Totalt antall sidevisninger

søndag 4. september 2011

Hyttetur i gåsens tegn

Yes

Da var EtterDE sitt første hyttearrangement kommet litt på avstand og man har fått nok distanse til å skrive et noenlunde fornuftig referat. De som var der kan bifalle at dette ble en meget spesiell begivenhet som på tross av et nøkternt utgangspunkt ble det motsatte : ELLEVILT

Vi telte 12 gåser rundt filten etter å hatt samling i undertegnedes villa i Dalen for å innta brune og se Brann nesten dra i land tre points mot Trømsø. 11 var regulære medlemmer av foreningen, mens sistemann, Rich, var leid inn som humørsupplement ettersom han bare bodde 40 steinkast fra hytten og hadde gode lokalkunnskaper i tilfelle hytten måtte evakueres.

Strukturen var i utgangspunktet 500 inn, en frivillig rebuy a 500 og en koseaddon a 500. Et lurt hode som samme kveld hadde fått inn noen millioner på konto hintet frampå at det var utrolig kjipt å drikke seg til maxbris og ikke få lov til å tøyse litt i pottene. Forslaget om ubegrenset rebuy ble ført fram og fikk grei oppslutning, selv om noen edru hoder nok allerede da forutså et seddelbad ikke før sett i kortlagets historie.

Det spesielle med denne hyttevarianten var at man kunne får 5k chips for 500 når som helt uavhengig av hva man hadde i stacken. Dette førte til at folk så på stacken til sidemannen, syntes den var fargefull og rakk opp hånden for påfyll. Galskapen varte i to timer og da røyken var lagt seg sto halve laget med rompen i postkassen, og ca 12 unger på vei ut av barnehageløftet hvis ikke pappa besteg pallen. 28+ bananer lå det i potten, rimelig friskt for 12 mann i etableringsfasen. Psycho hadde 70k i stacken, men rebuyprisen gikk til den alltid frisktsatsende Mr. ACE. The One ble så opptatt av telling og sedler som kom flygende at han glemte å kjøp ekstra chips til seg selv og startet perioden med 12,5 k i chips. Snittet rundt bordet var 22k.

Tannlegen vår som i det siste har fått utvidet sin kundekrets med verdisøkende kortkollegaer kjørte bil denne kvelden, noe som tydeligvis ikke hadde noen god effekt på kortkarmaen. Med sin Aq så han frisk og fin ut allin preflop, men ble dradd ut av The Killer sin A7. The Dentist tok tapet som vanlig med fatning og godt humør, og begynte å telle minutter til han skulle hente sin nye flamme på Periferifestivalen. Som ordtaket sier: Hell i....... Uansett 1 magert poeng til Åsanebuen.

Nestjumboplasseringen gikk til en av de uheldige i årets sesong: Nuts. Med 4-5 bobleplasseringer og generelt lite gli, trodde vel de fleste at skuten var på vei mot stødigere kurs da han deiget allin preflop med AA. Hans gode venn Psycho hadde imidlertid lurt seg inn med en spekulativ 75s og floppet like gjerne nutsen med 8-6-4. Sure 2 poeng til jokerarvingen.

3 poeng ble etterhvert delt ut til Mr. Flush som var involvert i en ærlig flipp med JJ mot hytteverten ACE som hadde AK. Tømreren er av det sindige slaget og tapet endret ikke frekvensen på inntaket av de mange små brune vennene han hadde med.

The Boat var lagets andre sjåfør denne kvelden og fungerte også som kredittsentral for deltagerne som ble overrumplet av den avsindige rebuystrukturen. Bilselgeren kunne imdlertid ikke innkassere swixgli hos kortgudene på tross av sin godvilje, og røk ærlig da hans q9 ble skubbet allin preflop mot Geiten sin QJ. 4 poeng og en liste med navn og siffer var det Fjordengutten la i hanskerommet denne natten.

Det ble en familieduell da det femte poenget skulle fordeles. ACE shovet med godkjente kq, men møtte for hard motstand da hans fetter holdt AK. Ingen badbeats og rett i sidelaget med 5 pinner i brystlommen for dataguden fra blodbyen.

Value ble nestemann ut i rekken da hans 88 tapte flippen mot grunderen sin KQ. Likefullt 6 respektable poeng for selgeren fra Varden.

Psycho hadde møtt en del motgang underveis og var dekket av The One da han shovet inn med AT. The One hadde rammepar i form av KK og snipp, snapp så ble det 7 poeng og semiboble for bønesguten.

Den sureste boblen i EtterDE sin historie skulle avgjøres. Aldri har en tredjeplass gitt mer, og aldri har seff gapet mellom 0 bananer og pallplassering vært større. Den sure ære fikk Geiten. Den trofaste banksliteren fikk sin korte tårn inn med q8, men ble callet av The One sin k9 som stod. 8 poeng er vel en mager trøst i denne sammenheng, men idrettsvant som Geiten er tok han nederlaget med håndtrykk og så godt humør man kan mobilisere i en sådan stund.

Treveis hadde The Killer og The One omtrent 125 k hver,mens Reim satt og lusket med skarve 26k. Det ble forhandlet og da Reim fikk 1,5 ekstra banan enn det som var planlagt for tredje ble det en spiltdeal og ingen mer spilling ettersom hanen snart begynte å harke på nabogården. Killer og One fordelte resten likt og flippet om poengene. Denne vant selvsagt Killer og han fikk en ny pokal i beltet. Gratulerer så mye.

Neste turre vil foregå LØRDAG 1 oktober kl 1930 hos Nuts. Vet det er sirkulert rundt en terminliste som sier den skal avholdes helgen før, men dette var feil. Beklager hvis dette medfører problemer for mange. Denne turren blir utrolig spesiell. Det blir en lagturnering. Den vil foregå på følgende måte: Vi trekker lag. Vi må selvsagt ha partall i deltagere, slik at hvis kun eksempelvis 13 faste stiller må vi ha inn en supereserve for å fylle opp. Hvis mindre enn 10 kan stille på lagturren vil vi ikke kjøre denne varianten, da finner på noe annet.

Jeg har tenkt at vi spiller den tradisjonelle rebuyvarianten med to bord. En deltager fra hvert lag på hvert bord. Regningen deles på de to i laget når perioden er ferdig. For de semitrege vil det si at hvis Ilderen og Nuts er på lag, Ilderen bryner i 2k og Nuts 1k blir det 1500 på hver. Dette kan bli bra for noen, dumt for andre. Sånn er det i lagspill (håper jeg slipper Billy).

Når rebuyen er ferdig og vi er eksempelvis 12 spillere, smeller vi lagets stacker sammen og vi spiller 6manns. Lagets medlemmer vil da veksle på å spille. Hvordan denne vekslingen foregår er fritt frem, men en spiller kan ikke spille mer enn 1 runde rundt bordet før bytte. Det vil ikke være lov å rådslå med partner mens hendene spilles, men man kan diskutere strategi o.l mellom hendene på en diskret måte. Det blir to premier med en 70/30 fordeling. Poengmessig blir 12 poeng for de to som vinner (ved 12 deltagere) 10 poeng for 2 plass, nedover til 2 poeng 6 plass. Tror dette kan blir steingøy.

Neste punkt. Jeg har kommet frem til et noe annerledes opplegg enn tidligere sesonger for rangeringsturren som avholdes 18 november. Når vi kommer så langt har vi samlet ca 11 bananer i rake (ble bare 9 rakede turrer i år ettersom Veftet fikk dårlig oppslutning). Vi kjører en 1k buyin i tillegg slik at poolen blir ca 26k. Akutten mangler 1 deltagelse for å kunne være med, mens Toget er ute av dansen. Vi kan altså få max 15 deltagere.

Startstacken blir på 10k sjetonger. Vinneren av rangeringen (årets spiller 2011) kan når som helst i løpet av 2 timer få 10k nye sjetonger. Han kan i tillegg velge hvis han har 10k eller mindre i chips å få 10k nye sjetonger. Med andre ord: Han har tre liv som han kan forvalte.

Resten av listen blir delt i to. Den øvre halvdelen får ett ekstra liv. Dette livet kan benyttes hvis man har 10k eller mindre. Med andre ord man kan begynne med 20k ved begynnelsen, eller man kan ha et ekstraliv i tilfelle man buster i løpet av de to første timene.

De som havner på nedre halvdel vil ha ingen nye liv, ingen muligheter. 10k, thats it. Skulle spilt mere eller bedre i løpet av sesongen bønder. Hvis Akutten kvaller og nåværende stilling opprettholdes, vil Psycho ha tre liv, 2-8 plass (Boat) ha to liv 9-15 plass (inlkuderer undertegnede) 1 liv. 8 plassen er altså en skillelinje slik det ser ut nå (i tillegg til 1 seffff)

Premiene blir vinklet mot PokerNM 2012 som avholdes 28 mars til 01 april i Dublin (main event). Denne turren sies det vil koste rundt 800 euro.

1. premie: Buyin til Main Event, flyreise og hotell betalt

2. premie: Buyin til Main Event

3. premie: Buyin til Main Event

Dette baserer seg på en fordelingsnøkkel på 50-25-25. Per dags dato ligger flybilletter (man må desverre via Oslo) på 2k, mens et 4-stjerners hotell ligger på 3-4k. Jeg vet at arrangøren jobber inn deals for hotellopphold i forbindelse med turren slik at denne prisen antagelgvis kan bli en del lavere.
Nå vet jo vi ikke eksakt hvor mye vår pool blir, eller hvor mye Dublin-eventyr koster, men vi forholder oss til den rammen jeg har satt opp og så foreslår jeg at vi sper på andre, tredjeplassen med flybilletter av overskyende midler.

Håpet mitt er selvsagt at flest mulig i laget henger seg på til den grønne øyen, slik at vi får en real guttetur å se fram til. Man trenger jo ikke å spille turren heller, man kan gjøre masse gøy utenom filten, Dublin er sick nice.

Jeg tar med andre ord vare på prizepoolen etter turren og ordner det rent praktiske for vinnerne.

Under følger tellende rangering:

1. Psycho 51 poeng 7 turrer 1 gull, 1 sølv

2. ACE 45 poeng 6 turrer 3 bronser

2. Nuts 45 poeng 7 turrer

4. The Killer 42 poeng 6 turrer 2 gull

5. Reim 40 poeng 7 turrer 1 gull, 1 bronse

6. Geiten 35 poeng 4 turrer 1 sølv, 2 bronser

7. Ilderen 34 poeng 5 turrer 1 sølv

8. The Boat 30 poeng 5 turrer 1 bronse

9. The One 28 poeng 5 turrer 1 sølv

10. Thai 26 poeng 4 turrer 1 gull

11. Flush 18 poeng 4 turrer 1 sølv

12. The Dentist 17 poeng 3 turrer 1 sølv

13. Value 17 poeng 3 turrer 1 gull

14. Akutten 16 poeng 2 turrer 1 gull

15. Billy 14 poeng 5 turrer

16. Toget 0 turrer