Totalt antall sidevisninger

tirsdag 23. oktober 2012

Drei av blåselampen

....det er nå natt for EtterDE sin regulære sesong. Hele 15 nystriglede muler møtte opp hos verten Flush denne mørke, mystiske fredagen i oktober. Noen hadde møtt opp for å sikre seg nok turrer under beltet til å delta på novemberlekene, noen luktet pokal i sammendraget, noen ville hente inn månedsbudsjettet, mens andre var der rett og slett fordi de ville bli full utenfor sin egen stue. Alt går, alle skal få.

Billy hadde funnet frem sveiseapparatet for kvelden og var lite overraskende førstemann som utfordret vårt planlagte rebuysystem. Man tok en vote og til noen glede, andres tydelige frustrasjon, ble det samstemt at man utvidet turren til å inneholde 4 innkjøp av 500. Det luktet musepott. Artig nok var Billy, som hadde fått et siste halmstrå, direkte allin med 53 etter utvidelsen og var oppe mot The Boat sin KK. 2-4-6 på floppen sikret at man slapp diskusjonen om å sende Billy på Dreams eller utvide rebuyen enda en gang.

Tetkampen i sammendraget stod mellom Crazylegs, Psycho og The One. Scenarioet var at Crazy ikke måtte la de to traverene knipe tre poeng  i forhold til ham. Crazylegs hadde dette tydelig i mente da han gjennomgående spilte stolpekort og nippet til eddikcider hele natten. Selv om man gjerne skulle tro at Bergens mest innbringende telefonselger hadde millioner på bok, er nok ikke dette tilfelle da det var tydelig at flybilletten og hotellerommet som ble belønnet sammenlagtvinneren var veldig fristende. Resten av bermen kjempet en kamp om å holde seg over midtstreken på rangeringstabellen, dette ville føre til en ekstra gratis rebuy i november.

Først ut var selveste Flush som med et fint fargedrag på en 10-høg flopp fikk pengene på, bare for å konstatere at han var oppe mot toppar i Akutten sine hender. Ingen hjelp og ut venstre med Bønes svar på D.Rose.

Lykken står den kjekke bi har man lært, men dette var ikke tilfellet da Akutten et par hender etter sin bøddeltokt fikk deigen på med QQ på en for hamufarlig flopp. Luringen ACE hadde sneket seg inn med et femmerpar og sørget for at salgsingeniøren seilte syltynt ettersom floppen inneholdt en blank femmer. 2 poeng for den jaktglade krabaten med røtter i Storhammeren.

Nestemann ut var kamikazespillende Billy som i perioder herjet bordet med bløffer og push. Han ble sendt ut da hans allinpush med 22 ble synt av The One sin TT. Snipp snapp for ringreven fra Dalen.

Nuts var nestemann ut da hans AT løp inn i The One sin KK

Nibben, supereserven som gjennom 3 deltagelser har kvalifisert seg for november-turren, samt levert inn en sylsterk søknad om fast medlemskap til sesongen 201, var uheldigvis (for ham) nestemann ut. TT vinner vanligvis over A7, men The Boat hadde flaksen på sin side. Likevel kruttsterk innsats av den tidligere hvitevareselgeren.

Reim var nestemann ut da hans ærlige vaffel (aq) ikke vant flippen mot Geiten sitt nierpar.

The Dentist var et par hender senere i overkant optimistisk da hans AT ble pushet over Psycho sin utg- AQ-raise. Ingen hjelp å få for odontologen og taxi måtte snart rekvireres med retning Kalfaret.

Shortstackede The Killer var nestemann i taxikøen da hans A6h ble dradd ut av ACE sin Q2. Floppen landet med to høns og dataguden måtte bruke frakttiden hjem på å klekke opp en god unnskyldning for hvor bleiepengene denne måneden hadde tatt veien.

Ilderen gledet alle med sitt comeback denne aftenen, som vanlig såilte han bunnsolid, men det holdt ikke til grovplassering da han AJ møtte glimannen The One sin KK.

The Boat ble nestemann ut da hans KQ ikke kunne dra på mot ACE sin A8, allin preflop.

Man var nå fem igjen, og siden både Psycho, The One og Crazylegs var blant dem, ble den neste timen full av nerve og til tider grisetight spill. Crazylegs heiet på motstander hver gang The One eller Psycho fikk deigen i midten og til slutt måtte Psycho gi opp da hans allinpush med T9 ble synt av ACE sin QT. Crazyleg måtte nå bare plassere seg i pengene for å sikre gullet sammenlagt.

Det  gikk ikke. ACE plasserte Crazy i skammekroken og på bobleplassering da han synte allinpushen til Crazy med 22. KQ fikk ikke hjelp og telefonguden måtte pent ta bilde av pallen og innfinne seg på railen.

The One røk ut på bronseplass da han kjørte en bløffpush med J3o etter at Geiten og ACE hadde limpet. ACE var en gjedde i sivet med sin 77 og avgjorde sluttplasseringsdramatikken. Crazylegs er den nye innehaver av vandrepokal og får da i samme slengen med seg fly og hotell til NM i poker i Dublin 20-24 mars 2103. Vi løfter våre hatter og gratulerer.

Headsup ble det gjort en deal om pengene mellom Geiten og ACE. Geiten vant flippen om poengene og kunne innkassere gullet. Gratulerer til begge to.

Neste turre er Fredag 30 november hos Akutten. Under ser dere endelig tabell med strykninger. Vi er 17 kvalifiserte. The Boat ligger med 8 over seg og 8 under seg i midten med like mange poengs margin begge  veier. Han får klynge seg til øvre halvdel siden han bidrar med såpass mye glede og initiativ i laget. De under The Boat må altså spille uten ekstraliv den 30ede. Toget og Smalen er fjernet fra listen da de ikke nådde kvalifikasjonsgrensen.



1.  Crazylegs         71 poeng 9 turrer  1 gull 2 sølv

2.  The One           70 poeng 8 turrer 2 gull 2 bronse

3.  Psycho             68 poeng 9 turrer 1 sølv 2 bronse


4.   Geiten             64 poeng 9 turrer 1 gull 2 sølv

5.  ACE                51 poeng 7 turrer 1 gull 2 sølv

6.  Nuts                49 poeng  9 turrer 2 bronser

7.  The Killer         49 poeng 7 turrer 1 bronse

8.  Flush                42 poeng   7 turrer 1 sølv

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
9. The Boat          39 poeng    7 turrer 1 gull
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
10.  Value               36 poeng   4 turrer 2 gull

11. The Dentist      34 poeng   6 turrer


12. Billy                 30 poeng    6 turrer 1 gull

13. Ilderen             26 poeng    3 turrer



14. Reim               24 poeng    5 turrer

15. Nibben                  20 poeng           3 turrer

16. Lacca               15 poeng    3 turrer

17. Akutten              7 poeng     3 turrer


En lykkelig arbeidsløs Geit

Kor e Dalen? Blodbyen for life

Billy vant både sveisekampen og cognacen


søndag 7. oktober 2012

Situasjon med tanke på rangeringsturre

Det skiller som de observante har fått med seg bare 4 poeng mellom 1 og tredjeplass i årets tittelkamp. Bildet er selvsagt mer komplisert ettersom det er de 7 beste poengfangstene som blir lagt sammen. Under følger resultatrekke (fra januar til september) til de som har møtt nok til å kunne stryke sine dårligste resultater etter siste turre. Alle har fullt oppmøte utenom The One som har ett fravær noe som gjør at han bare får stryke ett resultat (forutsatt at han stiller hos Flush)

Geiten har poengrekke 1-8-5-9-6-7-9-10 

Nuts: 2-6-6-8-2-10-4-11

Crazylegs: 11-10-12-1-4-8-6-12

Psycho: 14-4-8-11-7-9-8-1

The One: 15-5-11-13-3-5-8

Listen skal være 100 % korrekt, hvis noen har noen innvendinger let me know.

Jeg har regnet meg frem til at Geiten og Nuts er sjanseløse på pokal uansett hva som skjer 19 okt. Tittelen står mellom Psycho, Crazylegs og The One.

Vi forutsetter at alle tittelkandidatene møter opp. Crazylegs blir mannen å jage. Det magiske tallet er tre. Hvis enten Psycho eller The One kniper tre poeng på ham vil de gå forbi. Den som plasserer seg høyest av Psycho og The One vil vinne hvis Crazylegs driter seg ut.

Så slik er bildet i teten foran siste regulære bilde i toppen. Når det kommer til den ekstra gratis rebuyen under novemberturren som medlemmene på den øvre halvdelen har rett på, er det sykt åpent avhengig av det endelige deltagertallet. Tittelkjempene og Geiten er helt safe på øvre halvdel, mens alle fra Nuts (5 plass) og ned til Billy (11 plass) teoretisk kan ende på nedre eller øvre halvdel. Alle lave enn Billy må belage seg på å spille freeze i november, men det blir god struktur og masse chips, så ingen fare.

Tre ganger tre ut!

Det drar seg til

En fornøgd Cognacvinner

Vinneren i front, bronsemann i midten og sølvinner til høgre

 12 stykk klarte å rydde plass i almanakken til kortfest hos ex-casinodirektør Billy denne mørke fredagen i Fyllingsdalen. Vi vendte tilbake til den gode gamle 200 rebuyvarianten for å kompensere at de fleste maxet bensinkortene sist på Tysnes. Som vanlig betyr ikke billig i tekst noe som helst for sluttregnestykket når man har brune geiter i kjølen og cognac luskende i barskapet. De fleste bidrog godt til en finfin pengepott, ivrigst var sammenlagtleder Psycho som ble belønnet med å dele ut leskende XO til ulvene i pausen.

Uheldigvis var den største bidragsyteren til gode premier den første vekk fra filten. Psycho spilte opp AQ, fikk selskap av Nuts med KJ. På en J-høg flopp kom pengene på, Psycho trengte pådrag på str8 eller høyere par, men den kom ikke. Kort taxitur hjem til Bønes med 1 poeng i lommen og stigende promille i buken.    

Nestemann ut var Åsanebuen Lacca som for tiden holder hus på selveste Paradis med sin stadig voksende familie. Etter motgang i rebuyperioden måtte den gamle spydspissen fint innfinne seg i kassen til nabolagets Kiwi for uttak av hard valuta. Bedre ble antageligvis ikke humøret da han med AT fikk sjetongene inn mot A8 og bordet løp ut AQ988. 2 poeng og stavmarsj til bedre nabolag for denne krabaten.                            

Mannen med lagets mest fyldige almanakk og ihvertfall raskeste båt, The Boat var nestemann som måtte spise grus. På en flopp som inneholdt på en knekt og en toer brynte friskusen i med A2, bare for å dra tynt mot Nuts dom hadde sett floppen med AJ. 3 poeng for bilmogulen.

Value ble neste offer. Denne friskusen som dominerte kortlag fra Varden til Spelhaugen på det sene 90-tallet måtte slukøret vende hjem til bleier og lekestativ med 4 poeng da hans K2 ikke dro på mot Crazylegs sin Kq. Floppen da deigene gikk på lød k73.

Flush sin utslagning føyde seg inn i rekken av stygge beats denne kvelden. Med 54 på hånden og 549 i bordet så landskapet trygt ut ettersom han facet Crazylegs sin A2. En treer på turnen ødelagte stemningen og en fattet Flush måtte finne døren med 5 poeng i bagasjen.

Tannleger er kjent for å være glad i fargedrag og slik er det også i EtterDE. Lagets eneste odontolog dro etter nutsflushen på turn da deigen gikk inn mot Geiten som tviholdt på sitt toppar. Ingen riktig farge på river og 6 poeng til den Kalfarbosatte.

7 poeng gikk til verten selv, Billy som opplevde det man i Vegas kaller for en skikkelig setup. Med tre spar på flopp handler det bare om når man kan få alle sjetongene i midten når man selv holder på KTs. Uheldigvis for Billy satt kveldens glikonge Crazylegs med AJs. Snipp snapp og i seng med byløven fra Dalen.

8 poeng gikk til grunderen som med AK så i fin form ut da han fikk alle sine sjetonger i midten preflop mot Geitens Kq. En dame på turn forandret imidlertid oddsene og det ble en semiboble for den ivrige bookmakeren.

Nibben, lokal gjest for anledningen gjorde sin andre opptreden i EtterDE og opplevde marerittet ved å plassere seg på plassen som tidligere i år har vært reservert hans gode venn Nuts, nemlig boblen. Trøsten får være at hvis Nibben klarer å delta på den siste regulære turren 19 oktober vil han ha mulighet for å kjempe om NM-billetter i rangeringsturren i November. En slik innsats vil isåfall være en sterk søknad til fast medlemskap neste sesong.

Da medaljene ble utdelt var undertegnede halvveis til Kreta, slik at detaljene ikke er nedrisset. De tre om satt igjen hadde en samlet promille på rundt 9, men de er blitt enig om at Crazylegs vant, Geiten tok andre og at Nuts tok bronseplassen. En litt underfundig deal ble gjort i brennevinsrusen mellom Nuts og Geiten hvor Nuts fikk poengene for sølvplass, men pengene for bronseplass. Geiten fikk pengene for sølvplass, men poengene for bronseplass. Alltid noen artige deals når Nuts er med i sluttstykket. Geiten får da 10 poeng, Nuts 11 poeng og Crazylegs 12 poeng. Vi gratulerer så mye.

Da treffes vi igjen 19 oktober hos Flush på Bønes. Hold face imellomtiden og forsøk å være så tidlig som mulig med å melde inn eventuell uteblivelse

Vi minner om at det er de 7 beste turrene som teller når vi summerer i November. Neste turre er den niende og siste. Vinneren av rangeringslisten får pokal samt fly og hotell under NM i Dublin.. Hvis vinneren ikke vil benytte seg av denne muligheten vil den gå til nest best plasserte på totallisten også videre til vi finner en villig sjel. I fjor var vi vel 5 stykk som reiste nedover, i år satser vi på enda flere.

Selve rangeringsturren vil foregå på den måten at jeg deler de kvalifiserte deltagerene (må ha deltatt minst 3 ganger) i to. Den øvre halvpart vil få en gratis rebuy under turren, mens de på den nedre må spille freeze. Buyin i turren er fastsatt til 1300 for alle. Akkurat hvor mye som ligger i potten må vi vente å se litt, men i fjor hadde vil vel nok til minst to komplette NM-pakker (fly,hotell, buyin). Dette avhenger litt av flypriser og slikt selvsagt, i fjor var vi heldige.

Per dags dato er det 14 kvalifiserte deltagere, mens tre faste medlemmer er kvallet hvis de møter 19 oktober. Dette gjelder Toget, Ilderen og Akutten. I tillegg kan Nibben kvalle seg hvis han møter hos Flush hvor han selvsagt er hjertelig velkommen. Potensielt altså 18 kvalifiserte, minimum 14.

1.  Crazylegs         64 poeng 8 turrer  1 gull 2 sølv

2.  Psycho             63 poeng 8 turrer 1 sølv 2 bronse

3.  The One           60 poeng 7 turrer 2 gull 1 bronse

4.   Geiten             55 poeng 8 turrer 2 sølv

5.  Nuts                49 poeng  8 turrer 2 bronser

6.  The Killer         41 poeng 6 turrer 1 bronse

7.  Flush                41 poeng   6 turrer 1 sølv

8.  ACE                37 poeng 6 turrer 1 gull 1 sølv

9.  Value               36 poeng   4 turrer 2 gull

10. The Boat          29 poeng    6 turrer 1 gull

11. Billy                 27 poeng    5 turrer 1 gull

12. The Dentist      26 poeng   5 turrer

13. Reim               18 poeng    4 turrer

14. Ilderen             17 poeng    2 turrer

15. Toget               15 poeng    2 turrer 1 bronse

15. Lacca               15 poeng    3 turrer

17. Akutten              5 poeng     2 turrer