Totalt antall sidevisninger

onsdag 2. mai 2012

Kok i Kalfaret

Vinneren
Pallen er rød, østlandsk boblegutt i bakgrunnen

Da var EtterDE-toget flyttet fra drabantbyens trygge rammer til det myteomspunnede Kalfaret. Stedet der gråstein blir til gull er den nye tumleplassen for en av byens beste tannleger, hans fru og etterhvert deres lille barn. Vi var 13 løpere til start denne kvelden, 12 faste tryner og svogeren til Nuts. Formatet var det etterhvert velprøvde 500 triple chance, men nok en gang måtte man ty til ad-hoc avstemning mot slutten av den tilmålte rebuy-periode på grunn av en spiller hadde gått av skaftet og brent sine tilmålte innkjøpsmuligheter. Den uheldige denne gang var verten selv, The Dentist. En ganske klar majoritet gikk inn for å utvide formatet fra triple til quadruple, noe som forresten utløste en frisk og lang debatt mellom de gamle kameratene Value og Nuts. Dermed ble potten større enn hva den vanligvis hadde vært, selv om langt i fra alle benyttet seg av den ekstra muligheten man fikk til å kjøpe seg opp. The Dentist fikk selvsagt Cognac-prisen denne kvelden for først å stå med uglen i musen.

1 poeng og først ut i sidelaget ble årets nykommer og komet Crazylegs. Logistikksjefen kom seg ikke av med AT da floppen låg AJ9 og The Killer trykket ham allin. The Killer hadde stolpefine JJ for set og det holdt langt utover bankens åpningstid.

2 poeng gikk til den alltid blide verten da han fikk på sulamitten med AJ på floppen A3Q. Value hadde T3, noe som gav ham topardrag og flushdrag. Kløveren kom og tannlegen måtte innstille seg på å grinde inn bleiekroner i sidelaget hvor sultne ulver etterhvert kom til.

3 poeng ble utdelt i en klinsj mellom de to seneste årenes sammelagtmestre, henholdsvis Reim (2010) og ACE (2011). Den tapende part i denne gigantduellen ble Reim, da hans T8 ikke var godt nok mot ACE sitt nierpar. Floppen låg 8-høg.

4 poeng ble utdelt til en av de friske nykommerne i EtterDE, Lacca. Etter en del motgang fikk han på smørdeigen med ærlige AT, noe som fikk for lang vei å gå mot Psycho sitt solide knektepar. Allin preflop.

5 poeng gikk etterhvert til The Boat i en triple allin preflopp-pott. Det som skjedde var at The Boat spilte opp med A6, The One deiget med A7 og The Killer langsynte med 99 i BB. Alt så rosenrødt ut for den Skjoldbosatte dataguden, men ett ess på river gjorde at The One dro inn hele potten. The Boat vandret på railen og The Killer løp inn i shortstackhelvete. The Boat hadde det travelt og tok det hele med godt humør, mannen har jobbet 16 timers dager i flere uker og skulle ha oppstilling av nye sykler fra tidlig av på lørdagen. Flott at mannen prioriterer EtterDE selv i superhektiske tider.

6 poeng ble til uheldige The Killer som deiget på floppen 663 med 77. I utgangspunktet en ærlig deig, men The One satt med K6, og det ble enden på den visen for The Killer. Gladgutten tømte lommene og gikk i sidelag, men travet i gammel kjent stil til sentrums nattklubber da det nærmet seg 0100.

7 poeng gikk til superaktive Value som lenge hadde hintet om at han skulle på byen og sjekke om dansemovesene satt som i gode gamle Maxime-dager, da han nesten bygde karriere på å stå på store høytalere i baris med grønne glowsticks og skum i nebbet. Hvordan det gikk vet vi ikke, men endelikten hans rundt filten var allin med KQ preflop mot ACE sin A6.

8 poeng ble det på Nuts, som banket neven hardt i filten da en syver pent dukket opp på floppen. Nuts hadde fått deigen på mot sin kjøre svoger med AK. Svoger hadde A7 og vi var vitne til en badbeat.

9 poeng og semiboble ble det på Geiten. En ærlig flip fant sted mellom gnagedyrets KQ mot Psycho sin 66. Sekserene sto og vi var klar for boblen som var ekstra klar og fin denne kvelden.

10 poeng og den sureste plasseringen i en turre gikk til svoger som etter mye tautrekking fikk det på med ærlige A6. Psycho var commited til å syne med T8 og han dro på en broadway str8. Likefullt akseptabel innsats av den gjestende østlending.

Pallen var bekledd og premiefatet klart til fordeling. Etter en del harde konfrontasjoner ble Psycho short og måtte finne allinknappen med Q6, noe som ble blikksynt av The One sin A8. Den beste hånden stod og bankmannen fra Bønes måtte ta til takke med bronse.

Headsup var det klart for et fetteroppgjør med den yngste i klart best chipposisjon. En liten deal ble gjort i forhold til stacker og man spilte en del hender for å fordele vinnerpoengene. The One seiret og innkasserte dermed årets andre gull. Solid innsats av eldstefetter som fikk medaljesnøre rundt halsen for første gang i år.

Neste turre blir hos Psycho på Bønes fredag den 25. mai. Pågrunn av Laksevåg-kamp fredagen er starttidspunkt først satt til 2130. Formatet blir av naturlige grunner 1k freezeout. Turren kan ikke flyttes til lørdagen grunnet arrangement.

Vel blåst.

Under følger tellende rangering:

Navn              Poengrekke                                            

1.  The One    15, 5, 11, 13       44 points  4 turrer    2 gull, 1 bronse


2.  Psycho       14, 4, 8, 11        37 points   4 turrer   1sølv, 1 bronse


3.  Crazylegs    11, 10, 12, 1     34 points   4 turrer     2 sølv


4.  The Killer     6, 9, 7, 6         28 points    4 turrer    1 bronse


5.  ACE      5, 6, 1, 12       24 points    4 turrer     1 sølv


6.  Geiten     1, 8, 5, 9       23 points    4 turrer             


7.  Nuts       2, 6, 6, 8         22 points    4 turrer


8.  Value      13, 7          20 points    2 turrer             1 gull


9.  Flush       8, 10         18 points   2 turrer          


10. Billy       4, 11, 2     17 points   3 turrer             1 gull


11. Toget    13, 2      15 points   2 turrer      1 bronse


12. Lacca    9, 4      13 points   2 turrer


13. Ilderen    12       12 points    1 turre


13. The Dentist   7, 3, 2     12 points     3 turrer


15. The Boat   3, 5     8 points   2 turrer


16. Reim    3, 3         6 points    2 turrer


17. Akutten    1, 4       5 points   2 turrer