Totalt antall sidevisninger

torsdag 6. desember 2012

Da var året omme

Nuts, Reim, Nibben, Geiten og The Dentist fra venstre hiver innpå med sau

Tingene muntert før kortene flyger og brisen er på akseptabelt nivå

De to telefonselgerne i laget delte på toppen og ser frem til å bo på rom sammen  i Dublin, Irland. Bookiene tipper minst en av dem på finalebord hvis man klarer å nærme seg julebordsbris

Årets EtterDE-spiller Crazylegs med en følelsesladd tale til forsamlingen da han fikk sin velfortjente utmerkels

Hei hei og takk for sist.

14 dresskledde, mer eller mindre på stell likemenn møttes i legendariske Akutten sin nystriglede kåk til mat, drikke og kort forrige fredag. I potten lå innkjøp, fly og hotellrom til neste års Norgesmesterskap i poker som blir avholdt i selveste Dublin. Formatet var freezeout med en variant hvor de som hadde gjort det best i årets sesong fikk mulighet til en gratis rebuy underveis eller i pausen.

Denne gangen lot grunderen her notater være notater og prioriterte grovsjenk og stolpespill rundt filten. Den som gikk først blakk var uansett Value, som innledet tunge forhandlingsrunder om å få kjøpe seg inn igjen på tross av at hans seil egentlig var revnet. Forslaget ble nedstemt og nedstemt, men denne innbitte selgeren gav seg ikke og endte tilslutt opp med en deal hvor han betalte beskjedne 2,6 bananer for et nytt liv i turneringen. Denne muligheten fikk resten av laget også, men ingen benyttet seg av det, merkelig nok. Value forsvant ut av dansen og rett hjem etter en stygg suckout hvor The One knakk Value sitt essepar med tress i 5 på turn. Laget prøvde å muntre opp Value og si "cup er cup" og "det er fremdeles åpent på Dreams", men den sindige fyllingsdøl meldte at han tok taxi hjem for å trøste seg med TV-spill. Better luck next year, og terningkast seks for engasjement og humørbidrag til Value.

Av tidlige exiter husker man også den NAV-traskende Geiten som i følge jungeltelegrafen røk på en stygg smell mot kveldens gligubbe, Crazylegs. Det var visst snakk om noen konger som ble perfekt spilt, men som fikk et dårlig utfall. Jobbsøkende som Geiten er, tok han på seg lakkskoene og gikk de 5 kilometerene ned til nærmeste busstopp i snødrevet. Ryktene sier han gikk av i byen og koste seg med Jazzaften på Hotel Terminius. 2012 har så definitivt vært Geitens gjennombruddsesong i EtterDE med mange flotte pallplasseringer og bananer til å legge under madrassen. Ekspertene regner nå på om det kan være verdi i å si fra seg jobben og la økte pokergevinster kompensere for tapt arbeidsinntekt. Ekspertutvalget legger frem sin rapport neste sommer. Terningkast 5 til Geiten for solid bris og økonomisk sans

Ellers husker man at The Dentist som vanlig var frisk i stilen og beiten og tok grunderen på et par lufteturer rundt filten. The One som hadde bygget solid bris, meldte at alle de tapte sjetongene skulle tilbake til sin opprinnelige eier og sant som sagt så ble hele stabelen skubbet tilbake på finalebordet da The Dentist sin AJ løp inn i The One sin vaffel i en deigekonfrontasjon. Vi ønsker The Dentist lykke til i Dublin hvor han blir å finne uansett og gir ham terningkast 5 for å leke med ilden.

Folk røk til venstre og høyre underveis, som regel var det årets spiller Crazylegs som dro sjetongene og etterhvert fikk bygget seg en borg. Frustrerte medlemmer styrtet akevitten hver gang de så denne krabaten fra Barlia involverte seg mot dem. Det varte faktisk helt frem for denne gladgutten og han blir tvangssendt til Dublin med eller uten bjeller. Vi må gi terningkast 6 for riktig smørning.

En annen som tilslutt fikk rotet seg til en topplassering var Nuts. Etter tidlig å ha bygget stolpebris ble lavmælt sutring melodien da hans sjetonger forsvant litt etter litt. Nuts fant hedligvis for han A-gamet i riktig tid og dro av alle mennesker grunderen ut på en allinpush riverbluff som pokerentusiaster vil hylle i mange år fremover. Det hører med til historien at The One tok 4 minutter i boksen på river og var esseclose på å calle med A3 på bordet 39kq8 (tre kløver), men historiens beste call ble ikke gjennomført, og i stedet fikk man en av tidenes bløffer. Små marginer i dette herlige spillet. Terningkast 3 til Nuts for å leke med ilden.

Pengepremiene, eller fly, hotell, innkjøp alt ettersom hvilke tøfler mottakerene hadde på seg ble fordelt til The Boat på femteplass, Nibben på fjerdeplass, The One på tredjeplass og altså Nuts/Crazylegs på delt førsteplass. Terningkast 6 til hele gjengen for et vel gjennomført julebord og terningskast5 til Akutten, verten, for hans overraskende gode evner som julevert og potetkoker. Vi sees igjen neste år gutter!

tirsdag 23. oktober 2012

Drei av blåselampen

....det er nå natt for EtterDE sin regulære sesong. Hele 15 nystriglede muler møtte opp hos verten Flush denne mørke, mystiske fredagen i oktober. Noen hadde møtt opp for å sikre seg nok turrer under beltet til å delta på novemberlekene, noen luktet pokal i sammendraget, noen ville hente inn månedsbudsjettet, mens andre var der rett og slett fordi de ville bli full utenfor sin egen stue. Alt går, alle skal få.

Billy hadde funnet frem sveiseapparatet for kvelden og var lite overraskende førstemann som utfordret vårt planlagte rebuysystem. Man tok en vote og til noen glede, andres tydelige frustrasjon, ble det samstemt at man utvidet turren til å inneholde 4 innkjøp av 500. Det luktet musepott. Artig nok var Billy, som hadde fått et siste halmstrå, direkte allin med 53 etter utvidelsen og var oppe mot The Boat sin KK. 2-4-6 på floppen sikret at man slapp diskusjonen om å sende Billy på Dreams eller utvide rebuyen enda en gang.

Tetkampen i sammendraget stod mellom Crazylegs, Psycho og The One. Scenarioet var at Crazy ikke måtte la de to traverene knipe tre poeng  i forhold til ham. Crazylegs hadde dette tydelig i mente da han gjennomgående spilte stolpekort og nippet til eddikcider hele natten. Selv om man gjerne skulle tro at Bergens mest innbringende telefonselger hadde millioner på bok, er nok ikke dette tilfelle da det var tydelig at flybilletten og hotellerommet som ble belønnet sammenlagtvinneren var veldig fristende. Resten av bermen kjempet en kamp om å holde seg over midtstreken på rangeringstabellen, dette ville føre til en ekstra gratis rebuy i november.

Først ut var selveste Flush som med et fint fargedrag på en 10-høg flopp fikk pengene på, bare for å konstatere at han var oppe mot toppar i Akutten sine hender. Ingen hjelp og ut venstre med Bønes svar på D.Rose.

