, 6 turrer, 1 gull, 1 bronse
7. ACE 27 poeng, 6 turrer, 1 gull
8. Prince 24 poeng, 5 turrer, 1 gull
9. The Boat 21 poeng, 5 turrer, 1 bronse
10. Akutten 20 poeng, 3 turrer, 1 gull
11. Value 17 poeng, 3 turrer, 1 sølv
12. Løven 13 poeng, 2 turrer
13. Thai 12 poeng, 3 turrer
14. Flush 10 poeng, 2 turrer
15. Hesten 6 poeng, 2 turrer
16. Vinkel 4 poeng, 1 turre
17. Billy 3 poeng, 2 turrer





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar