Totalt antall sidevisninger

mandag 21. november 2011

Med Eire i sikte

Vinneren av NM-pakken, selveste Grunderen

Pallen pent bekledd denne gang

Herlig stemning som alltid da brunt falt i glassene

I ACE sitt fravær fikk den evige toer og boblegutt, Nuts lov til å trene på å heve trofeer

Da var sesongen rundet av med en spennende rangeringsturre.

Value var dessverre på kjærlighetstur i Stockholm og måtte fint tenke på guttene som kriget om de innsamlede midler. ACE hadde blingset og planlagt teambuliding for avdelingen sin denne fredagen, noe som var svært utaktisk ettersom han var årets spiller 2011 og kunne starte et par hestehoder foran rent sjetongmessig hvis han hadde stilt. Nuts ble sparket et hakk opp på grunn av brillegutten sitt fravær og utnyttet mulighetene godt. Toget var den siste av de faste som ikke stilte, ettersom han bare har deltatt i 1 turre i år og ikke var kvalifisert for deltagelse.

Formatet var 1 banan inn. I to timer kunne lederen rangeringslisten Nuts, kjøpe seg inn igjen to ganger gratis. De 6 neste på listen hadde denne muligheten 1 gang, mens de seks siste ikke hadde noen ekstraliv. Kun Reim brukte rebuy de to første timene, mens resten anvendte livene i pausen.

Premiene var komplett NM-pakke til første, buy inn til NM i andre (800 euro), mens tredjemann fikk fly og hotell til Dublin i april. Dubli

Etter mange harde flopper og slag stod Reim, Nuts, The One og Ilderen igjen som de siste fire. En deal ble gjort slik at fjerdemann fikk 1,5 bananer i trøst. Etter en meget seig sesjon treveis, endte det tilslutt med at Nuts fikk fly og hotell, Ilderen buyin og The One fikk the complete package.

Den 23 mars til 01. april avholdes NM i poker i Dublin. Main event som geitene fra EtterDE sikler etter starter med Dag A 28. mars. Vi reiser ned den 28 og registrerer oss for Dag B som starter den 29. Da mesterskapet ble avholdt i Riga i fjor hadde man knappe 900 deltagere, deriblant vår kjøre Billy som med svart pubertetsbart gjorde et uutslettelig inntrykk på de mange tusen som fulgte livestreamen. I år håper man på 1000+ deltagere. I skrivende stund er 5 fra EtterDe booket og klar, mens man regner med en 3-4 til. Dublin vet ikke hva de har i vente. I år 840 bygget som vi alle vet vikingene fort og grunnla det vi i dag kaller for Dublin. I 2012 snur nordmenn nok en gang den grønne øy på hodet.

Undertegnede gleder seg til gjensyn med verdens beste pub O`Donoghue. Det skal drikkes ekte Guinness, Jameson og røykes til lungene kreperer. Kast loss.

mandag 14. november 2011

Da skal det kriges

På fredag møtes vi hos Billy kl 1900 for rangeringsturre.

Opplegget er i utgangspunktet 1k buyin. Den som har vunnet rangeringen får to gratis rebuy/addon i løpet av to timer, mens resten av feltet deler seg i to. De på den øvre halvdel får en rebuy/addon, mens de på den nedre får ingen til. Siden ACE, VALUE og TOGET er fraværende, foreslår jeg at Nuts overtar toppspoten med to rebuy/addon, mens resten blir uforandret i forhold til dette. Det blir som følger:

1. NUTS Tre liv
----------
2-7 Psycho, Killer, Reim, Geiten, Ilder, The One To liv
8-13 Boat, Thai, Flush, Dentist, Billy, Akutten Ett liv

Vi kriger om NM-pakker. Foreløbig ser det ut som vi får råd til to komplette pakker, vi får diskutere hvordan vi skal gjøre det.

Ring hvis det er noen spørsmål.

onsdag 2. november 2011

Da var det gjort!

En veldig edruelig og pent pyntet premiegjeng

God stemning da konjakken ble delt

Value resignerte blidt på sofa etter utslagning

Dentist tok ned sin første rebuypris

Endelig kan Akutten få konkurranse om "best bris" vinnerposering

Fredag 28. oktober hos Flush var siste mulighet for knekter og prinser å kapre poeng og geld i EtterDE 2011. Det vil si den siste regulære muligheten. Dette var kvelden da en gylden geit skulle få æren av å kalle seg Årets Spiller EtterDE 2011.

Før alvoret begynte lå Psycho best an, med Nuts og The Killer gampende i hælene. I praksis ville den av de tre som kom lengst ta ned pokalen, men hvis alle de tre scoret lavt ville regjerende mester Reim og ACE surfe forbi med sterk plassering.

Grunderen her hadde utelatt de sedvanlige purre-smsene i forkant denne gang. Dette fikk konsekvenser. Toget kokte pasta med madamen da floppene skulle deles ut og ACE var ikke ferdig med snopebongene han hadde skaffet til veie for å se tegnefilm på Bergen Kino. ACE omstilte greit og kom noenlunde tidsnok, mens Toget kapitulerte og gav dermed sjansen fra seg til å delta i Novemberturren.

Formatet denne gang var 0,5 bananer inn med to frie rebuymuligheter og en addon i løpet av 2 timer. Noen ante fort ugler i musen og minnet grunderen høflig på infernoet som oppstod på ACE sin hytte på Hanevik sensommeren. Enkelte sliter enda med ettervirkninger både psykisk og økonomisk etter den blodbataljen. Denne kvelden gikk ikke taket av hytten, vi holdt på reglene, men de fleste valgte likevel å kjøpe seg inn maks, noe som gav en fin klase med bananer på 21. Nok å spille om altså.

Rebuyprisen gikk til The Dentist på grunnlag av at han først nådde cappen på antall innkjøpsmuligheter, han overlevde og var i høyeste grad med da alvoret begynte.

Dramaet startet raskt da etter litt klassisk bokspsykologi de to titteloutsiderene ACE og Reim clashet preflop. Reim timet litt før han brynte i synet med sine høns mot ACE sin AK. En blank flopp, lav turn gjorde mulighetene små for avdelingslederen fra blodbyen, men den berømte riveren viste en herre med grå bart. En herlig gledesutlblåsning fra betjentens side og et surt hoderist fra snekkerguden fra Varden. Reim var fortsatt med, men røk raskt etterpå da bøsset gikk på med 77. Reim møtte sterke JJ i hendene til The Dentist og 1 fattig poeng sluttførte protokollen og tittelforsvarersjansene til Reim.

2 poeng gikk til en høstyr Akutten som etter mye sprell og fanteri fikk på sjetongene med 10-6o. Bøddel var The One som hadde KQ.

En badbeat hører som regel med og denne gang var det den sympatiske Åsane-tannlege som var på den grove delen av brødet. Hans AQ røk allin preflop mot ACE sin AJ. AQ ble forøvrig i tidlig norsk texashistorie kalt "vaffel" ettersom mannen som brynte i sjetongene med denne som regel måtte i kiosken å kjøpe vafler fordi det var alt han hadde råd til. 3 poeng til The Dentist, som fikk brennevin i stedet for vafler denne kvelden.

The Killer hadde travet uvanlig ureint denne kvelden og måtte få det på med en meget marginal hånd tilslutt. 37o hadde ikke sjans mot Geiten sin solide 99. 4 poeng til dataguden og pokalracet stod nå mellom Psycho, Nuts og ACE.

Psycho burde holdt et par plasser til for å sikre pokalen, men da han allerede som nestemann røk med 55 mot The One sin 99, var trofeet ute av rekkevidde. 5 skuffende poeng til Bønesgutten.

Status nå var at Nuts hadde pokalen dypt nedi lommen, hans eneste bekymring var hvis ACE høstet 3 poeng eller mer på ham. Når han slår ut Value på neste plass ser ting enda lysere ut. Hende var 87s på Value og AKs på Nuts. 6 poeng til Value.

Nuts hadde likevel ikke mye chips og raskt etterpå var han selv ute av dansen. Hans q7 ble for svak mot Flush sin AT og Nuts fanget bare 7 poeng denne fredagen. Nuts begynte nå å be til karmagudene om at ACE ikke fanget 10 poeng eller mere i turren.

8 poeng gikk til The One som etter å ha sølt vekk en monsterstack med mongospill preget av brun brennevinsrus gikk allin med QT. Ilderen var forpliktet til å syne med any hand, denne var tilfeldigvis 72o, som stod, og gav nok snerk i kakoen til at grunderen gikk på blodtilt resten av natten i barkskap, på kredittfront og i kontantlaget. Koko.

Neste utslagning var av det spektakulære slaget og avgjorde sammendraget. Det var også eneste utslagning som ikke handlet om allin preflop denne kvelden. Billy hadde QT på floppen JTT. ACE hadde QJ, mens Geiten hadde AJ. Billy dekket begge, men det som var det avgjørende her var at ACE hadde mer sjetonger enn Geiten da hånden startet. ACE kapret dermed 10 poeng, mens Geiten fikk 9 poeng. Dette betydde etter strykninger at Nuts og ACE stod LIKT med 57 poeng hver. ACE har imidlertid flere medaljer og vinner sammendraget.

ACE er altså ÅRETS ETTERDE-SPILLER 2011. Vi gratulerer fra bunnen av hjerte og unner definitivt friskusen suksessen etter en mildt sagt svingende sesong. Sinnsvake små marginer som avgjorde dette, nok en gang var det Nuts som stod som sølvgutt i sammendraget.

Pallen var bekledd med hyggelige gutter med hyggelige premier. En deal ble gjort og Billy fikk mest. Poengene ble imidlertid 11 til Ilderen, 12 til Billy og 13 og seier til den suverene vert FLUSH.

Her er sluttstilling i EtterDE 2011 justert med de 7 beste turrene som tellende. Vi noterer med smil rundt munnen at samtlige deltagere har fått smake på pallen i år:

1. ACE 57 poeng 7 turrer 3 bronser
-------------------------------------------------------------------------------------------------
2. Nuts 57 poeng 7 turrer 1 bronse

3. Psycho 56 poeng 7 turrer 1 gull, 2 sølv

4. The Killer 54 poeng 7 turrer 2 gull, 1 sølv

5. Reim 47 poeng 7 turrer 1 gull, 1 bronse

5. Geiten 47 poeng 6 turrer 1 sølv, 2 bronser

7. Ilderen 45 poeng 6 turrer 1 sølv, 1 bronse

8. The One 40 poeng 7 turrer 1 sølv

-----------------------------------------------------------------------------------------------
9. The Boat 40 poeng 6 turrer 1 bronse

10. Thai 34 poeng 5 turrer 1 gull

11. Flush 31 poeng 5 turrer 1 gull, 1 sølv

12. The Dentist 28 poeng 5 turrer 1 sølv

12. Billy 28 poeng 7 turrer 1 sølv

14. Value 24 poeng 5 turrer 1 gull

15. Akutten 17 poeng 3 turrer 1 gull

16. Toget 13 poeng 1 turre 1 gull