Lykken står den kjekke bi har man lært, men dette var ikke tilfellet da Akutten et par hender etter sin bøddeltokt fikk deigen på med QQ på en for hamufarlig flopp. Luringen ACE hadde sneket seg inn med et femmerpar og sørget for at salgsingeniøren seilte syltynt ettersom floppen inneholdt en blank femmer. 2 poeng for den jaktglade krabaten med røtter i Storhammeren.

Nestemann ut var kamikazespillende Billy som i perioder herjet bordet med bløffer og push. Han ble sendt ut da hans allinpush med 22 ble synt av The One sin TT. Snipp snapp for ringreven fra Dalen.

Nuts var nestemann ut da hans AT løp inn i The One sin KK

Nibben, supereserven som gjennom 3 deltagelser har kvalifisert seg for november-turren, samt levert inn en sylsterk søknad om fast medlemskap til sesongen 201, var uheldigvis (for ham) nestemann ut. TT vinner vanligvis over A7, men The Boat hadde flaksen på sin side. Likevel kruttsterk innsats av den tidligere hvitevareselgeren.

Reim var nestemann ut da hans ærlige vaffel (aq) ikke vant flippen mot Geiten sitt nierpar.

The Dentist var et par hender senere i overkant optimistisk da hans AT ble pushet over Psycho sin utg- AQ-raise. Ingen hjelp å få for odontologen og taxi måtte snart rekvireres med retning Kalfaret.

Shortstackede The Killer var nestemann i taxikøen da hans A6h ble dradd ut av ACE sin Q2. Floppen landet med to høns og dataguden måtte bruke frakttiden hjem på å klekke opp en god unnskyldning for hvor bleiepengene denne måneden hadde tatt veien.

Ilderen gledet alle med sitt comeback denne aftenen, som vanlig såilte han bunnsolid, men det holdt ikke til grovplassering da han AJ møtte glimannen The One sin KK.

The Boat ble nestemann ut da hans KQ ikke kunne dra på mot ACE sin A8, allin preflop.

Man var nå fem igjen, og siden både Psycho, The One og Crazylegs var blant dem, ble den neste timen full av nerve og til tider grisetight spill. Crazylegs heiet på motstander hver gang The One eller Psycho fikk deigen i midten og til slutt måtte Psycho gi opp da hans allinpush med T9 ble synt av ACE sin QT. Crazyleg måtte nå bare plassere seg i pengene for å sikre gullet sammenlagt.

Det  gikk ikke. ACE plasserte Crazy i skammekroken og på bobleplassering da han synte allinpushen til Crazy med 22. KQ fikk ikke hjelp og telefonguden måtte pent ta bilde av pallen og innfinne seg på railen.

The One røk ut på bronseplass da han kjørte en bløffpush med J3o etter at Geiten og ACE hadde limpet. ACE var en gjedde i sivet med sin 77 og avgjorde sluttplasseringsdramatikken. Crazylegs er den nye innehaver av vandrepokal og får da i samme slengen med seg fly og hotell til NM i poker i Dublin 20-24 mars 2103. Vi løfter våre hatter og gratulerer.

Headsup ble det gjort en deal om pengene mellom Geiten og ACE. Geiten vant flippen om poengene og kunne innkassere gullet. Gratulerer til begge to.

Neste turre er Fredag 30 november hos Akutten. Under ser dere endelig tabell med strykninger. Vi er 17 kvalifiserte. The Boat ligger med 8 over seg og 8 under seg i midten med like mange poengs margin begge  veier. Han får klynge seg til øvre halvdel siden han bidrar med såpass mye glede og initiativ i laget. De under The Boat må altså spille uten ekstraliv den 30ede. Toget og Smalen er fjernet fra listen da de ikke nådde kvalifikasjonsgrensen.



1.  Crazylegs         71 poeng 9 turrer  1 gull 2 sølv

2.  The One           70 poeng 8 turrer 2 gull 2 bronse

3.  Psycho             68 poeng 9 turrer 1 sølv 2 bronse


4.   Geiten             64 poeng 9 turrer 1 gull 2 sølv

5.  ACE                51 poeng 7 turrer 1 gull 2 sølv

6.  Nuts                49 poeng  9 turrer 2 bronser

7.  The Killer         49 poeng 7 turrer 1 bronse

8.  Flush                42 poeng   7 turrer 1 sølv

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
9. The Boat          39 poeng    7 turrer 1 gull
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
10.  Value               36 poeng   4 turrer 2 gull

11. The Dentist      34 poeng   6 turrer


12. Billy                 30 poeng    6 turrer 1 gull

13. Ilderen             26 poeng    3 turrer



14. Reim               24 poeng    5 turrer

15. Nibben                  20 poeng           3 turrer

16. Lacca               15 poeng    3 turrer

17. Akutten              7 poeng     3 turrer


En lykkelig arbeidsløs Geit

Kor e Dalen? Blodbyen for life

Billy vant både sveisekampen og cognacen


søndag 7. oktober 2012

Situasjon med tanke på rangeringsturre

Det skiller som de observante har fått med seg bare 4 poeng mellom 1 og tredjeplass i årets tittelkamp. Bildet er selvsagt mer komplisert ettersom det er de 7 beste poengfangstene som blir lagt sammen. Under følger resultatrekke (fra januar til september) til de som har møtt nok til å kunne stryke sine dårligste resultater etter siste turre. Alle har fullt oppmøte utenom The One som har ett fravær noe som gjør at han bare får stryke ett resultat (forutsatt at han stiller hos Flush)

Geiten har poengrekke 1-8-5-9-6-7-9-10 

Nuts: 2-6-6-8-2-10-4-11

Crazylegs: 11-10-12-1-4-8-6-12

Psycho: 14-4-8-11-7-9-8-1

The One: 15-5-11-13-3-5-8

Listen skal være 100 % korrekt, hvis noen har noen innvendinger let me know.

Jeg har regnet meg frem til at Geiten og Nuts er sjanseløse på pokal uansett hva som skjer 19 okt. Tittelen står mellom Psycho, Crazylegs og The One.

Vi forutsetter at alle tittelkandidatene møter opp. Crazylegs blir mannen å jage. Det magiske tallet er tre. Hvis enten Psycho eller The One kniper tre poeng på ham vil de gå forbi. Den som plasserer seg høyest av Psycho og The One vil vinne hvis Crazylegs driter seg ut.

Så slik er bildet i teten foran siste regulære bilde i toppen. Når det kommer til den ekstra gratis rebuyen under novemberturren som medlemmene på den øvre halvdelen har rett på, er det sykt åpent avhengig av det endelige deltagertallet. Tittelkjempene og Geiten er helt safe på øvre halvdel, mens alle fra Nuts (5 plass) og ned til Billy (11 plass) teoretisk kan ende på nedre eller øvre halvdel. Alle lave enn Billy må belage seg på å spille freeze i november, men det blir god struktur og masse chips, så ingen fare.

Tre ganger tre ut!

Det drar seg til

En fornøgd Cognacvinner

Vinneren i front, bronsemann i midten og sølvinner til høgre

 12 stykk klarte å rydde plass i almanakken til kortfest hos ex-casinodirektør Billy denne mørke fredagen i Fyllingsdalen. Vi vendte tilbake til den gode gamle 200 rebuyvarianten for å kompensere at de fleste maxet bensinkortene sist på Tysnes. Som vanlig betyr ikke billig i tekst noe som helst for sluttregnestykket når man har brune geiter i kjølen og cognac luskende i barskapet. De fleste bidrog godt til en finfin pengepott, ivrigst var sammenlagtleder Psycho som ble belønnet med å dele ut leskende XO til ulvene i pausen.

Uheldigvis var den største bidragsyteren til gode premier den første vekk fra filten. Psycho spilte opp AQ, fikk selskap av Nuts med KJ. På en J-høg flopp kom pengene på, Psycho trengte pådrag på str8 eller høyere par, men den kom ikke. Kort taxitur hjem til Bønes med 1 poeng i lommen og stigende promille i buken.    

Nestemann ut var Åsanebuen Lacca som for tiden holder hus på selveste Paradis med sin stadig voksende familie. Etter motgang i rebuyperioden måtte den gamle spydspissen fint innfinne seg i kassen til nabolagets Kiwi for uttak av hard valuta. Bedre ble antageligvis ikke humøret da han med AT fikk sjetongene inn mot A8 og bordet løp ut AQ988. 2 poeng og stavmarsj til bedre nabolag for denne krabaten.                            

Mannen med lagets mest fyldige almanakk og ihvertfall raskeste båt, The Boat var nestemann som måtte spise grus. På en flopp som inneholdt på en knekt og en toer brynte friskusen i med A2, bare for å dra tynt mot Nuts dom hadde sett floppen med AJ. 3 poeng for bilmogulen.

Value ble neste offer. Denne friskusen som dominerte kortlag fra Varden til Spelhaugen på det sene 90-tallet måtte slukøret vende hjem til bleier og lekestativ med 4 poeng da hans K2 ikke dro på mot Crazylegs sin Kq. Floppen da deigene gikk på lød k73.

Flush sin utslagning føyde seg inn i rekken av stygge beats denne kvelden. Med 54 på hånden og 549 i bordet så landskapet trygt ut ettersom han facet Crazylegs sin A2. En treer på turnen ødelagte stemningen og en fattet Flush måtte finne døren med 5 poeng i bagasjen.

Tannleger er kjent for å være glad i fargedrag og slik er det også i EtterDE. Lagets eneste odontolog dro etter nutsflushen på turn da deigen gikk inn mot Geiten som tviholdt på sitt toppar. Ingen riktig farge på river og 6 poeng til den Kalfarbosatte.

7 poeng gikk til verten selv, Billy som opplevde det man i Vegas kaller for en skikkelig setup. Med tre spar på flopp handler det bare om når man kan få alle sjetongene i midten når man selv holder på KTs. Uheldigvis for Billy satt kveldens glikonge Crazylegs med AJs. Snipp snapp og i seng med byløven fra Dalen.

8 poeng gikk til grunderen som med AK så i fin form ut da han fikk alle sine sjetonger i midten preflop mot Geitens Kq. En dame på turn forandret imidlertid oddsene og det ble en semiboble for den ivrige bookmakeren.

Nibben, lokal gjest for anledningen gjorde sin andre opptreden i EtterDE og opplevde marerittet ved å plassere seg på plassen som tidligere i år har vært reservert hans gode venn Nuts, nemlig boblen. Trøsten får være at hvis Nibben klarer å delta på den siste regulære turren 19 oktober vil han ha mulighet for å kjempe om NM-billetter i rangeringsturren i November. En slik innsats vil isåfall være en sterk søknad til fast medlemskap neste sesong.

Da medaljene ble utdelt var undertegnede halvveis til Kreta, slik at detaljene ikke er nedrisset. De tre om satt igjen hadde en samlet promille på rundt 9, men de er blitt enig om at Crazylegs vant, Geiten tok andre og at Nuts tok bronseplassen. En litt underfundig deal ble gjort i brennevinsrusen mellom Nuts og Geiten hvor Nuts fikk poengene for sølvplass, men pengene for bronseplass. Geiten fikk pengene for sølvplass, men poengene for bronseplass. Alltid noen artige deals når Nuts er med i sluttstykket. Geiten får da 10 poeng, Nuts 11 poeng og Crazylegs 12 poeng. Vi gratulerer så mye.

Da treffes vi igjen 19 oktober hos Flush på Bønes. Hold face imellomtiden og forsøk å være så tidlig som mulig med å melde inn eventuell uteblivelse

Vi minner om at det er de 7 beste turrene som teller når vi summerer i November. Neste turre er den niende og siste. Vinneren av rangeringslisten får pokal samt fly og hotell under NM i Dublin.. Hvis vinneren ikke vil benytte seg av denne muligheten vil den gå til nest best plasserte på totallisten også videre til vi finner en villig sjel. I fjor var vi vel 5 stykk som reiste nedover, i år satser vi på enda flere.

Selve rangeringsturren vil foregå på den måten at jeg deler de kvalifiserte deltagerene (må ha deltatt minst 3 ganger) i to. Den øvre halvpart vil få en gratis rebuy under turren, mens de på den nedre må spille freeze. Buyin i turren er fastsatt til 1300 for alle. Akkurat hvor mye som ligger i potten må vi vente å se litt, men i fjor hadde vil vel nok til minst to komplette NM-pakker (fly,hotell, buyin). Dette avhenger litt av flypriser og slikt selvsagt, i fjor var vi heldige.

Per dags dato er det 14 kvalifiserte deltagere, mens tre faste medlemmer er kvallet hvis de møter 19 oktober. Dette gjelder Toget, Ilderen og Akutten. I tillegg kan Nibben kvalle seg hvis han møter hos Flush hvor han selvsagt er hjertelig velkommen. Potensielt altså 18 kvalifiserte, minimum 14.

1.  Crazylegs         64 poeng 8 turrer  1 gull 2 sølv

2.  Psycho             63 poeng 8 turrer 1 sølv 2 bronse

3.  The One           60 poeng 7 turrer 2 gull 1 bronse

4.   Geiten             55 poeng 8 turrer 2 sølv

5.  Nuts                49 poeng  8 turrer 2 bronser

6.  The Killer         41 poeng 6 turrer 1 bronse

7.  Flush                41 poeng   6 turrer 1 sølv

8.  ACE                37 poeng 6 turrer 1 gull 1 sølv

9.  Value               36 poeng   4 turrer 2 gull

10. The Boat          29 poeng    6 turrer 1 gull

11. Billy                 27 poeng    5 turrer 1 gull

12. The Dentist      26 poeng   5 turrer

13. Reim               18 poeng    4 turrer

14. Ilderen             17 poeng    2 turrer

15. Toget               15 poeng    2 turrer 1 bronse

15. Lacca               15 poeng    3 turrer

17. Akutten              5 poeng     2 turrer

torsdag 6. september 2012

Vel blåst hyttefarere

OBS. Bilder i bånn

8 mer eller mindre stilige bergensere stilte med bensinkort tømt på Tysnes forrige helg. Overfarten gikk for brorparten av laget avgårde i 60 knop over fjordene i skute stødig styrt av The Boat. Spellet denne kvelden var 500 rebuy, ubegrenset, og med fjorårets Askøy-batalje friskt i minne var det flere som hadde lagret Gjeldsfinans på speeddial. Gamblingen begynte selvsagt lenge før kortene nådde filten. Tottenham-Norwich ble et populært gamblingobjekt, ikke minst takket være en sjanseløs bookmaker i form av undertegnede. Banken overlevde såvidt takket være friske og tunge beits fra The Boat de siste minuttene.  Vi spiste etter endt kamp en halv kalv og en hel gris før røyken ble tent nedi naustet og floppene begynte å hagle.

Med rundt 600 bayer tilgjengelig, 4 liter jentedrikke og 4 liter geipolje sier det seg selv at verken spill eller samtalene rundt bordet var noe man i detalj gjengir sånn i ettertid. Det vi vet er at Psycho ikke overraskende brynte mest dollar i bordet før pausen var over, litt pågrunn av utur, litt pågrunn av en herlig fightervilje. Best smørning på skiene hadde imidlertid The Boat denne natten, både i turren og i sidelaget hvor han sendte hele laget gjeldstynget til sengs.

Takk for en herlig tur gutter!

Stillingen ble forøvrig

3 poeng Billy
4 poeng Nuts
5 poeng The One
6 poeng Crazylegs
7 poeng Flush
8 poeng  Psycho (bronse)
9 poeng Geiten (Sølv)
10 poeng THE BOAT (hans første EtterDe-gull)

Gratulerer, gratulerer!

Neste turre er fredag 28/9 hos Billy. Sees der.

Under følger tellende rangering:

1.  Psycho             62 poeng 7 turrer 1 sølv 2 bronse

2.  The One           52 poeng 6 turrer 2 gull 1 bronse

3.  Crazylegs         52 poeng 7 turrer 2 sølv

4.   Geiten             45 poeng 7 turrer 1 sølv 

5.  The Killer         41 poeng 6 turrer 1 bronse

6.  Nuts                38 poeng 7 turrer 1 bronse 

7.  ACE                37 poeng 6 turrer 1 gull 1 sølv

8.  Flush                36 poeng   5 turrer 1 sølv 

9.  Value               32 poeng   3 turrer 2 gull

10. The Boat          26 poeng    5 turrer 1 gull 

11. The Dentist      20 poeng   4 turrer

11. Billy                 20 poeng    4 turrer 1 gull 

13. Reim               18 poeng    4 turrer

14. Ilderen             17 poeng    2 turrer

15. Toget               15 poeng    2 turrer 1 bronse

16. Lacca               13 poeng    2 turrer

17. Akutten              5 poeng     2 turrer

                                                                     
                                                                        Vinneren!

                                                                       
                                                                           Pallen

                                                                       
                                                                            Verten

                                                                         
                                                                           Strilen

             
                                                                               Båten


                                                                   Gjengen

fredag 17. august 2012

Sommerfest ved Nordåsvannet

Undertegnede var på sommerferie da 12 nybarberte karer møtte med lommene fulle av feriepenger til et av årets høydepunkt: Sommerturre i Villa Boat ved Nordåsvannet. Referatet er noe rablete som seg hør og bør, men referenten har gjort en god innsats slik at ihverfall poengene og hendene er noenlunde lesbare. Hvis noen har noen innvendinger mot poengfordeling, skrik ut, små poeng kan telle mye når vi summerer og stryker i november.

1 poeng gikk til Flush som shovet med 66 og løp inn i Reim sin AA

2 poeng ble utdelt til ACE som la seg ut påen storbløff med AQ på et bord som inneholdt to syvere, den heldige gavemottaker var Value som kontrollerte med A7.

3 poeng gikk til verten The Boat, bøddel var Value igjen, men hendene er noe utydelig skrevet så vi dropper dem

4 poeng gikk til The Killer som med sin KQ var stor favoritt mot Value sin KT allin preflop, men en tier på river sendte ham på railen

5 poeng gikk til en comebackende Ilder som i følge notatene gikk på en liten smell med 88 mot Nuts sine a7.

6 poeng gikk til gjesten Nibbe som ble ærlig utslått holdende A3 mot Value sin AK.

7 poeng gikk til Geiten som var neste som fikk føle på Value gliden da han shovet sine 66 mot qt

8 poeng havnet i lommen til Crazylegs, hvem andre enn Value dro hans A6 ut med 76.

9 poeng gikk til Psycho som tapte med k8 mot 88. Unødvendig å si hvem som holdt 88

10 poeng og bronse ble utdelt til Nuts som røk mot kveldens storbøddel Value. Hendene var AT på telefon mannen, 73 på Value.

11 poeng gikk til Value etter at pengene ble delt og man flippet om plassering. Et historisk blodbad fra unge Value sin side denne kvelden, skulle vært bounty-turre.

12 poeng gikk da altså til Reim. Sekretariatet gratulerer.

Da er neste turre like om hjørnet. Vi snakker om årets hyttetur som i fjor ble en ellevill seanse. Mindre ellevilt blir det garantert ikke i år. Vi seiler mot Tysnes og Psychos nydelige familiehytte. Hvis det ikke er uberdrittvær satser vi på at Psycho henter guttene med båten rundt 1300 i Bergen og vi tar dagen der ute med litt grill og kos. Deretter årets dyreste turre 500 fri rebuy i to timer påfulgt av brennevinsmarinert cashlag med forhåpentligvis, men lite trolig, null kreditt. Greit å ha med en bunke sedler så man slipper å utsette eventuelle frierier og julepresanger på grunn av et par sure rivere. Datoen er LØRDAG 01 SEPTEMBER, vi regner med alle overnatter. Frafall taes imot fortløpende. Lacca, Toget og ACE har jeg foreløbig notert som indisponible,

Under følger tellende rangering, minner om at man må stille på tre turrer for å kunne være med i rangeringsturren i november. Vi har tre regulære turrer igjen.

1.  Psycho             54 poeng 6 turrer 1 sølv 1 bronse

2.  The One           47 poeng 5 turrer 2 gull 1 bronse

3.  Crazylegs         46 poeng 6 turrer 2 sølv

4.  The Killer         41 poeng 6 turrer 1 bronse

5.  ACE                37 poeng 6 turrer 1 gull 1 sølv

6.   Geiten             36 poeng 6 turrer

7.  Nuts                34 poeng 6 turrer 1 bronse

8.  Value               32 poeng   3 turrer 2 gull

9.  Flush                29 poeng   4 turrer 1 sølv

10. The Dentist      20 poeng   4 turrer

11. Reim               18 poeng    4 turrer

12. Billy                 17 poeng    3 turrer 1 gull

12. Ilderen             17 poeng    2 turrer

14. The Boat          16 poeng    4 turrer

15. Toget               15 poeng    2 turrer 1 bronse

16. Lacca               13 poeng    2 turrer

17. Akutten              5 poeng     2 turrer

torsdag 14. juni 2012

Blodbadet på Bønes

                                          Vinneren av Cognacen ble verten selv Mr. Psycho


                                                                 To stilige typer
                                                  Ekte glede over å ha kommet på pallen.

Yes. Da var endelig notatene kommet grunderen her i hende og vi kan rable ned et referat. Ved filten klar for å oppleve gli/ugli stod 11 glade muler. Etter litt forhåndsdebatt hadde man kommet frem til at vi spilte en freeze hvor det likevel var mulig å kjøpe seg inn igjen hvis man gikk fullstendig blakk i løpet av første 90 minutter. Denne muligheten måtte flere benytte seg av, først i rekken av disse var den elleville vert Psycho. Det taes forbehold om en del referatfeil denne gangen ettersom grunderen var på en sveiserus helt utenom det vanlige, men poengene skal være korrekt utdelt.

Første offer denne kvelden var listesnekkeren Reim som i år ved sine få besøk har opplevd en jevn og grei ugli. Pengene gikk i midten da Reim hadde flushdrag, mens The Boat hadde set i 7. En siste syver på river gav The Boat firs (i følge ham selv for føste gang i hans lange liv) og en skuffet Dalen-beboer ble sendt på den berømte railen med ett fattig poeng i rompetasken.

Nuts, tidligere kjent som Bergens beste turneringsspiller, har ikke cashet i EtterDe siden Shetlands-Larsen la skuten til kai. Denne gangen kom han i en lei spot da bordet låg 6789 og han satt med A5 for en low str8. Det holdt ikke mot Flush som satt med pene 8-10. 2 poeng til telefonguden.

Neste ut var årets komet, selveste The One, som etter en del motbør skjøv dreiten på med 55. Blikksyn fra fetter ACE som satt med to finslepne konger. 3 skuffende poeng til den rødhårete klovnen.

En annen som har hevdet seg bra i år er CrazyLegs, men hans skinnende håp om å kappe godt innpå The One i sammendraget fikk seg en kald slukning da hans 97 ikke fylte etter deig på floppen 8-10-K. Bøddel var igjen Flush. 4 poeng for logistikkguden.

The Boat var neste uheldige, da hans shove med A5 løp inn i The Killer sin AA. Allin preflop og intet mirakel, 5 poeng til bilselgeren.

Heretter går notatene noenlunde i offside ettersom The One denne kvelden har valgt å svømme i Gin og litt Tonic og la turre være turre. Geiten er uansett nestemann ut med 6 poeng.

Videre får vi opplyst at Psycho ryker allin preflop med AT mot 55. 7 poeng

Boblen tildeles The Dentist, mens pallen blir bekledd av The Killer (bronse) Flush (sølv) og gode gamle ACE  (gull)

Vi gratulerer de vinnende og beklager at overstadig beruselse forhindret et mer fyldig referat denne gangen. Kan nevnes at The One begynte å sippe tårer da han så skyldbeløpet i kassen etter at sidelaget var avsluttet 10 om morgenen. Et par steinharde gamblinger med Psycho og vi fikk forhindret en lengre depresjon. Lørdagen fortsatte for The One og Psycho uten søvn med fyll, fanteri, frokost hos en legende og butikktyveri. God bedring

Neste turre er 30 juni hos The Boat. Vi satser på fint vær og grillings. Startidspunkt 1700, ved dårlig vær går man bare rett på spilling kl 1930.

Under følger tellende rangering:

1.  The One        47 poeng         5 turrer         2 gull 1 bronse
2.  Psycho          45 poeng         5 turrer         1 sølv, 1 bronse
3.  Crazylegs      38 poeng         5 turrer         2 sølv
4.  The Killer      37 poeng         5 turrer         2 bronser
5.  ACE             35 poeng         5 turrer         1 gull, 1 sølv
6.  Geiten           29 poeng         5 turrer      
7.  Flush             28 poeng         3 turrer         1 sølv
8.  Nuts              24 poeng         5 turrer      
9.  Value             20 poeng         2 turrer        1 gull
9.  The Dentist    20 poeng         4 turrer
11. Billy              17 poeng         3 turrer        1 gull
12. Toget            15 poeng         2 turrer        1 bronse
13. Lacca            13 poeng        2 turrer    
13. The Boat       13 poeng        3 turrer
15. Ilderen           12 poeng         1 turre
16. Reim               7 poeng           3 turrer
17. Akutten           5 poeng           2 turrer


onsdag 2. mai 2012

Kok i Kalfaret

Vinneren
Pallen er rød, østlandsk boblegutt i bakgrunnen

Da var EtterDE-toget flyttet fra drabantbyens trygge rammer til det myteomspunnede Kalfaret. Stedet der gråstein blir til gull er den nye tumleplassen for en av byens beste tannleger, hans fru og etterhvert deres lille barn. Vi var 13 løpere til start denne kvelden, 12 faste tryner og svogeren til Nuts. Formatet var det etterhvert velprøvde 500 triple chance, men nok en gang måtte man ty til ad-hoc avstemning mot slutten av den tilmålte rebuy-periode på grunn av en spiller hadde gått av skaftet og brent sine tilmålte innkjøpsmuligheter. Den uheldige denne gang var verten selv, The Dentist. En ganske klar majoritet gikk inn for å utvide formatet fra triple til quadruple, noe som forresten utløste en frisk og lang debatt mellom de gamle kameratene Value og Nuts. Dermed ble potten større enn hva den vanligvis hadde vært, selv om langt i fra alle benyttet seg av den ekstra muligheten man fikk til å kjøpe seg opp. The Dentist fikk selvsagt Cognac-prisen denne kvelden for først å stå med uglen i musen.

1 poeng og først ut i sidelaget ble årets nykommer og komet Crazylegs. Logistikksjefen kom seg ikke av med AT da floppen låg AJ9 og The Killer trykket ham allin. The Killer hadde stolpefine JJ for set og det holdt langt utover bankens åpningstid.

2 poeng gikk til den alltid blide verten da han fikk på sulamitten med AJ på floppen A3Q. Value hadde T3, noe som gav ham topardrag og flushdrag. Kløveren kom og tannlegen måtte innstille seg på å grinde inn bleiekroner i sidelaget hvor sultne ulver etterhvert kom til.

3 poeng ble utdelt i en klinsj mellom de to seneste årenes sammelagtmestre, henholdsvis Reim (2010) og ACE (2011). Den tapende part i denne gigantduellen ble Reim, da hans T8 ikke var godt nok mot ACE sitt nierpar. Floppen låg 8-høg.

4 poeng ble utdelt til en av de friske nykommerne i EtterDE, Lacca. Etter en del motgang fikk han på smørdeigen med ærlige AT, noe som fikk for lang vei å gå mot Psycho sitt solide knektepar. Allin preflop.

5 poeng gikk etterhvert til The Boat i en triple allin preflopp-pott. Det som skjedde var at The Boat spilte opp med A6, The One deiget med A7 og The Killer langsynte med 99 i BB. Alt så rosenrødt ut for den Skjoldbosatte dataguden, men ett ess på river gjorde at The One dro inn hele potten. The Boat vandret på railen og The Killer løp inn i shortstackhelvete. The Boat hadde det travelt og tok det hele med godt humør, mannen har jobbet 16 timers dager i flere uker og skulle ha oppstilling av nye sykler fra tidlig av på lørdagen. Flott at mannen prioriterer EtterDE selv i superhektiske tider.

6 poeng ble til uheldige The Killer som deiget på floppen 663 med 77. I utgangspunktet en ærlig deig, men The One satt med K6, og det ble enden på den visen for The Killer. Gladgutten tømte lommene og gikk i sidelag, men travet i gammel kjent stil til sentrums nattklubber da det nærmet seg 0100.

7 poeng gikk til superaktive Value som lenge hadde hintet om at han skulle på byen og sjekke om dansemovesene satt som i gode gamle Maxime-dager, da han nesten bygde karriere på å stå på store høytalere i baris med grønne glowsticks og skum i nebbet. Hvordan det gikk vet vi ikke, men endelikten hans rundt filten var allin med KQ preflop mot ACE sin A6.

8 poeng ble det på Nuts, som banket neven hardt i filten da en syver pent dukket opp på floppen. Nuts hadde fått deigen på mot sin kjøre svoger med AK. Svoger hadde A7 og vi var vitne til en badbeat.

9 poeng og semiboble ble det på Geiten. En ærlig flip fant sted mellom gnagedyrets KQ mot Psycho sin 66. Sekserene sto og vi var klar for boblen som var ekstra klar og fin denne kvelden.

10 poeng og den sureste plasseringen i en turre gikk til svoger som etter mye tautrekking fikk det på med ærlige A6. Psycho var commited til å syne med T8 og han dro på en broadway str8. Likefullt akseptabel innsats av den gjestende østlending.

Pallen var bekledd og premiefatet klart til fordeling. Etter en del harde konfrontasjoner ble Psycho short og måtte finne allinknappen med Q6, noe som ble blikksynt av The One sin A8. Den beste hånden stod og bankmannen fra Bønes måtte ta til takke med bronse.

Headsup var det klart for et fetteroppgjør med den yngste i klart best chipposisjon. En liten deal ble gjort i forhold til stacker og man spilte en del hender for å fordele vinnerpoengene. The One seiret og innkasserte dermed årets andre gull. Solid innsats av eldstefetter som fikk medaljesnøre rundt halsen for første gang i år.

Neste turre blir hos Psycho på Bønes fredag den 25. mai. Pågrunn av Laksevåg-kamp fredagen er starttidspunkt først satt til 2130. Formatet blir av naturlige grunner 1k freezeout. Turren kan ikke flyttes til lørdagen grunnet arrangement.

Vel blåst.

Under følger tellende rangering:

Navn              Poengrekke                                            

1.  The One    15, 5, 11, 13       44 points  4 turrer    2 gull, 1 bronse


2.  Psycho       14, 4, 8, 11        37 points   4 turrer   1sølv, 1 bronse


3.  Crazylegs    11, 10, 12, 1     34 points   4 turrer     2 sølv


4.  The Killer     6, 9, 7, 6         28 points    4 turrer    1 bronse


5.  ACE      5, 6, 1, 12       24 points    4 turrer     1 sølv


6.  Geiten     1, 8, 5, 9       23 points    4 turrer             


7.  Nuts       2, 6, 6, 8         22 points    4 turrer


8.  Value      13, 7          20 points    2 turrer             1 gull


9.  Flush       8, 10         18 points   2 turrer          


10. Billy       4, 11, 2     17 points   3 turrer             1 gull


11. Toget    13, 2      15 points   2 turrer      1 bronse


12. Lacca    9, 4      13 points   2 turrer


13. Ilderen    12       12 points    1 turre


13. The Dentist   7, 3, 2     12 points     3 turrer


15. The Boat   3, 5     8 points   2 turrer


16. Reim    3, 3         6 points    2 turrer


17. Akutten    1, 4       5 points   2 turrer            

søndag 22. april 2012

NM rapport

Etter en del frem og tilbake reiste 5 faste EtterDE-medlemmer til Dublin for å delta i Norgesmesterskapet i poker. The Killer, Nuts og The Boat var debutanter, Billy har deltatt de tre siste årene, mens The One hadde en dyr tur til NM helt tilbake i 2005.

Vi landet i Dublin etter å ha drukket jevnt og trutt siden Flesland og stemningen var god da vi entret forhåndsbestilt Taxi for den siste løypen til City West hvor over 1000 spillegale vikinger var samlet til kalas. At irene har et uhøytidlig forhold til alkohol visste vel de fleste på forhånd, men da taxisjåføren insisterte på å få en kjeft av Jameson-whiskyen til The One mens vi suste avgårde på motorveiene, var det opptil flere i bilen som ble halvvekket fra russødmen og hevet et øyebryn. Frem kom vi likefullt og stemningen var meget god.

City West var essestort og fylt til randen av brisne nordmenn, vi føyde oss pent inn i rekken. The One og Nuts tok som ventet direkte sats i 1-2 euro cashlagene som det gikk rundt 20 av i samme rom som dag 1 a av Main Event og to sideturneringer (rimelig grei size på spillerommet). Til vår store lettelse var det alkoservering 24/7 og The One satt seg inn med deigen og begynte på sin vanlige vodka redbull/pints- karusell. Resten av gutta prioriterte å sjekke ut Dublin natteliv. Natten ble en fest, når morgenen kom var status at The One var totalbust etter å ha vært rik rundt 0300. The Nuts gjorde et solid cashcomeback da han rundspilte Kjersti Grini de siste to timene og endte i godpluss. The Boat satt seg ned stimet og fin og vant alle hendene han spilte før The One insisterte på at det var leggetid 0615. Kl 1200 skulle alle guttene i ilden i Main Event.

The One var egentlig halvmotivert nå han våknet med redbullsmak i kjeften og bensinkortet i baklommen kl 1100 og The Nuts annonserte at det var på tide å fyre oss opp med noen kalde pils før alvoret begynte. Det å sitte i 12 lange timer å grinde med en haug med ungdommer med hettegenser og headphones er ikke maksimalt etter en tung, lang tapsnatt i cashlagene. Humøret ble imidlertid raskt bedre da jeg så bordtrekningen. Den legendariske Johnny Lodden til venstre og selveste Per Heimly til høyre. Her måtte det vel ble stemning. Det ble det. I tillegg til de to kjendisene satt en pro-hockeyspiller rundt bordet (Kristoffer Henriksen), bestevennen til Zucca i NHL. Han hadde en løpegutt som vi bare kunne ringe når vi ville ha bayer. Etter en tre timers spille var hele bordet på skamsnurr, Lodden begynte å mucke folk som tok for lang tid, mens Heimly hadde bommet halve sigarettpakken min. Jeg bygget egentlig jevnt og fint. Han Henriksen var skamaktiv  og hadde etterhvert gli nok til å være en av de større stackene i lokalet. Lodden gikk på noen tidlige småsmeller og kunne ikke være så involvert som han ville, noe som tiltet ham fælt. Heimly var seff skamdret og måtte minnes på reglene hver gang han var i en hånd. Jeg hadde vel en stack på rundt 50k (startstack 30) da jeg spilte opp med 65spar. Lodden gikk i boks og spurte om jeg kastet hvis han deiget, jeg svarer ikke folk som kan lese sjeler, så jeg holdt tyst selv om jeg var skambrisen. Han kastet og tok umiddelbart fra meg kortene (!) og bannen lavt. Heimly hev seg på fra BB, eneste selskap. Floppen kom ess høy og tre spar, herlig. Jeg hvisker til Lodden at jeg håper Heimly flyr og vi får et mildt latterkick når han faktisk gjør det. Jeg raiser han syner. Turn er blank, han checker jeg setter deigen hans (han hadde vel cirka 40 da hånden startet) Han tar time, men finner til min indre begeistring synet. Lodden melder kjapt at han tror Heimly drar dødt. Heimly sier "det er godt mulig det Johnny" og tabler q4 i SPAAAAAAR. Faen for en type. Da var vi short og etter et par shove mot hockeyproen røk jeg da han fant synet med 88 mot mine 55. Det var over, men det hadde faktisk likefullt hvert en relativt artig opplevelse. Bordet mitt ble etterhvert TV-bord og Lodden klarte å bygge seg opp til en av chippiene i turren. Han røk vel tilslutt på 6 plass ihele turren da hans AA ble dratt ut av 99 allinpreflop på finalebordet. Spilt før han.

De andre EytterDE-hestene gikk det realtivt dreit med. Nuts var den eneste som overlevde dag 1, men bustet rundt 200-plass med AA mot A9, flopp,turn og river ble spilt og motgrisen hadde floppet tress i 9. Surt for Nuts og stakeren The Boat ettersom han var close på å cashe (104 stykk).

Det ble fyrt tungt og hardt resten av torsdagen, The Killer var nær ved å slå ned en pokerpro som i brennevinsrusen hadde insistert på at han ville avsuge ham. Det hele ble avvegret i siste liten. Noen av gutta dro igjen på byen, men undertegnede holdt seg på hotellet og forsøkte å tjene noen grunker med 7,5 i promille. Gikk dr8.

Når The One våknet fredagen var hans første tanke å ringe SAS og bare komme seg hjem. Bensinkortet var tomt og ka fanden skulle man gjøre bust i selskap med landet mest spillegale folk. Etter litt peptalk bestemte jeg meg for å grinde rest (120 euro) og ta det derifra. Det gikk ok, spilte det opp i ca 500 og så meldte gutta at det nok en kveld var duket for fest.Denne gangen i regi av arrangøren. Vorspillet var betalt av selskapet Betsson og det var særdeles god stemning. Inn til Dublin sentrum ble vi skikket av tre svære dobbeldeckere.   Ca 400 pokerspillere ble ved ankomst sluset inn i en nattklubb.

Inne på nattklubben var det første vi så en ærlig fight mellom to irer der den ene marginalt ble stoppet av vakter da han skulle knuse en glassflaske i hodet på motparten. Det er altså ikke bare i EtterDE det kan gå røft for seg. Da jeg skulle kjøpe brennevin i baren la jeg merke til noe spesielt: Mange røykte. Irland var for de som ikke visste det, det første landet i Europa som innførte røykeloven, så dette var litt snodig, samtidig som jeg tenkte at jeg etter mye motgang kanskje hadde kommet til himmelen. Forklaringen på lovbruddet var at halve klubben i relaiteten var utendørs, med provisoriske tak og vegger. Dette geniale konseptet må forelås for Ricks via Frode Hellesø umiddelbart.

Billy som hadde gått på et par økonomiske semismeller underveis, hadde på forhånd meldt at denne kvelden drakk han på stramt budsjett. Dette holdt ikke lenge og han fikk enorm fyr i leiren da han bestilte sitt første av mange brett med blankt brennevinn denne natten. Han  påfulgte hver servering med den etterhvert så legandariske Robbie Keane-rullen. The One forsøkte å kopiere denne rullen to ganger i løpet av natten noe som medførte at han våknet opp dagen etterpå på med noe som kjentes ut som en pinne i oteren. Billy tok likegodt en rulle på midtgangen i bussen som skysset oss hjem også til stor applaudering fra trønderbermen som okkuperte store deler av etasjen vi satt i. Vi forsøkte oss selvsagt på et par Brannsanger på denne bussturen, men ble overraskende nok sunget ned og latterliggjort da bermen klarte å mobilisere til "Trollungan"-allsang. Ekte lidelse.

Når vi kom hjem til hotellet var jeg plutselig litt desorientert både med land, sted og klokkeslett. Eneste jeg konstaterte var at Nuts snorkesov i sengen på rommet vårt, men The Boat ikke var der. Jeg letet en stund på hotellet etter noen å henge med, men krøp til køys, klokken var som jeg hadde funnet ut snart 0700.

Dagen etter på forsøker en slagen gjeng å rekapitulere gårsdagen med blandet hell. The Boat meldte blackout store deler av natten og visste ikke hvordan han hadde kommet seg i seng. Billy var det ingen som så eller fikk kontakt med, så litt småbekyret begynte vi å se etter han. Det siste spor av ham var at han med 9 i promille gjennomførte Robbie Keane-ruller mot betaling fra pokerspillere nedi i spillehallen.

Klokken var rundt 1600, vi hadde booket bord på en hundeveddløpsbane og var egentlig klar for å reise da plutselig Nuts tok meg i armen og utbrøt "ka fanden e det d går i". Der sitter Billy på et av cashbordene med en drink i ene hånden og en øl i andre og preiker på et volumnivå som hadde gjort Ilderen stolt. Billy har seff gått rundt og fyrt konstant. Utrolig nok har han også vunnet penger og hele bordet er på blodtilt. Vi overværer en pott hvor han blikksyner en Kristiansandkar som reshover allinpreflop med en grei stack. Billy har 52o og ler seg ihjel når floppen lander j52. Motparten trekker på brillene og stikker, bust, uten et ord. Gøy liv. Billy melder at han selvsagt er klar for hundeveddløp senere. "Det skal lastes tungt på bikkjer". Billy forklarer at litt av årsaken til han bestemte seg for å sitte var at han uklokt nok hadde kalt en lokal ire ved bordet for en "gipsy". Fyren hadde ekslpodert og satt på telefonen en halvtime og nektet alle unnskyldende tilnæmelser fra Billy. Billy turde ikke å forlate spillehallen ettersom det var befolket av et par vakter som kunne beskytte ham. Iren satt enda da vi kom og det virket som det var en noe mer ok stemning mellom ham og vår mann.

Hundeløpsbanen var helt stolpe. Vi forhåndsbetalte for en solid treretter, hadde vårt eget bord hvor en jente med betalingsterminal kom og tok imot betsene våre før hvert løp. Det var 12 løp og 6 hunder i hvert. Unødvendig å si kanskje, men The One traff ikke på en jævlig bikkje hele kvelden. The Killer derimot prikket vinner i 6 av tolv løp og begynte å gi oss råd på hvordan vi kunne se på mulen på bikkjen hvem som var best. Kvalme fakter. Billy lastet tungt på en vinner etter å ha stukket fra selskapet for å "spane på oppførselen til hundene når de bla lastet inn i startburet", de fulle har det godt.  Et av betsene hans gikk forresten inn. Billy grisekubbet ved middagbordet fra det syvdede løpet og gjennom det tolvte.

Vi forlot Dublin søndags morgen, en var grise bust, en var grisfyllasjuk, mens resten av laget simpelthen kvalmt meldte at de hadde gått i pluss for turen. En helt ellevill tur var det og neste år håper vi flere fra laget tar seg bryet med å følge oss på ny tokt.

                 Alle bildene er tatt fra Nuts sin Twitterkonto, undertegnede fikk ikke tatt bilder.

Bordet til The One. Heimly i boks mot sin mentor og coach fra Tv-programmet "Norske Ess", Johhny "Fucking" Lodden.

Stemning på betalt vorspiel før fellesfest fredagen

Vært på tur før
Billy konser før Kean-rulle i bussen. Noget trang plass vil noen si
Billy søker råd om hvordan hans ansatte skal få lønn
Dette bildet er ikke fra Dublin, men for en PRO
                                             Spent stemning før hundene skal defilere

 Aylar på "riding bull" med en ellevill bergenser i bakgrunnen
                                                   Busthånden til The Killer

tirsdag 27. mars 2012

Vårsteming

Tidenes sveis på Cognacvinneren
God stemning rundt filten
Pengetrioen
Går i med den bodyen?

Da var våren kommet og EtterDE har etter skjema fullført sin tredje turnering for året. Åstedet denne gangen var Value sin nydelige duekleiv plassert på taket av Fyllingsdalen. 13 muler stilte til start og formatet var det nypopulære 500 trippelchance.

Forrige gang vi prøvde dette formatet måtte det rasles til spontan generalforsamling rundt bordet da friskusen ACE brente sine tre liv etter bare en times spill. Innkjøpstaket ble hevet et hakk etter en knapp flertallsavgjørelse. Denne gangen slapp vi nyvotering, folk var mer eller mindre sinnsyke, men alle overlevde til pausen på sine tre innkjøp. Først inn med sine tre deiger var undertegnede som fikk en etterlengtet cognac i gapet for den innsatsen.

1 poeng. Da alvoret senket seg i det overlystige laget, var det regjerende mester ACE som måtte spise den først kamelen og danne sidelag. Hans nierpar var forsåvidt ærlig og greti, men Flush meldte kongepar to stoler bortenfor og da bordet ikke gav noen overraskelser var det bare å få frem lommeboken og helle innpå med brennevin for den brillefine ingeniøren.

2 poeng gikk til den svingspillende Billy som etter en del motgang måtte bryne det på med A5 allin preflop. Dette holdt ikke mot den nye kometen Crazylegs som synte på lette ben med 55.

3 poeng gikk til The Dentist som etter å ha lidd et par saftige nederlag rent sjetongmessig måtte bryne i bøsset med QT preflop. Sjetongstabelen var såpass kort at verten Value fant sitt syn med J5o, noe som stod. Snipp, snapp for odontologen som likevel fant hjertevarme i sidelaget som nå hadde begynt å rulle for fullt på salongbordet.

4 poeng gikk til Akutten som etter å ha mottatt 48 anrop for hjemmehønsen under forrige batalje, men nektet å gå hjem, denne gangen hadde kledelige rosa tøfler på bena og en ølboks det stod 0 % på i hånden. 0 % vinnersjanse hadde han ikke i allinkonfrontasjoen mot Value, men med QJ mot KJ ble det for tøft. Finalebordboble på rørleggeren.

5 poeng fikk til NAV sin nyeste klienttilvekst, Geiten, som riktig nok valgte en ærlig hånd å commite seg med, AJ, men håpene ble raskt dempet da han ble synt av Crazylegs sin Bigslick.

6 poeng gikk til Nuts som ble enda et offer for verteglien til hans gamle frende Value. AJ strakk det korteste gresstrået mot Value sine to høns allin preflop. Value var nå blitt farlig stor og pressen begynte å bli enig om at han så ut som en oddsfavoritt til førsteplass nå når det begynte å tetne rundt filten.

7 poeng ble det på Dublinklare The Killer som desverre ikke fikk den generalprøven han kunne ønske seg. Etter å ha jobbet seg short fant han en solid AK å bryne i med, men denne kvelden var goriggen på for Value som med lette ben fadet på med T7s.

8 poeng gikk til solidspillende Psycho som sjokkerende måtte konstatere at verten nok en gang var villig til en allinkonfrontasjon. Psycho hadde A9, mens Value nok en gang hadde samlet sammen to stramme høns.

9 poeng gikk til debutanten Lacca, som med strant og ærlig spill hadde holdt seg flytende godt inn på finalebordet, men måtte gi tappert opp da hans 3erpar tapte flippen mot Flush sin AK allin preflop. Likefullt en ærefull innsats av Åsanebuen som tilførte både humør og kvalitet til laget denne fredagen. Neste gang regner vi med den tidligere ungdomsstjernen tar med seg noen brune geiter også.

10 poeng og bobler fant veien til den alltid positive Flush, som med sin JT møtte veggen i sjefsbøddel Value sin AQ. Sur plassering for tømreren fra Nattland. Vi var nå i pengene og pallen skulle fordeles mellom The One, Value og Crazylegs.

11 poeng og bronse gikk til The One, som tok en ærlig stab mot verteglien med sine 66, men Value sin Q6 dro på og grunderen måtte fint innplassere seg nederst til venstre på pallen.

12 poeng ble fort utdelt til Crazylegs som headsup fikk det på med q9, men skjønte vel på forhånd at i dag var det nothing to do med gourmetspillende Value som vant sin siste konfrontasjon med KTo. Grattis til Value som årsdebuterte med en herlig seier og en solid nedbetaling på kredittkortet. Dette var en av de få gangene vi har sett Value på noe sterkere enn mild hvitvinsrus og man kan spekulere i om ikke tungtt alkoholinntak kan være en parola han bør ta med seg videre i årets regulære lag.

Neste turre blir 28ende april (LØRDAG) hos The Dentist som har flyttet sitt rede til æreverdige Kalfaret. Se opp for fruentimmere og jaguarer og slep likene nedtil sentrumssonen innen 1930. Drei av.

Under følger tellende rangering. Vi merker oss at The One og Crazylegs har fått en liten luke og ligger best an til å kapre pokal samt NM-pakke 2013.

1. Crazylegs 33 poeng 3 turrer 2 sølv

2. The One 31 peong 3 turrer 1 gull, 1 bronse

3. Psycho 26 poeng 3 turrer 1 sølv

4. The Killer 22 poeng 3 turrer 1 bronse

5. Flush 18 poeng 2 turrer

6. Billy 17 poeng 3 turrer 1 gull

7. Toget 15 poeng 2 turrer 1 bronse

8. Geiten 14 poeng 3 turrer

8. Nuts 14 poeng 3 turrer

10 Value 13 poeng 1 turre 1 gull

11. Ilderen 12 poeng 1 turre

11. ACE 12 poeng 3 turrer

13. The Dentist 10 poeng 2 turrer

14 Lacca 9 poeng 1 turre

15. Akutten 5 poeng 2 turrer

16. The Boat 3 poeng 1 turre

16. Reim 3 poeng 1 turre