Totalt antall sidevisninger

mandag 1. juni 2009

Da var vi halveis


Vinner ACE med stolt posering. 

Tre fornøyde geiter er klar for pengene. 

Prinsegutten leverte greit på fyrefronten og herjet i sidelaget etter tidlig exit fra turren. 

Gutta blir servert sjampis mellom floppene. Livet er herlig i Bergen Sør. 

ACE tok ned to trofeer denne gangen, her med brennevinet han fikk for flest rebuy. 

Flush har vært ute av drift en stund, men gjorde comeback med ekte pokerrustning.

Rammene for den 5 turren i EtterDEs historie kunne knapt vært bedre. Solen stod høyt over The Boat sin villa og utsikten over Nordåsen var nydelig. Selv om verten hadde oppfordret til bading, var det ingen som fulgte denne til tross for at enkelte bare stilte direkte i badeutstyr. ACE ble forresten senere på natten nektet å kjøpe pølse på Essoen fordi antrekket med rosa badeshorts, svart blazer og nye briller, rett og slett skremte livdriten ut av den ærlige nattevakten. 

Turren startet stille og forsiktig. Brisen var beskjeden, noe som undertegnede tror var en direkte reaksjon på den elleville promillesuppen enkelte klarte å bygge opp under forrige turre. Mange var denne kvelden kun opptatt av å holde face, inkludert grunderen som rett og slett var skikkelig ufyselig og kjørte bil til laget. Han tar selvsagt selvkritikk på dette, og kan heller ikke anbefale det til andre. For det først må du høre på 9 brisne vaskemaskiner hele kvelden, og bare forholde deg pent til det. For det andre skal alle kjøres hjem, og forlater brukte pølsepapir under setene. "Never again" var en konklusjon The One raskt datt ned på underveis. Rent fyremessig kan det vel trygt sies at Prince gikk tidlig i brudd og holdt det til mål, noe som vises på et av bildene over. Kred til Prince for det. 

Vi landet på 40 rebuys, noe som vel kan sies å være beskjedent, kanskje til og med alltime low. En som definitivt ikke kan lastes for dette var verten The Boat, som innimellom skjenking til deltakerene fra et rikholdig barskap, fikk det på allin med any two. The Boat fikk imidlertid stack etterhvert, og ble passert i antall rebuys av ACE Haugland. Deilig at man kan bytte litt på denne prisen. Da rebuyrøyken var lagt var stillingen noenlunde jevn med Psycho og Hesten (som stilte opp på kort varsel som reserve for Nuts.) som knappe ledere. 

Prince måtte bite først i tapeten denne fredagen. Hans kq så god ut på floppen k77, men ikke god nok når Psycho har spilt opp med A7. Ingen hjelp til Prince, og han måtte fint ta til takke med ett fattig poeng. Siden det er så mange spørsmål om odds underveis i disse turrene, har Grunderen regnet ut oddsen for hver utslagningskonfrontasjon som skjedde denne kvelden. I nevnte hånd var Psycho 57, 35 %  favoritt før floppen, mens da floppen kom var han 91, 11% favoritt til å vinne hånden. Et noenlunde rettferdig utfall kan man vel si. 

Nestemann ut av rekken var verten The Boat. Hans pene QQ måtte lide for ACE sin AJ. Dette var en allin preflop og oddsen var 71, 08 %-28, 52 % i The Boat sitt favør. (de 0,40 % som mangler i prosent, representerer sjansen for en deling mellom de to hendene.) Tre av 10 ganger taper man altså i denne spotten, noe som verten smertefullt fikk oppleve i dette tilfellet. The Boat tok det fint og spankulerte direkte bort til sidelaget med Prince.

Ilderen som hadde et stor target på ryggen ettersom han hittil har dominert i EtterDEs turrer og skaffet seg en solid ledelse på rangeringen, måtte greit konstatere at det ikke ble penger hjem til mor denne gangen. Han ble slått ut på 8. plass. Hånden til Ilderen var A9, og The Ones 77 holdt opp. Oddsen i denne konfrontasjonen var 56, 21 %-43,42 % i The One sitt favør. Ilderen som nok en gang stilte med akademikervin, tok utover kvelden nesten igjen Prince sitt brudd på fyrefronten. Ilderen drikker vin i EtterDE fordi det bringer lykke, og mente denne gang at grillingen med kjøtt og Heineken-øl hos Psycho før fredagens batalje, ødelagte karmaen han hittil har hatt hos kortgudene. Uansett melder bankmannen til de flestes lettelse at fra neste lag er det kun bayer som drikkes, overtroen blir lagt til siden.

Det var nå dags for en skikkelig gopott. På floppen AA4 havner Hesten sin store stack til slutt i mdten etter flere minutters betenkningstid. Det er Psycho som har reraiset forntbudet hans allin. Psycho viser opp nydelige Aq, mens Hesten har A9. Tøff spot for Hesten her altså. Ingen funnybusiness på turn eller river, og Psycho hadde plutselig en monsterstack. Psycho sin hånd var 70, 99 % favoritt før flopp, og etter flopp 70, 91 %. Verdt å merke seg at i 17, 27 % av tilfellene vil denne potten statistisk sett ende med deling etter turn og river. 

6. plassen gikk til lagets eneste prestesønn, Flush. Han ble slått ut på nøyaktig samme måte som Ilderen. Med a9 mot The Killers 77. Ingen hjelp og snipp snapp snute for den tungtspillende tømreren. 

Etter et par smeller røk Geiten ut på 5. plass med KT mot The Killers KQ. Dette var en allin preflop, og oddsene var 71, 82 % i The Killers favør. Ingenting gale med enne hånden altså, selv om geiten nok ble skuffet ettersom en tier hadde landet på floppen og sendt ham opp som favoritt. Geiten ble faktisk 80, 10 % favoritt etter floppen, men  The Killer hadde bakdører etter turn på både str8 og flush, og det var str8en som kom. Geiten tok det med godt humør ettersom dette var hans suverent beste plassering i EtterDEs turrer. Den småparanoide Vikengutten gikk bort i sidelaget og sov mellom hendene. 

Det var tid for boblespill, og The One skjønte fort at dette gikk mot bobleplassering for andre gang på rad. Grunderen fikk det på i blindekrig med j9s mot Psycho sine ærlige 88. Dette var så nærmt en flipp som man kommer, men 88 er 51,53 % favoritt i denne situasjonen. Ingen hjelp for The One og nok en gang måtte han gå medaljeløs fra en EtterDE turre. 

Gutta var i pengene, Psycho styrte begivenhetene med monsterstacken sin. The Killer ble raskt short og fikk det på med q4 mot Psycho sine a8. Psycho er her 63, 65 % favorit, og det stod. The Killer fikk altså medalje for tredje gang av tre mulige, noe som ikke kan sies å være annet enn imponerende. Denne gangen hadde The Killer smurt med blå swix på riktig føre fordi han omtrent var ute av turren på flere stadier. Hver gang fikk han den nødvendige hjelpen, og etterhvert fikk han stack etter å ha vært nedi knappe 4000 i chips på 600-1200 blinde.

Headupduellen startet med en solid ledelse til Psycho, men ACE klarte etterhvert å snu duellen i sitt favør. Den avgjørende hånden ble JJ mot KJ. ACE hadde JJ og var 67, 33 % favoritt. 

ACE tok altså sin første medalje i EtterDE, og den var av det edleste metall. Gratulerer så mye. Psycho fulgte opp sin forrige medalje på hjemmebane med nok en sølvmedalje denne gangen, imponerende. Summasumarum er det interessant å se at bare en eneste utslagning i denne turren gikk i underdogen sitt favør (ACE mot The Boat). I 9 av 10 tilfeller var den som var best inn, best ut. Til ettertanke for dem følte det var mye sjuke ting som skjedde denne fredagen. 

Neste turre finner sted i Akuttens nyleide kåk på Søreide. Vi forventer fri flyt av lut og god stemning. Vet at ACE ikke kan spille denne gangen, hvis det er flere faste som får problemer må de gi en lyd så kjapt som mulig. 

Til neste gang: HOLD FACE. 

Under følger tellende rangering. 

1. Ilderen           36 poeng    5 turrer, 2 sølv, 1 bronse
2. Psycho           32 poeng    5 turrer, 2 sølv
3. The One        29 poeng    5 turrer
4. The Killer      26 poeng    3 turrer, 1 gull, 2 bronse
5. ACE                25 poeng    5 turrer, 1 gull
6. Prince            24 poeng    5 turrer, 1 gull
7. Nuts               23 poeng    3 turrer, 1 gull, 1 bronse
8. The Boat       18 poeng    4 turrer, 1 bronse
9. Value             17 poeng    3 turrer, 1 sølv
10. Geiten         12 poeng    4 turrer
11. Flush           10 poeng     2 turrer
11. Akutten      10 poeng     1 turre, 1 gull
13. Hesten          6 poeng     2 turrer
14. Thai              5 poeng     2 turrer
15. Billy               2 poeng    1 turre

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar