Totalt antall sidevisninger

lørdag 28. mars 2009

Quiz




Over er de tre vinnerne av EtterDEs første turneringer.(Prince, The Killer og Akutten) 1000 kroners spørsmål: Hvem av disse har størst sveisebris?

Akutten ble 0400 i natt observert jublende i Varden Amfis midtsirkel. Om det var gleden over å ha lekt med sine kamerater i EtterDE, eller om det var rekonstruksjon av gamle heltedåder han bedrev, er heller uvisst, men GUD HJELPE MEG FOR EN BRIS. 

Håper deltagere i EtterDE kan finne inspirasjon i Akuttens parademarsj hos ACE, og at vi får minst et par stykker til på samme promillenivå til neste turre hos Psycho.

Drei av!



fredag 27. mars 2009

Gud hjelpe meg for en bris








10 håndfaste gutter hadde samlet seg i ACE sin presisjonsbygde kåk for seriøs kortspelling denne siste fredagen i mars. Som vanliig var stemingen bra og de fleste hadde ambisjoner om å gjøre sine byks på den prestisjetunge rankinglisten.

Rebuyperioden begynte som vanlig lett og ledig. Badbeater sto i mente og chipsene satt løst hos de fleste. Det virker som de fleste har funnet rytmen med doble rebuy direkte, noe som er særdeles positivt for prizepoolen. Rekord ble det ikke, men 39 rebuy gjorde likevel til at det ble en akseptabel pott å spelle om. ACE hadde byttet ut den vanlige Cognacen, slik at rebuyprisen denne gang ble en lunken Samboca. Populært blant de fleste viste det seg. Prisen for mest rebuy gikk forøvrig til superreserve Value (bilde nederst)

Bankbransjen lever for tiden i usikre tider i følge mediene, og en av lagets trofaste bankbetjenter ser ut til at han må slite godt for å henge med på listene. Geiten gjorde et kvalifisert call med andrepar mot Akuttens flushedrag for en stor pott tidlig i freezeperioden. Akutten dro på med fargene, og Geiten måtte slukøret ta til takke med sisteplass og ett fattig poeng. Den trofaste pengetelleren hadde fortjent så mye bedre. Det skulle imidlertid vise seg at han ikke var den eneste som måtte slite med Akutten denne kvelden.

Hesten (tredje nederst i bilderekken)var neste mann som måte lide rundt filten. Hans TT virket solid nok som allinhånd for de få chipsene han hadde, men det hjelper ikke når Akutten kviler lett med KK. Ingen hjelp til Hesten, og debuten ble kortere enn hva han nok kunne tenkt seg. Akuttens hadde nå to på killisten, men gud hjelpe meg for en bris keiseren av Storhammeren så ut til å bygge opp med en kombinasjon av lunken Samboca og Tuborg på vingen

Solide Ilderen var neste bøddel da shorte Value fikk det på med k6o. Et kirurgsyn med A5 gav en solid pott i denne svartluggens retning, og gav ham et godt utgangspunkt for å bygge tårn med chips.

Prince hadde store ambisjoner som vanlig, og hadde nok allerede varslet konen om at minst to lapper va på vei hjem etter laget, men den gang ei. Denne tidligere kongen av tivoliet ved Lynghaugtjernet måtte bite i den sure barken da hans slukne stack måtte inn i midten mot Psycho sine QQ. Med QJ var veien for lang frem, og med ryggen rak, vel vitende om at han hadde ingenting å bevise, spaserte denne legenden rolig bort til sidelaget for å prøve å innfri sine hjemmeløfter om profitt ved like. (Prince avblidet med en trøstende Psycho ved sin side nest nederst i bilderekken)

På dette tidpunkt var halve Sambocaen gått i Akuttens svelg, og mye herifra dreide seg om han. Med hissige reraiser akompangert med god gli, dominerte han bordet. Verten ACE (nest øverst i bilderekken med tydelig fortvilelse over tidlig ugli) måtte få det på i en ganske stor pott med 44 mot Akuttens K6, men det kunne ikke stå. Ikke i dag. Gud hjelpe meg for en bris. Akutten forsatte å spille ut bordet, og sendte The One rett på railen med Kq for åpen str8 og toppar mot grunderens nakne str8-drag. Det var bobletid.

Psycho som var godtgående lenge kunne selvfølgelig ikke kaste AK til maniacspillende Akuttens reraise, men tapte typisk nok flippen mot Akuttens 44. The Boat hadde vært tilskuer til Akuttens massmord rundt filten, og virket lykkelig over å ha kommet i pengene til tross for en veldig short stack. Det var derfor ikke med tungt sinn han bukket under med 76 mot Ilderens Kq for tredjeplass.

Vi var klar for headsupspill. Ilderen mot Akutten.

Det var to gode kamerater som satt igjen og de bestemte seg for å gjøre en fair deal. Kort ble slått opp for å avgjøre hvem som fikk seieren. Akutten vant og blir nok stående som den mest brisne vinneren vi noen gang kommer til å oppleve i EtterDE. (bilde øverst) All honnør likevel til denne kjernekaren, som tok ned 10 raske poeng i sin første turre. Kudos til Ilderen også som forsetter sin rekke av gode resultater og er sålangt den suverene leder av EtterDE sin rangering.

Gratttis til Akutten, og vi sees igjen hos Psycho 17.april. De som ikke kan må gi beskjed så raskt som mulig, vi mangler ikke på folk som har tid og er villige. Vi har forøvrig forsikret usikre reserver om at så lenge man har antet i EtterDE vil man inkluderes på innbydelseslisten for storturren i November. Det kan være vi blir godt med folk, men det er jo bare fett.

Vel blåst boys, og geit dere opp til neste gangs slagfest hos Psycho i Bergen Sør. Nedenfor følger tellende rangering.

1. Ilderen 25 poeng (3 turrer, 2 sølv)
2. Prince 20 poeng (3 turrer, 1 gull)
3. The Killer 18 poeng (2 turrer, 1 gull, 1 bronse)
4. The One 15 poeng (3 turrer)
5. ACE 14 poeng (3 turrer)
5. Psycho 14 poeng (3 turrer)
7. Nuts 13 poeng (2 turrer, 1 bronse)
8. Value 12 poeng (2 turrer, 1 sølv)
9. The Boat 10 poeng (2 turrer, 1 bronse)
9. Akutten 10 poeng (1 turre, 1 gull)
11. Geiten 6 poeng (3 turrer)
12. Flush 5 poeng (1 turre)
13. Hesten 2 poeng (1 turre)
14. Thai 1 poeng (1 turre)

torsdag 26. mars 2009

Ny røyk observert.

Ny røyk steg i går kveld opp fra Allestadshaugen på Varden. Signalet var at Nuts sliter denne gang, og vi må i reserveposen for å komplementere laget til fredagen. Det blir en ny reserve denne gang.

"Hesten" Solberg er en bevandret kortspiller, som satser på å holde den sterke reserveinnsatsen vedlike i EtterDE. Vi ønsker ham hjertelig velkommen. 

For å sitere Psycho: LUT


tirsdag 24. mars 2009

Fjerne signal tydet i Dalen

Det steg noe røyk over Løvstakken tidlig denne morgenen. Hvis man studerte den nøye kunne man se at den var dannet utenfor våre bygrenser, ja til og med utenfor våre landegrenser. Dette var røyk som hadde seget over over fjell, hav og sletter. Etter litt nitidig stirring kunne man se at røyken dannet et signal. "Nedsig, eg når ikkje hem til Mataturren".

Med andre ord: JohnThai kviler seg på overtid i spansk sol og når ikkje frem i tide til fredag. 

Gode råd blir fort dyre, men i EtterDE har vi gode systemer for kaos. En kjapp sms til Value, superreserven fra fjellsiden i Fyllingen, og vi var 10 mann samlet igjen. Det blir altså to reserver på fredag, og faste medlemmer kan bare jekke ned forventningene til gevinst et par hakk. 

Da håper jeg at all røyk bokstavelig talt har lagt seg, og at vi er rede til fredagens batalje, og husk "Dei som seie du e da, dei e da sjøl!" (sitat. Valestrand/Hjellviks supportergruppe)

Vi lyttes! 


mandag 23. mars 2009

Begynn å spar............

............fordi fredagen nærmer seg.

Noen i EtterDE går inn mot den siste fredagen i Mars med en blanding av skrekk og fryd. Noen har allerde begynt å legge inn turrene som en fast utgiftspost i husholdningsbudsjettet, mens reserver som Prince og The Killer ser på den månedlige turren som smør på skiven. Vel. Ting snur fort folkens, meget fort. Jeg spår at på fredag vil vi for første gang i lagets korte historie se et fast medlem glise med alle chipsene foran seg til slutt. Årsaken til dette er vel mer grunnet i matematikk, enn sunn fornuft. På fredag vil vi bare ha EN enkelt reservesjel i våre rekker. Denne reserven er ikke hvem som helst (Prince), men faen heller gutter, på tide å sette skapet der det hører hjemme. JohnThai kommer flygende direkte inn fra Spania til denne turren, og jeg har ikke fått andre forfall enn Rolle, slik at jeg håper og ber om at folk har orden i kalenderen sin. Hvis ikke, send et røyksignal ASAP.

Vet ikke om The Boat kjører båt, buss eller Porsche til denne begivenheten, men for dem som sogner til Fyllingsdalen Kirke er Ace sitt vertshus i gåavstand (Varden). Kortene er som vanlig i luften rundt 1930, vi foretar nok en gang et par strukturendringer siden forrige turre i motsetning til den første, ble vel langdryg for enkelte. Et hint til dem som har problemer med å holde fokus over lang tid: BEGYNN Å FYR, la bilen stå i garasjen.

En viktig melding til slutt: Aprilturren vil foregå den 17 april, altså den NEST siste fredagen i måneden. Dette er på grunn av en lenge planlagt Englandstur for mange av medlemmene i laget. I april flytter vi laget opp til stedet hvor solen skinner litt lengre, og bilene er litt større: Nemlig Bergen Sør. Psycho hiver sine 8 unger og konen på dør, og inviterer villig til gladlag.

Men først altså: Fredag hos ACE på Varden, 1930.

Vi røykes!

fredag 13. mars 2009

Stemningsrapport

Hei

Det ser ut som vi blir fulltallig til neste turre, noe som frustrerer The Killer:


Thai er den eneste jeg har hørt fra som er usikker, han er på tilt nedi Spania med moren, og vet ikke om han kommer tilbake i tide. Hvis han ikke gjør det vil Killer, så Prince, så Value tilkalles.

Fyr opp koksen!

mandag 2. mars 2009

Reservenes aften




Ja, da var turnering nummer 2 i EtterDe sin forhåpentligvis evigvarende serie vel blåst. 7 faste medlemmer og 3 reserver var møtt opp til dyst i Thai (øverste bilde) sin nystriglete kåk.

Rebuyperioden begynte rolig for de fleste, men Nuts og Prince var tidlig ivrig på pungen. Prince så ut som han gikk mer og mer på tilt, og nølte etterhvert ikke med å få på chipsene i de fleste mulige situasjoner. Prince lå godt an til Cognacpremien for flest rebuy helt inntil siste periode. Etter å ha fått et par smeller, bestemte "The One" seg for å gå på en ALLIN-turne med vekslende hell. Det endte med trofee for The One(midterste bilde) Forøvrig var det rundt 20 mer rebuy denne gangen enn sist, og grunderen føler vi er inne i en god stim. 

Freezen begynte som alltid med rolig og tentativt spill. Thai var etterhvert førstemann som måte bite i det sure eplet da han valgte å få på chipsen med 10-7 på flopp a73. Han var drawing dead mot ACE sine 77. 1 poeng i debuten var ikke noe Thai likte, men han tok det som en mann og gjorde oljekronene klar til nye slag i sidelaget. Etter denne starten skulle man tro ACE var sikret en høy plassering, men desverre fikk han en stygg badbeat for alle chipsene sine, da Value valgte å limpraise ham med a3s. ACE bannet stygt før kortene kom i bordet, og måtte ha følt at det var på tide å føle pokergudenes vrede. Et ess landet pent og pyntelig på turn for å ødelegge sjansene til ACE sitt pene damepar. Over og ut, og 2 poeng i kakeboksen for ACE. Nestemann ut av rekken var Psycho, som hadde en særedeles stille aften, hvor han i følge seg selv ikke fikk utdelt ett eneste par og beste hånd han så var a9. Det måtte gå galt med slik gli, og en av forhåndsfavorittene røk på 8. plass. Mon tro om det var pokergudene som ville markere for Psycho at det å holde edru stil i et kortlag, ikke er veien å gå. Nestemann ut av rekken var Geiten. Gutten tok det med et smil selv om han nok kunne tenkt seg et større byks oppover rankingen etter forrige turres skuffende tiendeplass. 

Igjen satt de tre innkalte reserver, The One, Nuts og Ilderen. Den alltid rødvinsdrikkende Ilderen forbante seg på at man måtte gjør det man kunne for å hamle opp med reservene, men alle følte det ville bli vanskelig.  Nuts sin utur i avgjørende situasjoner forsatte da han nok en gang røk ut på en treouter. Det var ikke lite frustrasjon som røykte av luggen til denne fintspillende telefonselgeren, der han bannet sin vei bort til sidelaget. Nestemann ut av rekken var The One, da han overspilte sin a-10 mot The Killers a-k. Det var nå 4 igjen. Ilderen, The Killer, Value og Prince. Ilderen var eneste faste medlemmet igjen, og måtte forsvare æren. Dette gikk imidlertid ikke, og Ilderen havnet på den sure boblen. Igjen satt tre reserver. En med stigende bris, og to klink edru. 

Value og The Killer hadde desidert mest chips. De to ville øke blindenivåene da det viste seg at strukturen The One hadde lagt opp til var i overkant snill. Den brisne Prince holdt imidlertid på sin rett, og nektet å gå med på anteøkning ettersom han var short. Tålmodigheten lønte seg, og Prince tok ned hele turren da hans q-9 stod opp mot Value headtohead for 1.plass.

Forrykende innsats av Prince, som viste at det å drikke rødvin i et pokerlag ikke alltid fører til dårlig karma. Suverent spill også av Value som lenge så ut til at han hadde pokalen i bagen. The Killer som endte på tredjesplass imponerte nok en gang med sitt stødige spill, og topper nå rankingen sammenlagt. 

Grunderen takker for laget, og håper alle hadde det fett. Neste gang samles vi hos ACE nede på Varden. Datoen er 27.mars.

Drei av sveiseapparatet. 

Nedenfor følger oppdatert ranking. 

1. The Killer       18p
2. Ilderen           16p
2. Prince             16p
4. Nuts                13p
5. ACE                  9p
5.Value                 9p
5. The One           9p
8. Psycho             7p
9. Flush                5p
9. Geiten              5p
11. The Boat        2p
12. Thai                1p