Totalt antall sidevisninger

fredag 27. mars 2009

Gud hjelpe meg for en bris








10 håndfaste gutter hadde samlet seg i ACE sin presisjonsbygde kåk for seriøs kortspelling denne siste fredagen i mars. Som vanliig var stemingen bra og de fleste hadde ambisjoner om å gjøre sine byks på den prestisjetunge rankinglisten.

Rebuyperioden begynte som vanlig lett og ledig. Badbeater sto i mente og chipsene satt løst hos de fleste. Det virker som de fleste har funnet rytmen med doble rebuy direkte, noe som er særdeles positivt for prizepoolen. Rekord ble det ikke, men 39 rebuy gjorde likevel til at det ble en akseptabel pott å spelle om. ACE hadde byttet ut den vanlige Cognacen, slik at rebuyprisen denne gang ble en lunken Samboca. Populært blant de fleste viste det seg. Prisen for mest rebuy gikk forøvrig til superreserve Value (bilde nederst)

Bankbransjen lever for tiden i usikre tider i følge mediene, og en av lagets trofaste bankbetjenter ser ut til at han må slite godt for å henge med på listene. Geiten gjorde et kvalifisert call med andrepar mot Akuttens flushedrag for en stor pott tidlig i freezeperioden. Akutten dro på med fargene, og Geiten måtte slukøret ta til takke med sisteplass og ett fattig poeng. Den trofaste pengetelleren hadde fortjent så mye bedre. Det skulle imidlertid vise seg at han ikke var den eneste som måtte slite med Akutten denne kvelden.

Hesten (tredje nederst i bilderekken)var neste mann som måte lide rundt filten. Hans TT virket solid nok som allinhånd for de få chipsene han hadde, men det hjelper ikke når Akutten kviler lett med KK. Ingen hjelp til Hesten, og debuten ble kortere enn hva han nok kunne tenkt seg. Akuttens hadde nå to på killisten, men gud hjelpe meg for en bris keiseren av Storhammeren så ut til å bygge opp med en kombinasjon av lunken Samboca og Tuborg på vingen

Solide Ilderen var neste bøddel da shorte Value fikk det på med k6o. Et kirurgsyn med A5 gav en solid pott i denne svartluggens retning, og gav ham et godt utgangspunkt for å bygge tårn med chips.

Prince hadde store ambisjoner som vanlig, og hadde nok allerede varslet konen om at minst to lapper va på vei hjem etter laget, men den gang ei. Denne tidligere kongen av tivoliet ved Lynghaugtjernet måtte bite i den sure barken da hans slukne stack måtte inn i midten mot Psycho sine QQ. Med QJ var veien for lang frem, og med ryggen rak, vel vitende om at han hadde ingenting å bevise, spaserte denne legenden rolig bort til sidelaget for å prøve å innfri sine hjemmeløfter om profitt ved like. (Prince avblidet med en trøstende Psycho ved sin side nest nederst i bilderekken)

På dette tidpunkt var halve Sambocaen gått i Akuttens svelg, og mye herifra dreide seg om han. Med hissige reraiser akompangert med god gli, dominerte han bordet. Verten ACE (nest øverst i bilderekken med tydelig fortvilelse over tidlig ugli) måtte få det på i en ganske stor pott med 44 mot Akuttens K6, men det kunne ikke stå. Ikke i dag. Gud hjelpe meg for en bris. Akutten forsatte å spille ut bordet, og sendte The One rett på railen med Kq for åpen str8 og toppar mot grunderens nakne str8-drag. Det var bobletid.

Psycho som var godtgående lenge kunne selvfølgelig ikke kaste AK til maniacspillende Akuttens reraise, men tapte typisk nok flippen mot Akuttens 44. The Boat hadde vært tilskuer til Akuttens massmord rundt filten, og virket lykkelig over å ha kommet i pengene til tross for en veldig short stack. Det var derfor ikke med tungt sinn han bukket under med 76 mot Ilderens Kq for tredjeplass.

Vi var klar for headsupspill. Ilderen mot Akutten.

Det var to gode kamerater som satt igjen og de bestemte seg for å gjøre en fair deal. Kort ble slått opp for å avgjøre hvem som fikk seieren. Akutten vant og blir nok stående som den mest brisne vinneren vi noen gang kommer til å oppleve i EtterDE. (bilde øverst) All honnør likevel til denne kjernekaren, som tok ned 10 raske poeng i sin første turre. Kudos til Ilderen også som forsetter sin rekke av gode resultater og er sålangt den suverene leder av EtterDE sin rangering.

Gratttis til Akutten, og vi sees igjen hos Psycho 17.april. De som ikke kan må gi beskjed så raskt som mulig, vi mangler ikke på folk som har tid og er villige. Vi har forøvrig forsikret usikre reserver om at så lenge man har antet i EtterDE vil man inkluderes på innbydelseslisten for storturren i November. Det kan være vi blir godt med folk, men det er jo bare fett.

Vel blåst boys, og geit dere opp til neste gangs slagfest hos Psycho i Bergen Sør. Nedenfor følger tellende rangering.

1. Ilderen 25 poeng (3 turrer, 2 sølv)
2. Prince 20 poeng (3 turrer, 1 gull)
3. The Killer 18 poeng (2 turrer, 1 gull, 1 bronse)
4. The One 15 poeng (3 turrer)
5. ACE 14 poeng (3 turrer)
5. Psycho 14 poeng (3 turrer)
7. Nuts 13 poeng (2 turrer, 1 bronse)
8. Value 12 poeng (2 turrer, 1 sølv)
9. The Boat 10 poeng (2 turrer, 1 bronse)
9. Akutten 10 poeng (1 turre, 1 gull)
11. Geiten 6 poeng (3 turrer)
12. Flush 5 poeng (1 turre)
13. Hesten 2 poeng (1 turre)
14. Thai 1 poeng (1 turre)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar