Totalt antall sidevisninger

søndag 31. januar 2010

EtterDE 2010 i gang





7 faste og tre reserver møttes fredag hos The One til årets første EtterDe-sjøslag. Reservene var Reim, Billy og The Killer, de fraværende faste var Thai, Flush og Akutten.

Vi hadde gjort noen par strukturelle endringer til denne sesongen. Rebuyperioden var utvidet med en halvtime, og dobbel addon ble et alternativ for dem som klarte å møte presis hos lagsverten. Begge deler ble en suksess slik jeg ser det. Alle utenom Reim var der når klokken klang, det ble mer penger i midten og vi fikk masse chips i omløp. Tror dette var den EtterDE-turren hvor fleste store potter etter rebuyen ble spilt etter kortene gikk i bordet, og ikke med allinfestivitas preflop. Dette skyldtes nok at flere folk hadde råd til å ta flopper underveis pågrunn av endringene.

Rebuyen begynte friskt og fint med de to skyteglade herrene Billy og The Boat i førersetet på innkjøpsfronten. Etterhvert fikk The Boat en såpass stor dunge med chips at verten kunne slutte å sette streker bak hans navn på papiret. Billy så lenge ut til å gå mot e velfortjent XO-premie, men unikt nok gikk den ellers så stødiggående Nuts på smell etter smell og utlignet til slutt Billys ledelse på rebuyfronten. De to delte premien i pausen med 16 rebuys hver. Alle som kunne tok dobbeøt addon og vi gikk samlet til alvoret uten noen i alvorlig chipsnød. Det nærmet seg faktisk midnatt før vi fikk får første utslagning.

The Killer vant den første turren arrangert i EtterDE 2009, men fjorårets komet måtte begynne den andre sesongen med bunnplassering. Han gjorde et riktig call med mellompar på floppen j86 mot ACE, men måtte bite surt i pæren da avdelingslederen dro på en av sine 14 outs på elven. 1 poeng og kolonnekjøring hjem til Bergen sør for småbarnsfaren.

Rebuysjefen Nuts klarte ikke å snu stimen etter pausen og selv om han hang bra og lenge, røk han ut etter å ha fått på deigen med at på floppen qjt. ACE hadde nok en gang øksen oppe og hans q6 stod til månen. To poeng til Twitterfantasten fra Varden.

3 poeng gikk denne gang til vår alles kjære geit. Etter å ha seilt i havsnød en stund brynte han tårnet på med kq preflop bare for å løpe inn i grunderens ak. Ingen hjelp og et steg til siden for boligmarkedseksperten fra Minde.

Neste mann ut var Psycho som etter lang korttørke trodde kortmessiasen hadde hørt ham når han kikket ned på AK. The Boat utlignet imidlertid allinbudet hans preflop og sendte den tynnhårede bort i sidelaget etter at han dro på med qt.

Det nærmet seg pengene, og tegn for motgang siöd skrevet greit og tydelig på veggen etter at vinsjefen Ilderen sølte sin lykkeburgunder utover jumperen han hadde fått av mormor til jul. Tung salting og banning kunne ikke forhindre at kortgudene ville han vondt da hans jts ble synt av fetrene Haugland preflop. The One fikk andre nutsflush på turn, bydde en milion i sidepotten, men kunne ikke forhindre at sin brillefine fetter synte og dro på med et beskjedent drag i bunn. Et par frustrete gloser fløy over bordet da The One ble criplet og Ilderen blåst av filten i samme pott. Five points er ikke hverdagskost for Paleviken.

Selv om mange etterhvert unner ham en sier ble det inge dineras for TheBoat denne gangen heller. Hans tilsynelatende flotte riverstr8 var ikke godt nok mot godtgående ACE som hadde fått flush. Nok en kjempepott i ACE sitt favør og semiboble for bilselgeren i Fana.

Billy hadde forbannet seg på at han skulle unngå sisteplassen denne gangen, noe han jo gjorde, men det var nok ikke bobleplsseringen han ville havne på i stedet. Slik ble det imidlertid, men få sure miner fra den rutinerte casinodirektøren da hans deigede k6 ikke dro på mot kjen til sin motstander. ACE var selvsag chipssuleren nok en gang.

Tre glade gutter var i pengene, et sted The One ikke akkurat har for vane og ende, men bronseplass ble det. Hans minstack gikk på med qt, men umulige ACE synte lett med ak og vant.

Headsupen så skrevet og klar ut når man så på ACE sitt enorme chipsberg, men Reim har vært ute en kuldenatt før og snudde det hele. Den siste potten var gigatisk da floppen landet 645. Reim hadde 87, ACE 64. Vi gratulerer begge med storspill og Reim med sin første seier i EtterDE.

Undertegnede takker for dansen og håper på like friske fraspark den 26. februar hos Thai. Husk å meld av hvis du er fast, men får problemer.

Under følger tellende rangering.

1. Reim 10p
2. ACE 9p
3. The One 8p
4. Billy 7p
5. The Boat 6p
6. Ilderen 5p
7. Psycho 4p
8. Geiten 3p
9. Nuts 2p
10. The Killer 1p






søndag 17. januar 2010

Klart for avspark


Hei

Da er det klart for nye sprell i EtterDEs regi. Første turre blir den 29ende hos meg. Starttidspunkt er 1930.

Samtlige faste medlemmer fra 2009 vil være med videre, slik at det blir ingen utskiftninger. Det var mange som ville inn i varmen, men disse får finne roen på benken inntil videre. Er alltid en del forfall og de flittigste reservene får mye spilletid. Det var diskutert en periode om vi skulle utvide antall faste til 12, men droppet det av ulike grunner. Blir samme opplegg som i fjor med reserver, jeg spør de som har vært med mest og har mest poeng først så går jeg nedover på listen. De som er med i tre turrer eller mer, får spille i novemberbataljen. Har fått tre forfall (Thai, Akutten og Flush) til januarturren. The Killer, Reim og Billy er reserver. Hvis det er flere faste som sliter, gi lyd ASAP.

Et par forandringer til denne sesongen:

* Utvidelse av rebuyperioden til 2 timer.
* 7 turrer teller i sammendraget. De som har spilt flere får lov til å stryke.
* De som møter 1930 eller før i huset til verten får mulighet til dobbel addon, de som er senere, får ikke.

Okai. Drei på, vi er snart i gang.

lørdag 2. januar 2010

Godt nyttår!

Hei mine venner!

Godt år. Kan benytte anledningen til å gratulere Bolikk, Smolt, Geiten og ACE med deling av premiene under julebordet. Bra spilt.

Det er klart for den andre sesongen av EtterDE. Jeg vil på egne vegne si at den første sesongen ble en suksess. Bra oppslutning, godt humør, spilleglede og masse brennevin. Det har vært smått diskutert om noen faste medlemmer vil tre over til reservestatus og noen reserver har ymtet frempå at de vil bli faste. De som vil bytte staus, ta kontakt sånn at jeg får oversikt. Hvis man ikke forventer å være deltagende på mer enn halvparten av turrene, så kan man vurdere om man ikke heller vil være reserve. Forutsetningen er jo selvsagt at det finnes folk som ikke er faste, men som er ivrige på å delta mer enn 5 ganger i løpet av året. Er praktisk at de faste stort sett kan, blir en del ringing og styr når man får avbud, spesielt de sene.

Forslag til endringer for 2010:

* 7 turrer teller for sluttrangeringen. De som har deltatt på flere enn 7, kan kutte sine dårlige resultater. Dette for å hindre litt at donks som undertegnede nesten vinner rangeringen fordi han er flink til å stille opp.

* Juliturren. Denne var vanskelig å avvikle i år, ettersom folk stort sett er på ferie. Hva gjør vi? Venter og tar det etterhvert eller sløyfer den og spiller 9 turrer? Tre turrer i september slik det var i år, var ikke noe populært på hjemmefronten min ihvertfall. Hva med å kjøre en slags åpen sommerturre med litt buyin? Kom med forslag...

* 5 mannsbord? Skal vi ta å kjøre to femmannsbord når vi er steder med plass til det. Blir fort mer action da.

* Cashlagene. For the holy mother of God. Vi må få vekk skeiva spellingen (vet du sa det tidlig Moe). Starter selv året i skamminus til halve EtterDE, ettersom jeg i brennevinsbris hoppet inn i sjetongkassen uten dekning på konto under julebordet. Leie ting, har vært en del lag hvor det har vært høye summer og folk har fått det litt halvkjipt etterpå. Er ikke lett å gi seg når man blir dradd ut av folk med briller og det er åpen kreditt. Så vi får slå det fast som regel at cash only gjelderi 2010. Gøyere å vinne også da. Vet det er min feil som åpnet denne praksisen underveis...slo greit tilbake ja.

Hadde vært flott om flest mulig sa sin mening om det som står skrevet over. Eventuelt kommer med input om andre ting som bør endres eller justeres. Dette gjelder reserver og faste, alle må bidra litt.

Setter opp januar, februar, mars med tanke på vertskap. Gi lyd kjapt hvis man har noen spesielle ønsker om måneder å arrangere, eventuelt måneder man er vekke. Vi spiller siste fredagen i måneden i utgangspunktet, men justerer gjerne under fotballsesongen siden halve laget spiller for samme fotballklubb.

Januar: Fredag 29 The One
Februar: Fredag 26 Thai
Mars: Fredag 26 ACE

Fyr opp!