Totalt antall sidevisninger

lørdag 31. januar 2009

Et lite apropos

Ville bare raskt innskyte at det å bringe billig rødvin til et hardbarket pokerlag rett og slett er uakseptabelt. Regner med Ilderen tar dette til seg slik at vi slipper slike pinlige situasjoner igjen.

fredag 30. januar 2009

VEL BLÅST GEITER







Jomfuturren for EtterDe er vel blåst.

Takk for laget folkens. The One samlet ni av sine beste kamerater til kortdyst i et av Oasen næromliggende boligstrøk. Akutten og Thai hadde på forhånd meldt avbud slik at to reserver var kallet inn. 10 nystrøkne mannfolk hadde kontanter i lommene og tur i blikket da klokken slo 1930 denne fredagsaften i Dalen.

Først på agendaen var å avklare resten av årets terminliste. Vi kom frem til at februars turnering går hos oljearbeidende Thai. Det betyr at det smeller 27. februar hos denne sagnomsuste maleren. I mars er det ACE  som inviterer i sin velsnekrede kåk nederst i skyggesiden av Oasen. Lenger kom vi ikke, men det er klart at siste fredag i april må fremskyves til 3 fredag i april, siden 90 % av laget skal til Manchester og se jødene ta fra United seriegullet 25. april

Neste på agendaen var å få en avklaring på dennne novemberturneringen. Etter mange gode forslag slo grunderen ned foten og bestemte at dette ville bli en freezeoutvariant hvor sidepotten vi samler inn vil bli lagt i midten i tillegg til en buyin. Det vil si at november vil bli en juicy turnering. De 10 faste medlemmene vil være forbeholdt plass i denne. Men hvis det viser seg at en reserve faktisk har "raket" mer til denne sidepotten vil denne bli prioritert foran det faste medlemmet. Dette er åpent for debatt, men jeg mener det må være en clear case. Ellers vil November bli basert på rankingen, og startchipsen vil stå i forhold til plassering på rankinglisten. Tiendeplass begynner med 10.000, så stiger det opp til 20.000 for den som ligger på første. Blir en relativt nice turre dette. Grunderen jobber forøvrig kontinuerlig med diverse pokersites for å gi en tilleggspremie til rankingvinneren, så hold pusten på den.

Ellers avklarte vi prosedyren på innkallling på resverver ganske greit. De som har mest poeng blir ringt først. Det vil si at neste gang, hvor allerede The Boat har meldt avbud, vil The Killer være første mann på reservelisten, deretter The Prince. Dette har bakgrunn i at de som raker til fellespotten må få en sjanse til å henge med.

Så til turneringen.

Rebuyperioden var forholdsvis frisk med allinmoves omtrent i annehver hånd. Noen satte standarden med å ta ENKLE rebuy noe som desverre forplantet seg, og førte til at poolen ble litt mindre enn hva man kunne forventet. The Boat var en av de som laddet for laget, og kjøpte konsekvent doble rebuy. Med litt utur blir det dyrt, og gutten fikk den tvilsomme ære av å vinne en Bache-Garbielsen XO for "mest rebuy". Siden Boaten ikke drikker cognac og i tillegg var en av de som kjørte bil, ble brennevinet raust delt blant resten av laget. God karma til Boaten, og vi håper at lykken snur seg ved neste korsvei.

Vi telte nærmere 40 rebuy, og en god slant kroner i poolen da vi kom til det virkelige spillet. Geiten sin limpestratergi fungerte perfekt da "ACE" (eller Betjent som mange insisterer på å kalle ham) shovet med kto fra SB. Geiten callte med lette ben med sine JJ som nok var det mest viste paret i både rebuyperioden og etterpå (to ganger fikk vi JJ mot JJ, nokså spesielt) Geiten måtte desverre lide av en 5outer på river da ACE dro på en str8. Geiten som vi ser øverst i bilderekken gikk direkte til barskapet, helte på en kvart av Boaten sin Bache, men måtte likevel stille seg slæten på railen da Flush og Nuts bestemte seg for å likvidere han med gode str8pådrag. God karma til Geiten forøvrig som var sportslig og tjente inn sine slanter i cashlaget som dundret ved siden av turneringssluttspillet. Cashlaget er avbildet nummer to fra toppen.

Etter Geitens avskjed var det uheldigvis den ivrigste rebuyeren i lokaet Boaten sin tur. Etter en del motgang synte han seg inn med 99 mot AT med t-høg flopp mot Nuts. Intet pådrag til Boaten og Nutsen raket inn en fin pott, selv om det skal nevnes at Prince dekket ham og lett kunne dratt på sitt multidrag i denne treveise spennende potten. Nutsen stode fint i turren etter denne potten, og kunne lene seg tilbake etter en tung rebuyperiode hvor han endte på andreplass i ivrighet.

Nestemann på railen var grunderen The One. Etter floppen aq8 slo han et tungt tredjeslag mot den chiptunge The Killer. Killeren tok god time før han rett nok kom til konklusjonen at q8 være foran.. The One hadde sletne JT for en dobbelgutter, men fikk ingen pokerguds karma, og måtte fint innplassere seg på railen. Turren til da desidert største pott gikk i reservens favør, og mange ante at pokalen var innen rekkevidde for denne hardtslående ingeniøren.

Refrenten befant seg etter dette i gladlag på siden, men vet at de neste som ble slått ut var Psycho (som var veldig short etter tidlig uhell i bilndekrig), så Flush som røk etter å ha limet lenge, før tilslutt foråndsoutsideren Prince måtte motvillig stikke hånden ned i lommen for sidelagskontanter etter å ha møtt motgang.

Det var boblespill i EtterDe. Tilslutt ble det ACE som måtte lide etter å kvelvet sin relativt shorte stack inn med a6 mot aj. ACE tok det med et smil som vi ser nest nederst på bildene. Ingenting er trist når man jobber i oljebransjen, selv ikke boblen kan stagge ACE fra å dra fram godgliset.

Then there was Three. Et par kilo gikk nok av gutttene da ACE røk ut. The Killer, Nuts og Ilderen så lett til sinns ut da de dro i gang sluttspillet (nederste bilde). Det varte og bar, men tilslutt måtte Nuts dra på railen etter å ha møtt pokergudenes vrede med aq mot aj hvor underdogen dro på. Det var klart for Headsupspill. Ville Ilderen befeste lagets ære, eller ville en reserve (The Killer) stikke avgårde med førstepremie i jomfruturren til EtterDe?

Etter den del frem og tilbake, endte gutttene opp med en allinsituasjon for hele seieren. The Killer viste a3 som var ifront preflop mot Ilderens q7. På floppen så det lyst ut for Ilderen, da den landet q7a. Riveren bragte en dødelig 3er, og turneringen var ferdig. (bilde tre fra bunnen) Ilderen tok tapet helt greit (bilde fire fra bunnen). The Killer, reserve for anledningen tok fram seiersgilset og smilte villig med alle chipsene og vinnerhånden i front at the end (bilde tre fra toppen).

Vi gratulerer The Killer så mye med seieren og håper virkelig at han får tid til å henge med nok framover til å forsvare sin foreløbige topplassering på rankinglisten.

Undertegnede vil takke alle sammen for en ytterst trivelig aften, og håper flest mulig kan stille til neste dyst hos Thai 27.feb.

Vel blåst, og drei av sveiseapparatet for denne gang!

Under følger den tellende rangering.

1. The Killer 10p
2. Ilderen 9p
3. Nuts 8p
4. ACE 7p
5. Prince 6p
6. Flush 5p
7. Psycho 4p
8. The One 3p
9. The Boat 2p
10. Geiten 1p

onsdag 28. januar 2009

Ny reserve kalt inn i siste liten!


Da Akutten fikk problemer med å stille på jomfruturren grunnet skole og barnevaktsproblemer, måtte man jobbe inn en erstatter. Akutten som er en garvet pokerspiller med et av de sykeste gamblingsinnene kjent sør for Sogn, har store sko og man kunne ikke hente inn hvem som helst for å fylle dem.

Det er dermed med stor glede jeg kan melde at en av de virkelige store kanonene i Oasen-området har meldt seg klar til dyst. Prince  er beryktet for sin periodemessige herjing med halvfulle engelskmenn på nettstedet WillHill. I tillegg kan det nevnes at han er opphavsmannen til det nå utbredte uttrykket "begynn å røyk!"


EtterDe er beæret av at Prince sender unge og kone på vent, og tilbringer fredagskvelden med oss.


Det nærmer seg, begynn å røyk!

onsdag 21. januar 2009

Jomfuturre for Etterde































30 JANUAR SMELLER DET. EtterDe Kortlag blir etablert med jomfruturre i hjemmet til grunder "The One" 


Tanken bak EtterDe er å samle 10 nedsnødde typer til et kortlag en gang i måneden. Ettersom 90 % av laget er stribundet til pliktuker i borettslaget, kone på divanen og unger i lekegrinden, er det viktig å planlegge sammenkomster. Siste fredagen hver måned smeller det.

EtterDe begynner altså i januar, og de ti faste medlemmene vil arrangere hjemme en måned hver. I november lager vi en spesiell vri, og kjører en turre basert på en rangering basert på resultatene de 10 foregående månedene.

Formatet er snilt, og grunntanken bak det hele er sosial hygge.

Bildene over er fra toppen: "Thai"Sande, "ACE" , "Akutten", "The Boat" , "Ilderen"  og "Nuts" 


Øvrige medlemmer er "The One", "Psycho", "Flush"  og "Geiten" 

Til den første turren har Thai meldt forfall slik at "The Killer"  er kalt inn som reserve.

Her på denne bloggen vil det bli lagt ut bilder og turrereferater etter hver gang. Dessuten vil den løpende rankingen legges ut.

Vel blåst og drei i gang sveiseapparatet!